ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Ässät kesälomalle

Ensimmäinen ottelu: Ässät – HIFK 2 – 4 (1-1,1-0,0-3)

Asetelma:

Neljännesvälierät käytiin kahtena otteluna, joista voittaja ratkottiin yhteismaalien perusteella. Maalien ollessa tasan ratkaisu haettaisiin vierasmaalisäännöstä. Mikäli tämäkään ei toisi selvyyttä, olisi toisen ottelun jälkeen edessä jatkoaika äkkikuolema-menetelmällä ja sen jälkeen rangaistuslaukaukset. Runkosarjassa paremmin sijoittunut HIFK valitsi ensimmäisen ottelun pelattavaksi Porissa, jotta ratkaiseva ottelu saataisiin kotikentälle.

Ratkaisu:

Tasaisen ottelun ratkaisu oli vierailevien helsinkiläisten kärsivällisyys ja astetta tehokkaampi ylivoimapeli. Kahden erän jälkeen Ässät johti maalilla, mutta Pasi Salosen päätöserän alkuun niittaama ylivoimaosuma käänsi pelin HIFK:lle. Kahden maalin Salonen oli petopaitojen ykkösmies lauantaina.

Pudotuspelien tyylille uskollisena oli avauserä kovavauhtista ja suoraviivaista kiekkoa. Ässien alkurynnistys oli normaalia vaisumpi, mutta helpolla eivät vieraat tilanteitaan saaneet. Maalinteon aloitti kotijoukkue ylivoimalla ajassa 8.20, kun Atte Vallin siniviivalaukaus painui verkkoon. HIFK jatkoi nöyrää uurastustaan, ja se palkittiin erän lopulla Simo Tiilikaisen iskettyä tasoituksen Olli Havikarin käynnistämästä vastahyökkäyksestä.

Toisessa erässä hallinta siirtyi pikkuhiljaa HIFK:lle, mutta Ässien maalivahti Marko Tågin torjunnat ja kertaalleen myös maalitolppa olivat esteenä johtomaalin synnylle. Patalauma taisteli uhrautuvasti ja pelasi viisaasti iskien terävästi vastaiskuilla. Erän lopulla pitkän HIFK-painostuksen jälkeen pääsivät Ässien Janne Käyhkö ja Matti Kuparinen kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, jälkimmäisen viimeistellessä porilaisten johto-osuman kotiyleisön riemuksi. Toiselle erätauolle siis lukemista 2-1.

Vierasjoukkue aloitti päätöserän ylivoimalla, ja puolen minuutin pelin jälkeen iski Salonen kiekon maalinedustalta reppuun. Ote pysyi petopaidoilla jatkossakin Ässien joutuessa rikkomaan. Seuraava ylivoimatilanne tuotti HIFK:lle johtomaalin, tällä kertaa Tommi Heinonen oli ensimmäisenä rebound-kiekossa ja vieraat siirtyivät ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 47.42. Jatkossa Ässätkin pääsi muutaman kerran uhkaamaan vieraiden maalia, mutta petopaidat säilyttivät otteensa maalissa pelanneen Aku Limnellin johdolla. Kaksi minuuttia ennen loppua pääsi Pasi ”Pauke” Salonen läpiajoon Aleksi Putkosen syötöstä, seurauksena maali ja hyvät lähtökohdat sunnuntain peliin.

Kommentti:

”Taistelu on voitettu, mutta sota jatkuu.”, tuumi valmentaja Ville Wacklin omaperäiseen tyyliinsä. Keskittyminen seuraavan päivän toiseen otteluun alkoi välittömästi pelin päätyttyä, tosin paluu Pirkkolaan tapahtui vasta klo.1.30 yöllä. Bussista tavoitettu valmennusjohto nimesi taistelijat: Havikari, Liffländer, Salonen + koko joukkue.

Tehot: Salonen 2+0, Heinonen 1+0, Tiilikainen 1+0, Havikari 0+1, Sami Kautto 0+1, Lasse Liffländer 0+1, Putkonen 0+1.

Toinen ottelu: HIFK – Ässät 6 – 1 (3-1,0-0,3-0)

Asetelma:

HIFK:lla alla 4-2-voitto, joten maalin tappiokin riittäisi jatkopaikan varmistamiseen. Poissa kokoonpanosta Petri Sinkkonen, joka loukkasi lauantain pelissä nilkkansa.

Ratkaisu:

Kotonaan rajusti taistellut ja aktiivisesti pelannut patalauma taipui yllättävänkin helposti pikkukollien käsittelyssä. Vieraiden puolustukseksi on tosin sanottava, että HIFK pelasi viikonlopun aikana 120 minuuttia hyvää play-offs-kiekkoa eikä asenteesta tingitty tippaakaan. Heti ottelun alkuun tullut HIFK:n johtomaali ja ensimmäisen erän jälkeinen kahden maalin tappioasema olivat liikaa porilaisille. Paukkuja ei vain yksinkertaisesti riittänyt haastamaan hyvässä lennossa olleita isäntiä.

Tärkeän avausmaalin viimeisteli sunnuntaina kooltaan ja viileydeltään pakastinta muistuttanut Samuli ”Electrolux” Kaikkonen, kun peliä oli käyty vain 2.07. Esityön tehnyt Jonne ”Anytime” Vaahtera kommentoi ketjukaverinsa tekemisiä seuraavasti: ”Samuli oli tänään tehokas ja keskittyi olennaiseen. Väänsi hyvin eikä ottanut jäähyjäkään ennen kuin kahvihammasta rupesi päätöserässä kolottamaan.” Heti avausmaalin jälkeen tullut alivoimatilanne hoitui varmasti, kun taas HIFK:n ensimmäinen ylivoima tuotti tulosta Juha Uotilan laukauksella. Syöttäjinä maaliin Ville Varakas ja Pasi Salonen. Ässät pääsi vielä ennen erän puoliväliä kaventamaan, mutta ilo ei ollut pitkäaikaista, sillä Tommi Heinonen vei kotijoukkueen uudestaan kahden maalin johtoon ajassa 15.03.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta petopaitojen pyöritys turhautti porilaisia kahden käytöskympin verran. Välillä hyökkäykseen keskityttiin liikaakin, mutta Aku ”Limppu” Limnell hoiti syntyneet tilanteet tyylikkäästi. Päätöserään siis kotijoukkueen 3-1-johdossa.

Ottelusarjan lopullinen niitti syntyi ylivoimalla ajassa 44.07, kun Salonen vapautti Olli Havikarin maalintekoon. Neljä minuuttia myöhemmin huudatti ”Keijo” Kaikkonen kotiyleisöä keskialueelta lähteneellä soolollaan, Vaahteran säestäessä jälleen taustalla. Ottelun loppu oli jäähyjen takia rikkonainen, HIFK:n viimeistellessä ylivoimalla vielä kertaalleen, asialla Lennart Petrell Joona Järven laukauksen reboundista. Loppulukemat 6-1 ja ottelusarjan yhteistulos petopaidoille maalein 10-3.

Kommentti:

”Tästä on hyvä jatkaa. Edessä puolivälierät ja niissä vastaan Kärpät Oulusta. Joukkue on lyönnissä joten hyviä vääntöjä on odotettavissa.”, sanaili huojentunut valmentaja Joonas Tanska. Taistelijat: Limnell, Havikari, Kaikkonen, Vaahtera + koko joukkue.

Tehot: Kaikkonen 2+0, Salonen 0+2, Vaahtera 0+2, Havikari 1+0, Heinonen 1+0, Petrell 1+0, Uotila 1+0, Järvi 0+1, Sami Kautto 0+1, Tiilikainen 0+1, Varakas 0+1.

Puolivälierät alkavat keskiviikkona 13.3., kun B-junnut matkaavat Ouluun. Toinen ottelu pelataan lauantaina Pirkkolassa, kolmas tarvittaessa sunnuntaina jälleen Oulussa. Välieriin pääsee kahdella voitolla. Pirkkolan ottelun aika ilmoitetaan näillä sivuilla heti sen selvittyä.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11