ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit Bostonissa

Kollit osallistuvat legendaariseen Hockey Night in Boston -turnaukseen 26.7-2.8.2009. Tämän vuoden Hockey Night in Boston (HNIB) järjestetään 35. kerran, ja turnauksessa on Kollien ja ruotsalaisen Djurgårdens IF:n lisäksi 20 osavaltion sisäistä aluejoukkuetta Yhdysvaltojen kiekkoilun sydänmailta, joten vastassa on todella kovia tulevaisuuden nimiä.

Kollien urakka alkoi maanantaina kahdella 3x15 min ottelulla. Ensimmäisessä matsissa Wisconsin kaatui selvin lukemin 4-1. Maalinteossa kunnostautuivat Aki Kivelä (2), Anssi Männikkö ja Sami Salminen.

Päivän toisessa ottelussa Kollit joutui tunnustamaan kovaa pelanneen Northeastin joukkueen paremmaksi 0-4 -lukemin. Northeast edusti todellista ”rautaliigan” joukkuetta, sillä kova peli olisi saanut suomalaiset kukkahattutädit tekemään kanteen eduskuntaan asti. Kollilauma ei kuitenkaan ottanut taka-askeleita, vaikka vastustajalla oli kuria pitämässä kolossaalinen puolustaja, jonka mitat (195cm, 120 kg) ja olemus herättäisivät kunnioitusta kaukalossa kuin kaukalossa.

Tiistaina Kollit taipui New Englandin aluejoukkuetta vastaan 2-3. Kollit johti ottelua kahdesti Christian Silfverin ja Joonas Purolinnan maaleilla, mutta vastustaja nousi tasoihin ja iski voittomaalin vain 28 sekuntia ennen loppua.

Kollien päävalmentaja Pasi Sormunen harmitteli lopun tapahtumia.

- Vastustaja oli tähänastisista selkeästi paras ja pojilta oli ihan suhteellisen hyvä peli. Kaveri vaan teki tietyt asiat hiukan paremmin ja sai pelin kammettua kotiin. Tietysti johdon menettäminen viimeisen 7 minuutin aikana harmittaa ja erityisesti vastustajan voittomaali vain 28 sekuntia ennen loppua syö rajusti miestä. Meille tämä on kuitenkin oppimisprosessi ja eiköhän tästäkin opittu jotain sekä kentällä että penkin takana. Erittäin hyödyllinen peli tässä vaiheessa kautta, näki Sormunen.

Kova pelitahti jättää kuitenkin jälkensä niin pelaajiin kuin varusteisiinkin

- Meillä alkaa sota vaatimaan uhreja pikkuhiljaa ja pitää toivoa, ettei jouduta pulaan pelaajien kanssa kun jonkinlainen pieni epidemia tuntuu olevan liikkeellä. Ei kuitenkaan mitään vaarallista, ensimmäiset potilaat ovat jo takaisin kehissä huomenna.

- Hommaa painetaan joka rintamalla, huolto on poksautellut jo hallin pistorasioista puolet mykäksi kun on painettu pitkää päivää varusteiden parissa. Rouva tohtori on laittanut parastaan lääkitessään jätkiä pikkutällien jäljiltä takaisin pelikuntoon. Eli kaikilla rintamilla on kyllä painettu pää märkänä duunia yhteisen tavoitteen eteen, Sormunen tiivisti.

Kollien keskiviikon päiväpelissä vastustajaksi tulee Massachusettsin alueen ylpeys, jossa joukkueen todellinen osaaminen punnitaan. Illan matsissa Kollit kohtaa taitavan Djurgårdens IF:n, jossa nähdään kunnon Suomi-Ruotsi -henkeä

Sormunen odottaa paikalliskamppailua, jonka lähtöasetelmat ovat rexonamaisen tiiviit.

- Jaamme yhteiset pukukoppitilat ja valmentajien koppi on ihan kirjaimellisestikin yhteinen. Saa nähdä mahdutaanko samaan koppiin vielä pelin jälkeenkin. DIF:iä vastaan täytyy lähteä ottamaan luulot pois heti alussa tai muuten kaveri laittaa meidät solmuun - varsinkin, jos saavat pelata omilla vahvuuksillaan, Sormunen arvio.

Kolleilta erityiskiitos Denny's ravintolaan Carolille, joka on pelastanut joukkueen nälkäkuolemalta jo kahtena iltana kun pelit ovat venähtäneet suunniteltua pidemmiksi.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11