ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit Omskissa - Game Four

Tappio Linköpingiä vastaan kolmannessa pelissä oli erittäin karvas, ja se tarkoitti myös sitä, että Kolleilla ei ollut mahdollisuutta päästä enää mitalipeleihin. Jätkät kuitenkin päättivät pelata asenteella loppuun asti, ja Rigaa vastaan lähdettiin siis hakemaan vain ja ainoastaan voittoa.

HC Rigalla sensijaan oli mahdollisuus päästä mitalipeleihin, mutta siihen he tarvitsivat vähintään kaksi pistettä. Ottelussa riitti siis panosta, ja sen kyllä huomasi. Latvialaisilla panoksena jatkopaikka, ja Kolleilla kunnia.

Kollit pelasivat läpi otteluin hyvin, ja vaikka Latvialaiset tekivätkin ensimmäisen maalin, ei usko omaan tekemiseen hiipunut lainkaan. Jokainen jätkä veti sata lasissa, ja asenteella läpi koko pelin.

Useaan otteeseen läpi pelin Latvialaiset kalastelivat jäähyjä, ja jäivät puolikuolleina makaamaan jäähän siinä toivossa että tuomarit antaisivat Kolleille isoja rangaistuksia. Siihen vipuun tuomarit eivät onneksi kuitenkaan menneet.

Kollien maalit:
1-1 Juutinen (Finnilä)
2-1 Rantaeskola (Finnilä, Friman)
3-1 Friman (Rantaeskola, Nykopp)
Ottelun loppu olikin aivan ennenäkemätön. Riga pääsi kaventamaan ajassa 57.27, mutta tämän jälkeen eivät saaneet kunnon painetta Kollipäätyyn, vaikka pääsivät pelaamaan ylivoimalla ja ilman maalivahtia kuudella neljää vastaan. Peli loppui, ja taululla oli siis lukemat 3-2 Kolleille. Kollit tuulettivat ja nostivat kätensä ylös, mutta...

...niin teki myös tuomari. Hän oli päättänyt viheltää Rigalle rangaistuslaukauksen vielä loppuun mailan heittämisestä. Tilanne oli sangen absurdi, koska mitään mailan heittoa ei ollut tapahtunut. Panu Miehon maila potkaistiin pois hänen kädestään hieman ennen loppua, ja tämän tuomari tulkitsi mailan heitoksi. Maalintekopaikkaa ei tilanteessa ollut.

Loistavasti Kollimaalissa torjunut Joona Partanen hoiti kuitenkin rankkarin, ja Kollit voittivat pelin 3-2. Tämä ei kuitenkaan riittänyt Latvialaisille, jotka tulivat Kollien kenttäpuolelle haastamaan riitaa maamme laulun aikana. Pukukoppikäytävät täyttyivät pelin jälkeen miliiseillä. Heidät oli kutsuttu paikalle varmistamaan että vihaiset Latvialaiset eivät päässeet purkamaan agressioitaan enempää.

Eniten närää heissä herätti pelin jälkeen jostain ihme syystä aina rauhallinen Kollihuoltaja Marty "The guy with the sticks" Hynninen, joka sai melkein Latvialaismailasta päähän kantaessaan huoltokamoja takaisin koppiin. Miliisejä oli tuotu myös hotellille, koska Kollit ja Riga yöpyivät samassa paikassa. Kaikki sujuin kuitenkin miliisien valvonnassa onneksi rauhallisesti.

Kollit sijoittuivat voiton myötä lohkonsa kolmanneksi ennen HC Rigaa ja Tanskan U20-maajoukuetta. Välieriin lohkosta pääsivät OHL-joukkue Sudbury Wolves, sekä Ruotsin mestari Linköping.Kollit juhli voittoa kuin mestaruutta konsanaan

 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11