ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

HIFK suoraan B:n SM-sarjaan

SJL:n BSM-sarjan karsintasarjan 2. lohkon ottelut huipentuivat mielenkiintoiseen HIFK-Tappara otteluun. Voitolla HIFK menisi suoraan SM-sarjaan, Tapparan voittaessa sekä Tampereen tupsukorvien voittaessa oman kotiottelunsa Hakamettässä, putoaisi HIFK ristiinkarsintoihin. Kovia otteluita, kuten liiton linjauksissa on toivottu, sydämentykytyksiä joukkueiden kannattajille, sillä mikään joukkueista ei vapaaehtoisesti lähde lohkojen välisiin ristiinkarsintoihin.
Tapparan panostusta kuvaa se, että Töölön illassa kentälle luisteli normaalista A-junioreissa pelaavia poikia ja Kuopiossa vierailleet kirvesrintojen A-juniorijoukkue pelasi ottelunsa kahdella täydellä ketjulla. Valitettavasti Tapparan kokonpanossa ei nähty Sasha Barkovia, jonka B-pelit lienevät pelattu liigajoukkueeseen siirtymisen myötä. HIFK:n valmennusjohto sen sijaan peluutti lähes samaa karsintasarjan läpikäynyttä kokoonpanoa, eikä suotta, sillä tulosta syntyi. Tapparan tilannetta synkisti ennestään se, että Ilves samanaikaisesti mätti maaleja Blues-Tiimi- ottelun alussa lähes maali minuuttiin tahtiin.

Jos Tapparassa olikin A:n statuksella pelaavia poikia, ei sitä itse joukkueen otteissa näkynyt. Joukkueen hyökkäykseen lähdöt olivat haparoivia, puolustajat eivät kynneet ohjaamaan HIFK- hyökääjiä ,suurin vika lienee mailoissa, kun Monttu on hävinnyt pelaajien käsistä . Muutenkaan kirvesrinnoilla ei ollut lentokelejä, HIFK hyökkääjät karvasivat menestyksellisesti ja riistivät kiekot jo ennen kuin tamperelaiset edes pääsivät keskialueelle. HIFK:n maalilla ansiokkaan nollapelin pelannut Ville Husso (0+1) poimi loput vedot, vaikka ajoittain Tappara pyrkikin saunottamaan perusrauhallista Hussoa.

Viltsu Wacklinin (1+1)ketju, laiturina Miro Saarelainen ja sentterinä JJ Juutinen hoiteli hommansa kunniakkaasti ja teki HIFK:n avausmaalin ajassa 15.21, sitten puolustajat Casse Jürgens sekä Piiska Piisinen, lempinimensä veroisest,i upottivat lämäreillä kummatkin lätkän Tapparan verkkoon. HIFK:n 4. maalin tekijä oli Miro, joka muutenkin pelasi hyvän pelin. Kolmas erä tarjosi katsojille parempaa viihdettä kuin lauantai-illan tv:n uusintasarjat, kun tamperelaiset yrittivät, hieman ilman plaaniakin, saada otetta peliin, mutta ei. Tulos tai ulos-käytännön mukaan Tappara tällä kertaa oli kuitenkin ulkona suorasta jatkopaikasta.

Pelin lopputulos IFK:n kannalta hyvä. Joukkue suoraan SM-sarjaan, Tappara matkalle kohti Hakamettän ja Oulun ristiinkarsintoja.YouTubessa HIFKJrs-kanavalla Teemu Levijoen sekä Rono Järvelän ja Bume Bomanin kommentit karsintasarjasta ja kirvesrintapelistä. Etsillee.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11