ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Välieriin !

HIFK– Kärpät 3– 1 (2-0,1-1,0-0)

Asetelma:

HIFK voitti ensimmäisen osaottelun keskiviikkona Oulussa lukemin 6-3. Kaksi viimeistä erää vieraissa mainiosti pelannut petolauma lähti hakemaan jatkopaikkaa suoraan kahdessa ottelussa, huoltaja Tatu Vennon jännittäessä...

Ratkaisu:

Petopaitojen onneksi ei kiekkoilussa tyylipisteitä jaeta. Avauserässä hankittu kahden maalin johto säilytettiin loppuun asti maalivahti Aku Limnellin torjunnoilla ja kenttäpelaajien uhrautuvalla taistelulla, mutta Pirkkolan katsomossa jännittänyt kotiyleisö sai seurata joukkueen otteita ajoittain nitropurkit kourassa.

Kotijoukkue sai otteluun loistavan alun, kun vajaan minuutin pelin jälkeen pudotuspelien pistepörssin ykkönen, Pasi Salonen, iski kiekon maalin edustalta verkkoon. Esityön teki Aleksi Putkonen. Avauserä jatkui HIFK:n selkeässä hallinnassa, ja niinpä erän lopulla ajassa 17.16 saatiin palkinto Jon Wärnin 2-0-maalin muodossa. ”Wälly” seurasi oman laukauksensa päädystä kimmonneen irtokiekon loistavasti loppuun asti ja yllätti Kärppä-vahdin etukulmasta.

Keskiviikkona Oulussa pelillinen hallinta vaihtui ensimmäisen erätauon jälkeen. Näin kävi nytkin, tosin kotijoukkueen kannalta huonoon suuntaan. Toisen erän alkuun tullut Samuli ”Chef” Kaikkosen ylivoimaosumakaan ei saanut HIFK:n hermostuneisuutta karisemaan, vaan Kärpät lisäsi höyryä ja peli pyöri HIFK:n päädyssä. Maalissa Limnell sai venyä muutamaan huippupelastukseen, kun kenttäpelaajien apaattisuus antoi vieraille tilaa. Maaliin saakka pikkuminkit saivat kiekon onneksi vain kerran, kun b-pistealoituksen jälkeen pääsi Kärppien Sami Leskelä ohjaamaan maalin edestä kavennuksen 3-1:een. Pientä heräämistä oli erän mittaan havaittavissa kotijoukkueen puolelta, mutta muutama turha jäähy ja vieraiden erinomainen liike säilyttivät otteen oululaisilla.

Päätöserän juoni oli tuttu; Kärpät jauhoi kiekkoa päätyyn ja yritti kovalla karvauksella pakottaa HIFK-puolustusta virheisiin. HIFK puolestaan puolusti maaliaan raivokkaasti ja iski muutaman kerran vaarallisesti. Toisen erän toimettomuuden tilalle oli tullut rajua yritystä, mikä toisaalta näkyi välillä jäällä hätäilynä. Vaikka vieraat hallitsivat kiekkoa, kirjattiin erän maalipaikat lukemin 5-6, joten voidaan sanoa HIFK:n puolustustaistelun onnistuneen. Maaleja ei viimeisessä erässä nähty, mutta katsottavaa tarjottiin Pirkkolan yleisölle viimeisille sekunneille saakka Kärppien ottaessa lopussa vielä maalivahdinkin pois. Kenttäpelaajat ”rikkoivat ja raastoivat”, ykköstaistelija Jukka ”Dog” Koivula (kuvassa vas.) etunenässä, Limnellin (kuvassa oik.)seistessä viimeisenä lukkona torjuen päätöserässä kaikkiaan 24 kertaa! Viimeiset sekunnit pelattiin kellosta pois, ja niin oli B-junnujen välieräpaikka selvä.

Kommentti:

”Nyt on tyypillinen play-offs-paniikki koettu, onneksi ilman vaurioita. Toisaalta avauserässä nähtiin, että pelaamisemme riittää ketä vastaan tahansa. Limnell varmisti voiton, kenttäpelaajista voi nostaa esiin Jukka Koivulan ja Joona Järven esimerkkitaistelijoina.”, tuumaili tyytyväinen, kuvassa keskellä pullisteleva valmentaja Joonas Tanska, kakkosvalmentaja Wolsu Wacklinin(vas.) ja tilastomies Tomi Kuukaupin (oik.) säestäessä.

Välierät alkavat jo tiistaina 19.3., niissä vastaan asettuu paikallisvastustaja Jokerit. Toinen pelipäivä on torstaina 21.3., ja kolmas tarvittaessa perjantaina. Kahdella voitolla finaaliin.

Tehot: Kaikkonen 1+0, Salonen 1+0, Wärn 1+0, Putkonen 0+1, Rami Hovinen 0+1.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11