ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Vieraat Länsirannikolta ja Savosta

Menneen viikon kiekkovieraat stadiin tulivat Porista,Turusta ja Savosta. Keskiviikon ottelu isojen poikien kotiareenalla Nordiksella, vastassa lähes parhaimmalla kokoonpanolla Ässät ja lauantaina Turun Toverit Suomen Turuust. Sunnuntaina Elisa Areenan jäälle luisteli Turkusesta kotimatkalla ollut Kalpa.

Keskiviikon kärkikamppailu ei aivan tuottanut sitä sitä odotettiin, kun kerrankin joukkue pääsi Nordiksen liigakaukaloon. Ässät pelasi alusta lähtien kotijoukkuetta kontrolloidummin. Hyökkäyksen lähdöt toki tapahtuvat suhteellisen hitaasti, mutta Ässät pelasi taidokkaasti pyrkien kiekkokontrolliin. HIFK hyökkäykset olivat taas hieman hätäisiä ja pakkien avaukset suhteellisen pitkiä ja usein ehkä liiankin vaikeita hyökääjille.Ässäpakasta kannattaa nostaa esiin myös suhteellisen hyvin luistelevat pakit. Keskiviikkoisen ottelun porilainen erikoisuus oli se, että vaikka Ässät pääsivät pelaamaan ylivoimaan, vain kerran kolmannen erän loppupuolella joukkue onnistui luomaan perinteisen powerplayn. Muuten joukkue tuntui unohtaneen koko ylivoimapelin alkeet.

HIFK:n puolella hyökkäykseenlähtö sekä syöttöpeli ovat olleet enemmän tai vähemmän jumissa vuoden alusta. Pakit kyllä avaavat, mutta välimatka hyökkääjän ja pakin välillä on usein turhankin pitkä. Kulmapelissä ei myöskään pystytä hyödyntämään esim. vastustajan maalin taustaa tarpeeksi. Sinänsä kulmista tuodaan kiekko ulos suhteellisen hyvin, kiekko saadaan viivassa oleville pakeille, mutta maalinedustalla ei turhaa työtä tehty. Illan onnistunein hyökkäysketju, kuten Vantaan pelissäkin, oli ketju, jossa Miro Saarelainen Buchertin ja Riihisen kanssa. Pakkien puolella Vennisen Rikhard pelasi hyvää peruspeliä ja Rantakarin Otso osallistui hyökkäyksiin hyvällä itsetunnolla.

Lauantain TuTo-ottelussa myös Riho Embrich nosti tasoaan ja pelasi aktiivisesti. Riho myös otti vastaan muutaman taklauksen ja antoi takaisin muutaman pusun. Rihon asenne oli paikallaan. Myös Vallin “Laze” esitti alivoimaosaamista; luistelua ja tiukkaa karvaamista. Sinänsä TuTo-ottelu sai loistava alun. Ottelua oli pelattu vain 21 sekunttia kun Kiki Buchert teki maalin Reko Riihisen ja Otso Rantakarin syötöistä. Tämän jälkeen pelattiinkin 34 minuuttia ennen kuin Riho teki ottelun voittomaalin Tomi Toivosen ja Gordie Seppälän syötöistä. Illan toisen Riho heitti tyhjään maaliin ottelun viimeisen minuutin alkaessa. Joukkueen peliä seurannut arvovaltainen A-ryhmän edustus oli myös hieman ihmeissään IFK:n keskiviikon sekä lauantain esitysten vaisuudesta.

TuTo-ottelun piti olla sarjataulukon perusteella helppo ottelu HIFK, mutta muodostui kaikeksi muuksi kuin helpoksi. Kuten keskiviikon Ässät ottelussa, hyökkäyksen lähdöt ja erityisesti syötöt eivät osuneet kohdalle. Ottelu sinänsä oli HIFK hallinnassa, mutta maalit vain jäivät puuttumaan. Ottelun toisessa erässä HIFK-maalivahti Riku Ullberg torjui kolme laukausta ensimmäisen 10 minuutin aikana.

Sunnuntain Savon muan ylpeyden Kalpan terä tylsistyi jo ennen kuin ottelu ehti kunnolla alkaa. Ajassa 3.39 Julle Rantaeskola teki HIFK avausmallin Saarelaisen Miron ja Saku Salmisen syötöistä. Ja tästä sitten alkoikin Miro Saarelaisen esitys: YV maali ajassa 5:05, HIFK 3. maalia ajassa 8:37 ja kypärätemppu täyttyi ajassa 12:14. Illan lopuksi Miron saldo näytti 5 maalia ja 4 maaliin johtanutta syöttöä. Ketju Saarelainen-Buchert-Riihinen pelasi taas hyvän ottelun muita ketjuja unohtamatta ja lopulta valotaululla oli Kalpan kannalta varsin synkeä lopputulos 12-0. Ottelun 5 maali, jonka teki Patrik Parkkonen oli myös HIFK B SM-sarjan 2009-2010 100 maali, joka sinänsä kannatta katsoa uudelleen. Jos edellisissä otteluissa kaikki ei ehkä sujunut aivan odotetusti, oli tähän maalin johtanut hyökkäys malliesimerkki nykyjääkiekosta; jos joukkue onnistuu syöttämää hyökätessään hallitusti 3-5 syöttöä, on maali varsin todennäköinen. Toivotaan, että puristus mailasta hävisi Kalpa ottelun myötä ja tästä eteenhän homma jatkuu kohti kevään finaaleja samalla tavalla.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11