ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Jatkoaikavoitto Jokereista

HIFK – Jokerit 3 – 2 ja. (1-1,0-1,1-0,1-0)

Asetelma:

Jokerit vei ensimmäisen ottelun jatkoajalla, joten petojunnut pelasivat veitsi kurkulla.

Ratkaisu:

Ottelun loppu oli lähes identtinen tiistaiseen verrattuna, ja tälläkin kertaa kotijoukkueen eduksi. Jokerit johti ottelua 1-0 ja 2-1, mutta pikkukollit tulivat tasoihin molemmilla kerroilla. Tasoitus 2-2:een tuli täsmälleen samalla kellonlyömällä (58.18) kuin Jokereiden vastaava tiistaina! Jatkoaikaa pelattiin tovi pitempään kuin ensimmäisessä pelissä, kunnes ajassa 68.06 Juha Uotila päästi ylivoimaosumallaan kotijoukkueen piinasta ja esitteli kauden lennokkaimman tuuletuksen Pirkkolassa.

Avauserä oli Jokereiden hallintaa, mutta tiistaista poiketen oli HIFK:n otteissa yritystä ja sähinää. Molemmat joukkueet osuivat erässä kertaalleen. Ensin Jokerit ensimmäisestä ylivoimastaan Mikko Kaltevan viivalaukauksella ajassa 4.22. Tasoitus tuli erän puolivälin jälkeen Aleksi Putkosen seurattua irtokiekon loppuun asti, esityön tekijänä Pasi Salonen.

Toinen erä oli jo tasaisempaa kiekkoa, molempien joukkueiden hallitessa vuorollaan. Vierasjoukkue siirtyi jälleen johtoon kellon näyttäessä 32.48, tällä kertaa lujan viivalaukauksen ylivoimalla laukoi Kevin Kantee. Erän lopulla oli HIFK:lla loistava tilaisuus siirtyä tasoihin, mutta Jonne Vaahteran taitava ujutus jäi pyörimään maaliviivalle.

Päätöserässä kotijoukkue haki tasoitusta ja hallitsikin hienokseltaan peliä. Jokerit iski muutaman kerran vaarallisesti, mutta petojen maalilla Aku Limnell hoiti tilanteet tyylikkäästi. Kello tikitti vääjäämättä eteenpäin ja Jokereiden voitto lähestyi sekunti sekunnilta. Vajaat kaksi minuuttia ennen loppua saivat punapaidat aloituksen Jokeri-päätyyn, maalivahti pois ja kuudes kenttäpelaaja jäälle. Aloitusvoiton ja laukauksen jälkeen ehti irtokiekkoon ensimmäisenä Paavo Torkkola, joka runnoi kiekon HIFK-fanien riemuksi verkkoon. Erän loppu sujui maaleitta ja jälleen oli edessä jatkoaika.

HIFK aloitti jatkoajan ylivoimalla, saamatta sen kummempaa aikaiseksi. Muutama minuutti pelattiin tasaisissa merkeissä päädystä päätyyn, kunnes ajassa 65.39 Jokerit sai jo toisen kerran joukkuerangaistuksen vaihdon venyttämisestä. Ylivoiman aikana sai Jokerit vielä toisen rangaistuksen laitataklauksesta. Viidellä kolmea vastaan ei kuitenkaan ratkaisua saatu, vaan Jokerit sai vaarallisen tilanteen saatuaan neljännen miehen jäälle. Jokeri-tilanteen irtokiekosta käynnisti petolauma oman vastaiskunsa, jonka jälkitilanteesta laukoi Juha Uotila kiekon maaliin – 3-2 ja edessä ratkaiseva kolmas ottelu perjantaina.

Kommentti:

”Työ ja usko omaan tekemiseen palkittiin hienolla tavalla. Nyt katseet kohti huomista.”, kommentoi ottelua Ville ”Kübelwagen” Wacklin ja jatkoi: ”Limnell oli maalissa hyvä.” Kolmas ottelu pelataan Pirkkolassa perjantaina klo.19.00.

Tehot:

Putkonen 1+0, Torkkola 1+0, Uotila 1+0, Salonen 0+1, Sami Kautto 0+1, Anton Kuivanen 0+1.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11