ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Viimeinen viikonloppu

HIFK– KJT 4– 1 (1-0,0-1,3-0)

Asetelma:

Kaksi peliä jäljellä runkosarjaa, KJT valmistautuu karsintoihin ja HIFK pudotuspeleihin. Kolmantena oleva Kärpät vaanii pisteen päässä.

Ratkaisu:

Keravalaisten järjestämässä mailaviidakossa oli kotijoukkueelta yksi ketju ylitse muiden. Jussi Villanen laidoillaan Tomi Putkinen ja Jon Wärn oli läpi ottelun petopaitojen paras ketju, ollen viimeistelemässä kolmea maalia. Avausmaalin lisäksi ”Julma” Villanen teki myös voittomaalin, Wärn ja Putkinen rakensivat Rami Hovisen 3-1-maalin, mikä ratkaisi ottelun lopullisesti.

Avauserä näytti ottelun suunnan. HIFK hallitsi peliä, mutta KJT:n järjestelmällinen estäminen ja koukkiminen piti lukemat tasaisina aivan ottelun loppuhetkille saakka. Vieraiden kunniaksi on sanottava, että yritystä riitti myös muuhun pelaamiseen ja ajoittain keravalaiset iskivät todella vaarallisesti kohti maalivahti Aku Limnellin vartioimaa maalia. Ensimmäisen erän ainoa maali syntyi Villasen ja Wärnin upean yhteistyön seurauksena ajassa 8.33, erätauolle siis lukemissa 1-0.

Toisessa erässä ote siirtyi selkeämmin kotijoukkueelle, mutta huolimatta syntyneistä tilanteista (maalipaikat HIFK:lle 9-2) ei kiekko verkkoon saakka mennyt. Maalirautoja kokeiltiin Jonne ”Ovi” Vaahteran toimesta kahteen kertaan ja ylivoimaa tuhrattiin yhteensä kuusi minuuttia. Kesken HIFK-painostuksen epäonnistui petopaitojen puolustukseen paluu ja vieraiden Janne Anttila täräytti siniviivalta tasoituksen 1-1:een.

Kolmas erä toi viimein ratkaisun, kun onnistuneen alivoiman jälkeen Jussi Villanen tekaisi voittomaaliksi jääneen osuman Vaahteran ja Pasi ”Vaeltaja” Salosen syötöistä. Aika pelikellossa oli 46.42. Hetkeä myöhemmin komennettiin kotijoukkueen pelaaja jälleen jäähylle, ja rangaistuksen aikana kokeili puolestaan vierasjoukkue Pirkkolan maalirautoja. Alivoimasta selvittiin, ja muutama minuutti tämän jälkeen iski Hovinen lopullisen ratkaisun KJT:n verkkoon. Loppulukemat 4-1:een teki Jonne Vaahtera Aleksi Putkosen syötöstä ajassa 57.55. Näin B-junnut säilyttivät etumatkansa Kärppiin, kun jäljellä on enää Ilves sunnuntaina Tampereella. Voitolla varmistuu paikka puolivälierissä.

Kommentti:

”Ei ehkä parasta lentoa meiltä, mutta tiukkaa yritystä ja uskoa omaan tekemiseen. Villasen ketjun esitys lämmittää, samoin Vaahtera oli elementissään.”, muotoili valmentaja Ville ”Kansanvaunu” Wacklin. Koko joukkue taisteli, mutta seuraavat etunenässä: Limnell, Putkinen, Villanen, Wärn, Vaahtera, Kautto, Hovinen.

Tehot: Villanen 2+0, Vaahtera 1+1, Wärn 0+2, Hovinen 1+0, Putkinen 0+1, Putkonen 0+1, Salonen 0+1

Ilves– HIFK 3– 3 (1-1,1-2,1-0,0-0)

Asetelma:

Ilves varmisti play-off-paikkansa lauantaina. HIFK tarvitsee kakkospaikkansa säilyttääkseen voiton, sillä pisteen päässä vaanivalla Kärpillä on parempi maaliero.

Ratkaisu:

Ylivoimapelaaminen oli sunnuntaina tärkeässä roolissa. Vierailevat petopaidat tekivät kaikki osumansa ylivoimalla, kotijoukkue Ilves iski kahdesti ylivoimalla ja kerran heti rangaistuksen päättymisen jälkeen. Kun vääntö oli tasaista myös tasakentällisin, jaettiin pisteet vielä jatkoajankin jälkeen. Nämä lukemat pudottivat HIFK:n lohkossa kolmanneksi ja neljännesvälieriin Porin Ässiä vastaan.

Ottelun panokset näkyivät vieraiden pelissä avauserässä. Hermostunutta pelaamista puolustuspäässä ja hätiköityjä kiekollisia ratkaisuja näkyi läpi erän. Ilves oli lähempänä tasoaan ja siirtyi 1-0-johtoon ajassa 17.04, vain neljä sekuntia HIFK:n jäähyn jälkeen. Siniviivalta lähtenyt laukaus muutti suuntaa maalinedusruuhkasta ja maalivahti Aku Limnell oli voimaton. Tasoitus saatiin vielä samaan erään lähes identtisellä tavalla, kun Tomi Putkinen ohjasi Rami Hovisen viivavedon verkkoon.

Toinen erä alkoi räväkämmin, mutta maalinteko tapahtui saman kaavan mukaan kuin avauserässäkin. Ajassa 21.56 Pasi Salonen ohjasi Ville ”Vito” Varakkaan vedon verkkoon. Ilveksen kuittia ei tarvinnut odotella kuin vajaa minuutti, kun niinikään ylivoimalla Mikko Kuukka laukoi viivalta hienosti ylänurkkaan, lukemat 2-2. HIFK siirtyi ylivoimansa turvin vielä 2-3-johtoon, tällä kertaa kuvio pelattiin päädystä, Tommi Heinosen törkätessä irtokiekon verkkoon. Esityön tekijänä toimi Paavo Torkkola. Vieraat hallitsivat erää hienokseltaan, joten lukemat 2-3 olivat erätauolle lähdettäessä ansaitut.

Päätöserään HIFK ei lähtenyt vain turvaamaan johtoaan, vaan järjesti muutaman hyvän mylläkän Ilves-maalille. Erän alkuvaiheissa kotijoukkue joutui ottamaan muutamana rangaistuksenkin, mutta petopaitojen ylivoima ei saanut tulosta aikaiseksi. Peli näytti olevan hyvin hallussa, sarjapisteet matkalla Helsinkiin, mutta Ilves jaksoi yrittää. HIFK sai rangaistuksen ajassa 53.54, eivätkä tupsukorvat jättäneet tilaisuutta käyttämättä. Asialla alivoiman huonon purun jälkeen Kuukka, jonka laukaus muutti jälleen ilkeästi suuntaa juuri Limnellin nenän edessä. Erän loppuvaiheissa ja jatkoajalla HIFK haki raivoisasti voitto-osumaa ja saikin muutaman paikan luoduksi, mutta Ilves-maalivahti Krister Antila selvisi puolustuksen tuella. Edes maalivahdin pois ottaminen jatkoajan viimeisellä minuutilla ei auttanut petopaitoja voittoon. Näin siis edessä neljännesvälierät, joissa asettuu vastaan Porin Ässät.

Kommentti:

”Hyvä esitys kokonaisuudessaan vaikkei voittoa tullutkaan. Hyvää harjoitusta pudotuspelejä ajatellen, olemme varmasti valmiita kun Ässät tulee vastaan. Tällä tekemisellä tulee tulosta.”, ennusti valmentaja Joonas Tanska tulevaa. Valmennus nosti esiin taistelijat: Koko Joukkue.

Tehot: Heinonen 1+0, Putkinen 1+0, Salonen 1+0, Hovinen 0+1, Sami Kautto 0+1, Torkkola 0+1, Varakas 0+1.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11