ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Itämatkailua ja lohisoppaa

“Ei se mikään ihmeellinen peli ollut, itse olin sillai väsynyt. Kyllä mä toisaalta pelasin ihan hyvän pelin, mutta kyllä Vantaankin veskarikin oli ihan hyvä, ainakin mun mielestä.”, totesi Riku Ullbergin poistuessaan marraskuiseen sateeseen Elisa Areenan ovesta. Jos Rikun iltaan kuului muutama rikumainen torjunta, niin vastapuolen Ville Runolalle tehty HIFK:n kolmas maali näytti menevän verkon perälle suhteellisen helposti. Lopputulos 4-1 HIFK:lle ja Runolalle 37 torjuntaa ja Rikulle 21.

Tähän kolmannen erän maaliin kulminoitui Kiekko-Vantaan erän alun kestänyt taistelu ja joukkue antoi selvästi periksi ja HIFK. Kiekko-Vantaan parhain hetki päästä takaisin peliin sijoittui toisen erän loppuminuuteille, jolloin vantaalaiset pääsivät pelaamaan lähes neljä minuuttia ylivoimalla. Viidellä kolmea vastaan tilanteessa Kiekko-Vantaan valmennus luistelutti pelaajia, jotka pyrkivät lähinnä siirtämään kiekkoa minimoiden oman liikkeen. Kun vantaalaisten ylivoimakenttä ei edes pyrkinyt itse aktiiviseen liikkeeseen eikä tekemään maskia HIFK:n maalille, oli alivoimakentällisellä suhteellisen helppo tehtävä peittää syöttölinjat ja Riku näki helposti kaikki vantaalaisten vedot. Mikäli vantaalaiset olisivat saanee tasoittavan maalin, olisivat he päässeet todella takaisin peliin.

HIFK:n kuluvan kauden joukkueen selvä etu muihin SM-sarjan joukkueisiin on se, että joukkueen fyysinen peruskunto on varsin hyvä ja usko omaan pelitapaan ei horju. Vastustajat, niin kauden ensimmäisessä pelissä pöllytyksen kokenut Ilves kuin Kiekko-Vantaakin, kykenevät pelaamaan HIFK:ta vastaan ajoittain, mutta 60 minuuttia on tähän mennessä ollut vierailijoille liikaa Elisa Areenalla. Tiistain pelissä muutaman HIFK pelaajan kohdalla toki näkyi erinäisistä vaivoista johtuva pelaamattomuus, mutta lähinnä suhteessa muihin IFK pelaajiin, eikä suinkaan vastustajiin. Sami Elgbacka pelasi toisen sarjaottelunsa ja pysyi kiitettävästi vauhdissa. Tehot ovat vielä, luonnollisesti, hiukan kateissa, mutta yksi syöttöpiste toki oikeuttaa paikkaan pistepörssissä.

Jos Kiekko-Vantaa jaksoikin toisen erän lopun ja kolmannen erän alkuminuutit HIFK:n vauhdissa, putosivat idän edellisenä sunnuntaina rakuunat Lappeenranassa parhaan A-ryhmäpitoisen HIFK:n vauhdista jo ensimmäisessä erässä. Saipa pelin HIFK onnistuja oli Mika Partanen. Neljä maalia sekä kaksi syöttöä nostivat Kolleissa normaalisti pelaavan Partasen heti B SM-sarjan pistepörssiin kärkeen. Vierasvoitto 10–2 HIFK:lle. HIFK matka Lappeenrantaan sai mielenkiintoisen vivahteen, josta joukkueen vastuuvalmentaja ja kapellimestari Jussi Silander sekä puolustajien peluuttamisesta vastaava Simo Saarinen oheisessa haastattelussa kertovat. Samalla valmentajat käyvät läpi myös Kiekko-Vantaa ottelun ennakko-odotukset, joitten paikkansapitävyyden voi näin jälkikäteen kukin arvioida.

Tulevana viikonloppuna katsastetaan turkulaisen kiekkoilun vähemmän tunnettu tukijalka Turun Toverit ja sitten joukkue suuntaa kohti tulevaa Kuortaneen viikonlopputurnausta. Matkaa kevääseen on vielä, mutta hieman vähemmän.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11