ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit Omskissa - osa 1

Kollit sai Suomen mestarin ominaisuudessa kutsun Omskissa pelattavaan Junior Club World Cup-turnaukseen. Turnaus pelataan 18-27.8.

Moskovassa pelasimme ensin harjoitusottelun Atlant Mytischiä vastaan 16.8. Kollit olivat huonolla jalalla liikkeellä, ja hävisi ottelun selvästi 1-5. Venäläiset pelasivat hyvin, ja siirtelivät kiekkoa mallikkaasti. Julius Rantaeskola taklattiin harmillisesti polvitaklauksella sairastuvalle, ja nähtäväksi jää pystyykö hän pelaamaan ollenkaan Omskissa "puujalkansa" takia. Kollien ainokaisen maalin teki tässä pelissä Miro Saarelainen.

Täältä löydätte kuvia tuosta ottelusta.

Ensimmäinen peli Omskissa oli Tanskan U20 -maajoukkuetta vastaan 18.8. Tämän Kollit voitti 4-2 hyvän kolmannen erän ansiosta. Kollit oli hyvin niskan päällä koko pelin ajan, mutta turhat jäähyt kostautuivat, ja pidettiin turhaan Tanskaa mukana pelissä. Kolmannessa erässä saimme pelin jo toimimaan, ja voitto oli loppujen lopuksi aika selkeä. Kollikapteeni Christian Buchert taklattiin törkeästi sairastuvalle jo ensimmäisessä erässä, ja seurauksena "Kikille" aivotärähdys, sekä Tanskalaispelaajalle ulosajo.

1-0 Saarelainen (Juutinen)
2-2 Valli (Friman)
3-2 Nykopp (Valli, Pakkanen)
4-2 Nykopp (Tarkkanen)


19.8. vastaan asettui OHL-joukkue Sudbury Wolves Kanadasta. Ensimmäinen erä oli Kolleilta hyvää peliä, ja saatiin välillä kunnon painetta Kanadan päätyyn. Kanukit viimeistelivät kuitenkin huikealla teholla saamansa maalipaikat, ja erätauolle siirrytiin Kanukkien johtaessa 3-1. Kollien ainokaisen viimeisteli Nico Friman.

Sudburyn tehokas ylivoima, ja vahva maalineduspelaaminen koitui tässä pelissä Kollien kohtaloksi. Toinen erä Kanukeille 4-0, ja ottelu oli siinä. Kolmas erä oli lähinnä pelailua, ja pyrittiin välttämään loukkaantumisia. Sudburyn tekemät kaikki 9 maalia tehtiin noin metrin päästä maalista, eli siltä osin tyypilliseen Kanadalaiseen tapaan. Toisaalta Kanukit filmasivat lähes joka tilanteessa, eli tässä suhteessa pelasivat epätyypillistä Kanadalaista peliä.

Tuomaritoiminta herätti kysymysmerkkejä ihan neutraaleissakin katsojissa. Koko ottelusta jäi sellainen kuva, että Kanukit saivat pelata miten lystäsi. Puolueettomat katsojat ihmetteli suurin silmin läpi ottelun kuinka tuomarit suosivat Kanukkipelaajia joka tilanteessa. Ottelu päättyi lopulta Sudburyn 9-1 murkavoittoon.

Oli miten oli, Kanukit olivat selvästi parempia, mutta koko ottelusta jäi sellainen sivumaku että Kolleille ei annettu edes mahdollisuutta näyttää kynsiään. Täysin voitettavissa oleva joukkuen kuitenkin, vaikka lukemat olivat noinkin karut.

Huomenna 21.8. vastaan asettuu Linköping. Ottelu alkaa klo 15.00 Nordenskiöldinkadun aikaa.

Ottelua voitte seurata liveseurantana MHL:n kotisivulla mhl.khl.ru/en/worldcup (venäjäksi) tai osoitteessa www.facebook.com/Stadinkollit (ei vaadi rekisteröitymistä)


Nykopilla tuhannen taalan paikka Sudburya vastaan.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11