ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kiekko-Espoolle kylmää kyytiä avauksessa

Kyllä luonto tietää kiekkokauden alun. Ennen Kiekko-Espoon ja HIFK ottelua luonto päätti siirtyä kesästä syksyyn. Lämmin ilma hävisi Espoon yltä ja kylmä sade kasteli Espoonlahden jäähallin ympäristön perinpohajisesti. Niin oli kylmä ottelun jälkeen sekä hallissa että hallin ulkopuolella ja kylmää oli kyyti Kiekko-Espoollekin sen ensimmäisessä SM-karsintasarjan ottelussa.

Varsin tasaisten ensiminuuttien jälkeen alkoi tapahtua. Riku Ullberg torjui espoolaisten vedon ja nosti mailalla kiekon maalilta nopeasti oikeaan laitaan. Patrick Parkkonen syötti ja Mika Partanen siirsi HIFK:n johtoon. Kauden ensimmäinen maali ja tilanteen aloittajana Riku nopeine käsineen. Riku sai kauden ensimmäisen syöttöpisteen ja maalivahtien pistepörssin kärki lienee jälleen tavoitteena. Molemmat joukkueet käyttivät ensimmäisen erän loppupuolen lähinnä rikkeistä johtuneiden jäähyyjen tappamiseen. Kokonaisuudessaan erä oli varsin tasainen, jopa maalivahtien torjunnoilla mitattuna.

Toisen erän alussa Joona Seppälä, joka teki ottelussa kaksi maalia, sai Sami Salmiselta syötön aivan maalin nurkalle hyökkäyksen päätteeksi ja siirsi helsinkiläiset jo kahden maalin johtoon. Muutenkin Joonan pelitapaa sopi eiliseen otteluun. Hän on hyvä karvaamaan ja rikkomaan vastustajan ylivoimaa sekä ulottuvien Salmisten kanssa pelatessaan Joonalle tarjoutui ripareista mahdollisuuksia maalintekoon. Kolmannen erän HIFK neljäs maali, Joonan illan toinen, oli oiva osoitus tästä.

Kolmannen erän erikoisuus oli HIFK:n alivoimalla tekemät maalit. Maalintekijöinä olivat Patrik Parkkonen, Juho Kiiski sekä Mika Partanen ottelun toisella maalillaan. Erityisesti Partasen ja Granlundin järjestämä 7. maali alivoimatilanteessa oli sekä osoitus molempien pelaajien nopeista käsistä että peliälystä ja myös Kiekko-Espoon perusongelmasta: joukkueella on puutteita muun muuassa hyökkäyspelin organisoinnissa sekä merkkauspelissa. Granlundin kommentit HIFK juutuubista", kuten tavallisesti.

Kiekko-Espoo ei ehkä ollut paras mahdollinen mittari arvioitaessa HIFK:n B- nuorten joukkueen nykykuntoa, koska sen verran selvä 7-1 voitto oli. Tänään sunnuntainen vastassa on HPK Elisa Areenassa ja peli aivan uusi. Kauden 2008-09 mestaruusviiri julkistetaan klo 15.45 ennen ottelua, joten ilmassa on perinteisetä urheilujuhlan tuntua.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11