ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit Bostonissa, part II

Kollien urakka rapakon toisella puolella pelattavassa Hockey Night in Boston -turnauksessa jatkui keskiviikkona ja torstaina kahdella ottelulla. Kollit taisteli itsensä aina semifinaaliin asti, jossa kantona kaskessa oli Djurgårdens IF.

Kollien hyvät esitykset toivat joukkueelle vielä yhden ottelun, sillä turnauksen direktoraatti oli päättänyt, että Kollien ja DIF:n välisen ottelun häviäjä pelaa turnauksen All Star - joukkuetta vastaan.

Kollit - Massachusetts 1-1

Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli puhtaalla pelillä matkassa ollut Massachusetts, joka oli yksi turnauksen ennakkosuosikeista. Ottelu päättyi lopulta 1-1. Kollit pelasi todella hyvin vaikka oli 0-1 -tilanteessa välillä kovankin paineen alla. Maalivahti Frans Tuohimaa piti joukkuetta pystyssä torjumalla muutaman tärkeän läpiajon. Kolmannessa erässä Kollit tasoitti ottelun Peter Eskelisen toimesta.

Kollien luotsi Pasi Sormunen kehui omiensa taistelua ja oli tyytyväinen, koska joukkueen peli oli selvästi mennyt eteenpäin.

Kollit - DIF 0-2

Illan toisessa ottelussa oli Suomi-Ruotsi -maaottelu, josta ei dramatiikkaa puuttunut. Lopputulos 0-2 ei kerro aivan kaikkea.

Väljähtyneen kotikaljan makuisen tuomaroinnin (ks. tunaroinnin) ensimmäiset maistiaiset saatiin ruotsalaisten ensimmäisessä ”maalissa”, kun yläputkeen kilahtanut veto näytettiin maaliksi noin 5 sekuntia laukauksen jälkeen. Tilanteen kosmisuutta kuvasi hyvin se, etteivät ruotsalaiset reagoineet koko tilanteeseen, vaan luulivat keskiympyräaloituksen tarkoittaneen tuomarivirhettä. Paikallinen Big Kahuna näytti kuitenkin maalia ja näin DIF pääsi 1-0 -johtoasemaan kuin varkain. Hannuhanhimaisuus näyttää toimivan myös rapakon toisella puolella.

Itse peli oli todella tasainen ja joukkueiden paremmuutta mitattiin pari kertaa kunnon pystypainissakin. Pohjoismaalaisten taitama kreikkalais-roomalainen paini jäällä sai yleisön syttymään kuin vapaapainiotteluissa konsanaan.

Kollien kova painostus oli tuottaa tulosta pari minuuttia ennen loppua, kun kiekkoa kaivettiin ruotsalaisten maalista. Tällä kertaa aloitus vietiin p-pisteelle, sillä sama haukankatseinen tuomari onnistui kaivamaan kyseenalaisen jäähyn tilanteessa Kolleille, ja näin tasoitusmaali hylättiin.

Ottelun viimeisellä minuuteilla, loistopelin pelannut, maalivahti Juho Olkinuora pystyi vaihtoaitiosta käsin ainoastaan seuraamaan katseellaan, kun ruotsalaiset iskivät 0-2 -lukemat tyhjiin.

Ottelusta jäi luonnollisestikin aika huono maku, eikä Pasi Sormunenkaan säästellyt sanoissaan:

- Tosi hyvä taistelu taas kerran jätkiltä. DIF oli ihan hyvä, mutta ei voi kyllä sanoa että välttämättä parempi olisi voittanut kun tuomarit kuitenkin ratkaisivat pelin. Tappio tietysti harmittaa, mutta huomenna alkaa tosipelit. Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun, latasi Sormunen.

Kollit - Northeast 5-1

Torstaina Kollit pelasi päivällä puolivälieräottelun Northeastia vastaan, joka oli alkusarjassa parempi lukemin 4-0. Northeast pelasi valmentajansa "karhuherra Paddingtonin" johtamaa todellista vanhan liiton peliä, josta turhat kaartelut oli karsittu. Puolustuksessa heillä luuti kunnioitusta herättävä parimetrinen Luke "The House" Curadi.

Kollit ei kuvia kumarrellut, vaan pelasi ennakkoluulottoman ottelun, joka päättyi lopulta selvään 5-1 -voittoon. Maaliverkkoja heiluttivat: Männikkö 2, Eskelinen, Suorsa ja Salmivirta. Maalissa Olkinuora pelasi taas hyvän pelin.

Ottelussa nähtiin erikoinen episodi kun Northeastin kirvesmurhaajan habituksella varustettu Mike Novella kuumeni aivan totaalisesti jouduttuaan Öfverströmin taklaamaksi ja kävi repimässä vuorotellen jokaista kollipelaajaa vaihtoaitiosta ulos tappelukaverikseen. Tuomarit katsoivat parhaaksi keskeyttää pelin 1.28 sekuntia ennen erätaukoa ja lähettivät joukkueet koppiin rauhoittumaan.

Kollit säilytti hyvin hermokontrollinsa ja lopulta kaverikin totesi olevansa tekemättömän paikan edessä ja loppu meni enemmän tai vähemmän pelaillessa.

Valmentaja Sormunen kehui joukkueensa kurinalaisuutta.

- Tosi hyvä peli meiltä, peli pysyi kasassa koko matsin ajan ja hermokontrollikin säilyi provosoinneista huolimatta. Miinuspuolella on Piiparisen ja Arkimon pienet kolhu. Miehet alkaa olemaan miehet vähissä, ja kun mennään kahden peli päivävauhtia niin se voi aiheuttaa ongelmia, Sormunen laskeskeli.

Semifinaali Kollit - DIF 0-3

Torstai-illan semifinaalissa vastaan tuli toistamisen DIF, joka oli saanut huilata päivän päästyään alkusarjan voittajana suoraan semifinaalivaiheeseen. Paikallinen ”Tom Nybondas” Lance LoFaro totesi Kollien ja Djurgårdensin olevan sen tason joukkueita, että peliohjelmaa sorvattiin siten, että semifinaalin voittaja menee finaaliin ja häviäjä pelaa All Star-pelissä muista joukkueista koottua joukkuetta vastaan. Hieno kunnianosoitus eurooppalaiselle osaamiselle.

Semifinaali ei yltänyt miksikään huimaksi klassikoksi vaan Kolleilla tuntui vähän jalka painavan. Tosin DIF tuntui aika puutuneelta, mutta pelissä oltiin koko ajan altavastaajana. Veskareista pelivuorossa oli Tuohimaa, joka pitikin pitkään Kolleja pystyssä. Lopulta Djurgården kuitenkin teki 1-0 maalin ylivoimalla.

Kolleillakin oli omat paikkansa, mutta ruotsalaisten hiukan tuoreempi jalka alkoi loppupuolella näkyä ja Kollien taistelusta huolimatta DIF onnistui lapioimaan kiekon toisen kerran maaliin. Loppunumerot 3-0 tehtiin edellispäivän kaavan mukaan tyhjiin. Mitään isompia turpakäräjiä ei tällä kertaa nähty ja peli oli suhteellisen siistiä.

Päävalmentaja Pasi Sormunen kertoi ottelun jälkeen väsymyksen koituneen joukkueen kohtaloksi.

- Täytyy kyllä rehellisesti myöntää, että meiltä loppui bensa vaikka jätkät hyvin taistelivatkin. Mitään häpeämistä ei missään tapauksessa ole vaan ihan hyvä taistelu saatiin aikaan. Lopussa tuntui kyllä naapurikin olevan aika puhki vaikka olivat saaneet päivän huilata. Kyllä tässä jonkin verran jyrän alla oltiin ja ei lopputulos mikään huikea vääryys ollut vaikka meilläkin oli omat paikkamme. Nyt vaan huomisen All Star- peliä kohti. Yritetään vielä nautiskella siitä pelistä, päätti Sormunen.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11