ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Finaali #1 niukasti Narreille

Nuorten SM-liigan ensimmäinen finaali: Jokerit - Kollit (2-1)

Kollit lähtivät Jaffalan ensimmäiseen finaaliin lähes viikon huilin jälkeen kovin odotuksin. Ensimmäinen erä oli kuitenkin kankeahkoa peliä vierasjoukkueen puolelta. Syötöt eivät oikein löytäneen lapaan, ja pelituntuma näytti olevan kateissa. Jokerit siirtyivätkin ansaitusti 1-0 johtoon nopean syöttökuvion päätteeksi. Viimeistelijänä oli Sami Salminen Teemu Pulkkisen syötöstä. Muutenkin Jokerit vei selvästi peliä ensimmäisessä erässä, ja IFK:ta piti pystyssä tolppien välissä seissyt Ville Husso.

Vasta toisen erän alun Jokeri-maalin jälkeen Kollilauma heräsi horroksesta ja otti haltuunsa pelitapahtumat. Kollit loi paikkoja mutta etenkin maalineduspelaaminen oli vielä hakusessa. Viimeistely ontui ja vaikka päästiin pyörittämään peliä ajoittain kauan Narripäädyssä, ei kunnon maalintekopaikkoja saatu luotua. Erän kohokohdaksi jäi Julius Nyqvistin upea soolosuoritus jossa hän laittoi koko Jokeripakan täysin sekaisin seilaten yksin läpi kentän. Kiekko kilahti jossain, mutta ei maaliin asti yltänyt.

Kolmannessa erässä Kollit jatkoivat kiekollista peliään, ja saivat luotua ajoittain hyviäkin paikkoja. Ajassa 50.32 Toni Leinonen onnistui hieman onnekkaasti ohittamaan Narrien kassarin, (ex-Kollin) Frans Tuohimaan. Tämä jäikin ottelun viimeiseksi osumaksi. Kollit yrittivät lopussa saada tasoitusta ilman loistavasti torjunutta maalivahtia, Ville Hussoa, mutta tuloksetta.

Kokonaisuutena Kollien peli näytti paranevan loppua kohden, ja päästiin pelirytmiin paremmin sisään. Jokerit keskittyivät loppupuolella tiiviisti puolustamaan. Narrien oma peli oli loppupuoliskolla lähes poikkeuksetta pitkää päätyyn ja perään, kun taas Kollit pääsivät suhteellisen helposti kiekollisena Narrien puolustusalueelle. Maalin edessä kuitenkin kotijoukkue pelasi erittäin tarkasti pois Kollipelaajien mailat. Maalintekosektorissa he olivatkin usein ensin tärkeissä reboundeissa ja irtokiekoissa, ja tämä ratkaisi ensimmäisen finaalin heidän edukseen. Kuitenkin voidaan todeta, että jos Kollit jatkavat pelillisesti siihen mihin jäätiin, ei heillä ole hätää tulevissa peleissä. Tuomarilinja oli finaaleihin sopiva, eli pelaajien annettiin pelata ja pienistä rikkeistä ei turhaan jäähylle passitettu.

Sarja jatkuu Nordiksella perjantaina 23.3 klo 18.30

Maalit:
07:18 	1 - 0 	SALMINEN Sami (PULKKINEN Teemu, KOSKI Eetu)
20:24 	2 - 0 YV VoM 	KARJALAINEN Jere (HENRITIUS Teemu, HÄNNIKÄINEN Markus)
50:32 	2 - 1 	LEINONEN Toni (SALMIVIRTA Mikael, KIVELÄ Aki)
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11