ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Hit&Run

"Ajaminen" on jääkiekkotermeistä käytetyimpiä. Heti perässä tulevat mm. "päin" ja "vedä sitä". Kollien pukuhuoneessa näistä termeistä on puhuttu, niitä on opiskeltu ja nyt niistä on tehty myös kokeellisia tutkimuksia. Mutta kuten kaikessa muussakin oppimisessa, harjoittelu kannattaa aloittaa abstraktilta tasolta, mielikuvaharjoitteina tai jopa ns. kuivatreeninä. Siksi myös komennot aja, päin ja vedä sitä otettiin työn alle aivan muualla kuin kaukalossa. Harjoittelu aloitettiin auton ratista.

Pohjois-Amerikassa autoiluun tutustunut Miikka "The bull" Jouhkimainen oli yksi takaperin järjestetyn ketjukolarin pääsuunnittelijoista. Törmäystestinukkeina toimivat kapteeni Junnu Uotila sekä ykkösvalmentaja Samu Kuitunen.

Todistaja Samuli Kaikkonen, jonka suonissa virtaa ehtaa lainvalvojan verta, kertoo tapahtumasta omin sanoin.

"Tää on vaikeeta, olen varsin järkyttynyt. Mä näin kuinka Jouhkimainen peruutti päin Uotilan autoa. Mielestäni autot säilyivät vahingoittumattomina, mutta ilmeisesti Uotilalla kiehahti ja hän päätti kostaa viattomille. Uotila laittoi itsekin pakin päälle ja ajoi kohtuullisella nopeudella valmentaja Kuitusen ajoneuvoa päin. Kuitunen ei näkemykseni mukaan voinut välttää yhteentörmäystä."

Kaikkonen jatkaa.

"Mä haluan uuden henkilöllisyyden ja omakotitalon Omahasta, jos nää mun kommentit vuotaa Uotilan korviin. Totuus on kuitenkin se, että Junnu pakeni kolarin jälkeen paikalta. Hän huomasi tehneensä peruuttamattoman virheen ja laittoi renkaat ulvomaan, jotta sekavassa tilassa ollut Kuitunen ei olisi saanut pakenijan rekkaria selville."

"Tuntuu pahalta, että tällaiset psykopaatit saavat liikkua vapaana."

Kollit ajavat tänään Hornassa päin hämeenlinnalaisia alkaen klo 18.30.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B Challenger
  B2SM
  CSM
  CSM Challenger
  C03
  C03 Challenger
  D04
  D05
  E06
  E07
  F08
  F09
  G10
  Uutiset ASM
  BSM
  B Challenger
  B2SM
  CSM
  CSM Challenger
  C03
  C03 Challenger
  D04
  D05
  E06
  E07
  F08
  F09
  G10
  Kalenterit BSM
  B Challenger
  B2SM
  CSM
  CSM Challenger
  C03
  C03 Challenger
  D04
  D05
  E06
  E07
  F08
  F09
  G10