ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Sormunen:"Tilanne näyttää hyvältä"

Kollit avaa kevätkautensa tänään kotipelillä JYPiä vastaan Elisa Areenalla. Takana on vaiherikas syksy, sillä viime kaudella runkosarjan voittanut kollilauma löytyy tällä hetkellä sarjataulukon kuudennelta sijalta. Loukkaantumisten värittämän syksyn saldoksi tuli 27 ottelusta 40 pistettä. Vertailuna todettakoon, että puolustava Suomen mestari löytyy vasta sarjataulukon 11. sijalta.

Kollilauma aloitti kauden kahdeksan kuukautta sitten ja Sormusen mukaan kesän ja syksyn painopiste on ollut fysiikkapuolella ja henkilökohtaisen taidon kehittämisessä. Lähestymistapa on ollut hieman erilainen, ja Sormunen jakaakin pelaajilleen kiitosta hyvästä työmoraalista.

- Siellä on tapahtunut fysiikassa ja taitopuolella isoja muutoksia. Ajateltiin enemmän yksilölähtöisesti kuin joukkueen kautta, vaikka tokihan me haetaan menestystä myös joukkueena. Ihan kohtuullisen tyytyväinen olen syksyyn, sillä sarja on tosi tasainen. Hyvällä pelillä voidaan voittaa ketä tahansa, mutta jos se menee vähän sen alle, niin silloin ei välttämättä voittoa tänä vuonna ansaitse, Sormunen luonnehti Kollien syksyä.

Kolleilla oli pahimmillaan yli 10 pelaajaa sivussa loukkaantumisten vuoksi, mikä ei voinut olla näkymättä.

- Ehkä jokunen voitto jäi tulematta loukkaantumisten vuoksi, mutta nyt tilanne näyttää hyvältä. Meillä on enää muutama äijä sivussa ja nyt saadaan kentälliset oikeasti kasaan. Me ollaan harjoiteltu joulutauon aikana tiukasti, ja ollaan voimakkaasti panostettu tähän pelitapaan ja sen sisään ajamiseen. Ollaan vähitellen lisätty taktiikkaa, pelitapaa, pelin tunnistamista -ja ymmärtämistä, Sormunen kertoi innostuneena.

Kollit teki syksyllä toiseksi eniten maaleja (97). Ottelukohtainen keskiarvo oli tehtyjen maalien suhteen 3,6 ja päästettyjen 3,3. Sormusen tavoitteena onkin saada tiivistettyä puolustuspelaamista.

- Nyt ollaan harjoiteltu puolustuspelaamista aika paljon, mikä on se kivijalka joukkueena menestymiseen. Jos se ei toimi, niin menestystä ei tule missään sarjassa. Siihen ollaan satsattu ja aika hyvillä mielin oon siinä mielessä, että jos tuo mitä tapahtuu treeneissä, saadaan siirrettyä peleihin, niin meillä on hyvä kevät tulossa. Sitten tietysti toivoo, että loukkaantumiset olisi suurelta osin tässä, pitkän uran puolustajana tehnyt ”Soppa” totesi.

Kolleilla on kasassaan erittäin nuori mutta urheilullinen joukkue, joka on joutunut pelaamaan ilman suurempia liiga-apuja. Vastapuolella tilanne on usein toinen, sillä Kollien päänahka on niin haluttua tavaraan, että kokoonpanosta löytyy lähes kaikki liigastatuksen omaavat pelaajat. Koko kauden ”omilla” pelaaminen onkin kasvattanut nuorten pelaajien vastuunottokykyä ja pelirohkeutta.

- Se mihin se riittää, on sit tarina erikseen. Joku saattaa olla parempi ja se pitää hyväksyä. Nyt on asiat ja hommat olleet hyvällä tasolla jo pitkään. Meidän tekeminen antaa mahdollisuuden siihen, että joukkueena saattaa tulla menestystä ja sitä kautta tietysti henkilökohtaisella tasolla. Aika positiivisin mielin olen tällä hetkellä, Sormunen tunnusti.

Kollit lähtee kevään peleihin erittäin hyvin valmistautuneena. Joukkue on Sormusen mukaan kehittynyt henkilökohtaisissa pelitaidoissa ja fysiikkapuolella.

- On ollut hyvää juttua, syksystä pitää parantaa joukkueena pelaamista, Sormunen sanoi haastattelun päätteeksi.

Kollit - JYP tänään Elisa Areenalla klo 18.30. Liput femman. Tervetuloa!


 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11