ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Ässät yllätti Kollit

Kollit - Ässät 2-3 (0-1)(0-2)(2-0)

Kollit joutui tunnustamaan Ässät hieman yllättäen paremmaksi keskiviikkona pelatussa Nuorten SM-sarjan playoff-ottelussa Elisa Areenalla. Kollien ja Ässien välinen playoff-sarja tiedettiin etukäteen kuumaksi ja sitä se oli avausottelussakin. Laidat ryskyivät alkuvihellyksestä lähtien ja molempien maalien edessä nähtiin torikokouksia ja pientä nokkapokkaa. Porilaiset nappasivat playoff-sarjan ensimmäisen voiton tarkemman ylivoiman ja jäätävän maalivahtipelin turvin. Kollit vei laukaukset nimiinsä 76-30, mutta tulikuuma Ässä-vahti Juha Järvenpää torjui 45 kertaa, joista osan päällään seisten. Kotijoukkueen Juho Olkinuoran tarvitsi ottaa torjunta-asento ainoastaan 12 kertaa. Vähistä hommista huolimatta, Olkinuora pelasi kuitenkin hyvin, torjuen mm. vierailijoiden läpiajon päätöserässä. Kollien tehoista vastasivat, ottelun kakkospalkittu Mikael Paunio 1+1, Mika Partanen 1+1, Markus Granlund 0+1 ja Mikael Salmivirta 0+1. Ottelusarja jatkuu perjantaina Porissa.Runkosarjan voittanut kotijoukkue painosti alusta lähtien, mutta erätauolle lähdettiin silti 0-1 -lukemissa, sillä Ässät onnistui tekemään ainoasta paikastaan maalin.

Toinen erä oli täydellistä Kollien hallintaa, jota kuvaa parhaiten maalivahtien torjunnat 2-21. Erän lopussa taululla oli kuitenkin 0-3 -lukemat, mitä on vieläkin vaikea ymmärtää. Ässät teki toisen maalinsa alivoimalla ja kolmannen ylivoimalla. Kotijoukkue sai pelata ylivoimaa mielin määrin ja kiekko pyöri maalialueella, muttei löytänyt tietään Juha Järvenpään selän taakse - ei sitten mistään, vaikka tontteja oli rivitaloalueen verran.

Päätöserä oli parasta kiekkoa, mitä Elisa Areenalla on tällä kaudella nähty. Erän alun tapahtumat jäivät kuitenkin kaivelemaan. Kun Kollit vihdoin ja viimein sai työllä ja tuskalla kiekon Järvenpään selän taakse, maali hylättiin. Tuomariston mukaan kiekko ei käynyt maalissa?!

Kollilauman pää ei kuitenkaan painunut, vaan joukkue painoi päälle kuin yleinen syyttäjä. Ässä-maali oli kuitenkin kuin noiduttu, sillä seuraavalla minuutilla kiekko räsähti tolpasta tolppaan ja pomppasi vierailijoiden onneksi takaisin kentälle.

Mikael Paunio teki odotetun kavennuksen, kun ottelua oli pelattu 47.44. Kotijoukkue hyödynsi momentumin ja jatkoi raivoisaa takaa-ajoaan. Tässä vaiheessa kaksikon Kovanen-Vanninen tuomarilinja alkoi kuitenkin muuttumaan, eikä Kollit päässyt ylivoimalle, ei vaikka vierailija kuinka roikkui puserossa. Kollit sen sijaan joutui alivoimalle Jesse Koskisen perustaklauksesta.

Tämä kaikki oli vain bensaa liekkeihin, sillä Kollit hallitsi peliä myös alivoimalla. Järvenpää sai kuitenkin suojansa eteen kerta toisensa jälkeen. Mika Partanen teki 2-3 -kavennuksen viimeisellä minuutilla kotijoukkueen pelatessa ilman maalivahtia. Loppusummeri pelasti kuitenkin Ässät ja näin avauskierroksen todellinen yllätys oli valmis.

Tilastot

47:44 1 - 3 PAUNIO Mikael (PARTANEN Mika, SALMIVIRTA Mikael)
59:41 2 - 3 YV IM PARTANEN Mika (GRANLUND Markus, PAUNIO Mikael)

Palkitut

Mikael Paunio Kiekkolehden kakkostähti

Muuta

Toni Leinonen teki tilanteessa 0-3 komean maalin lähietäisyydeltä ja aloitti villin juhlinnan. Tuomareilta tilanne meni kuitenkin ohi, vaikka toinen päätuomareista oli parin metrin päässä. Tilanne oli siitä eriskummallinen, että katsomosta kaikki näkivät kiekon menneen nätisti yläriman alle, eikä Ässä-pelaajistakaan kukaan protestoinut. Tuomio: Ei maalia.

Maalin tehnyt Leinonen totesi matsin jälkeen, ettei näköjään kannata ampua läheltä ylös, jos sitä ei kukaan näe.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11