ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Piiparinen ratkaisi jälleen

Ässät - Kollit (1-2, 0-0, 1-0, 0-1)

Kollit tasoitti puolivälieräsarjan hakemalla 3-2 -vierasvoiton Porista. Voittomaalista vastasi toisen kerran peräkkäin Niko Piiparinen, joka hiljensi Isomäen yli 1600-päisen yleisön ajassa 73.44. Ässä-verkkoa heiluttivat Piiparisen lisäksi Markus Granlund ja Teemu Tallberg. Huippuvireessä oleva Frans Tuohimaa pysäytti kiekon 31 kertaa. Puolivälieräsarjan viides ja ratkaiseva ottelu pelataan keskiviikkona Elisa Areenalla.

Kotijoukkue aloitti vahvasti hyödyntämällä ensimmäisen ylivoiman. Samuli Virkkusen 1-0 -maali syntyi vain 2 minuutin pelin jälkeen. Ässät kilautti heti perään vielä tolppaan, mutta sen jälkeen Kollit pääsi bussijaloistaan eroon ja otti pelin haltuunsa. Ilmassa roikkunut Kollien avausmaali nähtiin erän lopulla, kun Markus Granlund tasoitti ylivoimalla Mikael Paunion syötöstä. Vain 14 sekuntia tästä ja Juha Järvenpään selän takaa kaivettiin kiekkoa toistamiseen. Joni Häppölä karvasi kiekon Teemu Tallbergille, joka pisti kiekon Järvenpään längeistä sisään.

Toinen erä oli kotijoukkueen lievää hallintaa. Ässät tosin heitti kiekkoa pleksin kautta jatkuvasti, eikä sillä ollut varsinaista avauspeliä, sillä Kollit olivat sementoineet koko keskialueen. Patalauma pääsi erän lopulla pelaamaan kahden miehen ylivoimaa, mutta Frans Tuohimaa ei ollut ohitettavissa.

Ässät tasoitti ottelun kolmannen erän alussa. Maalin eteen unohdetulla Virkkusella oli helppo työ nostaa karkki läheltä kattoon. Tämän jälkeen peli muuttui varovaisemmaksi, sillä kummallakaan joukkueella ei ollut varaa virheisiin. Niinpä ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoerästä - toisen kerran peräkkäin.

Lisäajalla käsi kävi muutaman kerran nitropurkilla, sillä molemmissa päissä oli tukku vaarallisia tilanteita. Tuomarikaksikko Mika Levänen-Jukka Virta oli kuitenkin hyvin ottelussa mukana, eikä lähtenyt ratkomaan matsia kumpaankaan suuntaan, vaan jättivät sen pelaajille.

Niko Piiparinen iski voittomaalin, kun ottelua oli pelattu 73.44. Piiparinen sai maalin eteen syötön Sami Suorsalta, kääntyi taidokkaasti ja pisti pelivälineen puolityhjään maaliin. Kollien toinen peräkkäinen jatkoaikavoitto oli valmis - ratkaisijana sama mies.

Palkitut

Kiekkolehden ykköspalkittu Niko Piiparinen

Kiekkolehden kolmospalkittu Frans Tuohimaa
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11