ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Mestarit mahalleen

Kollilauma kaatoi puolustavan mestarin selvästi 4-0.

Stadiin odotuksia täynnä saapunut puolustava mestari SaiPa koki HIFK:ta vastaan kahden ensimmäisen erän aikana todellisen keskiviikkoillan kiekkokomedian. Kollit taluttivat lappeenrantalaisia kuin mummolan ankkaa aina viimeisen erän sekoiluun saakka.

Ottelun ensimmäiset minuutit vierasjoukkue painoi peliä Kollien päätyyn yhtä raivokkaasti kuin viime kauden kohtaamisissa. Alun Sputnik-rynnistyksen loputtua tuloksettomana HIFK sai juonesta kiinni ja ratkaisi ottelun ensimmäisessä erässä. Kiitos ja kumarrus vieraiden alkuinnostuksen tainnuttamisesta kuuluu byyräri Aku "Limppu" Limnellille, jonka upeat pelastukset saivat kotiyleisön hihkumaan ihastuksesta.

Rutkasti boksin penkkiä ykkös- ja kakkoserän aikana kuluttanut SaiPa taipui loppujen lopuksi yllättävän helposti. Joukkue tuntui luovuttaneen toisen byyrin jälkeiseen maalivahdinvaihtoon, jolloin Lauri Lipsasen tilalle luisteli hyvin loppuajan taistellut Emppu "Twisted" Tyster.

Kollien tilastoista vastaava Tomi "Doktor" Kuukauppi (kuvassa) ihmetteli töiden lomassa ääneen vastustajan antautumispäätöstä.

"Kattokaa nyt tota jengiä. Millä asenteella noi jätkät on tänne lähteny? Ei mitään häpyä."

Kollilauman iloisimmat veijarit löytyivät ottelun jälkeen kodinsuojelijoiden osastolta. Maalissa loistanut Limnell pelasi uransa ensimmäisen nollapelin A:ssa ja vankka puolustaja Pekka Huhtaniemi teki jälleen maalin — edellisestä osumasta ehti nimittäin kulua vain hieman alle 70 ottelua.

"Kaks ekaa erää pysy ihan mukavasti laskuissa torjuntojen suhteen, mutta vikassa erässä meikäläinen tippu kyydistä. Kyllä siinä hikeä pukkas kun kaveri myllytti minuuttitolkulla 6-3 vastaan. Ja katsomossa oli pari aika kuumaa chicksii", kertoi hymyileväinen Limnell, joka jakoi tunnustusta myös yhdelle esikuvistaan, Jokereihin siirtyneelle Tommi Niemelälle.

"Se opetti mulle, että rällätorjunnan jälkeen pitää aina nostaa handu sillee teatraalisesti pydeen, että kaikki näkee kuka on kurko."

Peksi Huhtaniemen rautainen siniviivaveto olisi saanut Tapio Levonkin (laukoi Kalajoella kiekon siniviivalta päätylaudan läpi sillä seurauksella, että maalituomarin sääriluu murtui) kalpenemaan. Viivalta virittänyt maalintekijä oli kaapistaan hyvin innostunut:

"Kainalon alta se meni. Mä näin. Kyllä kai tässä pitää tehdä jossain vaiheessa toinenkin, niin hauska kokemus oli. Kertakaikkiaan upeeta. Haluaisin kiittää erityisesti ketjukavereitani ja Saipan veskaria, joita ilman tämä ei olisi ollut mahdollista. Kiitos."

Jo mainittujen lisäksi tilastojen valossa etevin oli jälleen ykköskenttä Luttinen-Qvist-Holma. Seinäjoen Eetu löi tehot 2+1.

"Meitsi ajatteli tehdä vikan vanhanaikaisella, kun pääsin ykä läpi tyhjää maalii vastaan. Ehkä se oli kuiteski viisaampi pistää varmasti pussiin", tuumi aina niin analyyttinen Holma.

Viimeistä erää lukuun ottamatta (Kollit boksissa 22 minuutin verran) koitos oli täysin HIFK:n heiniä. Jopa siinä määrin, että taululla olisi helposti voinut komeilla kaksinumeroiset luvut. Tyster SaiPan maalissa hoiti kuitenkin jobinsa hyvin ja Kollit tukehtuivat useissa selvissä maalitilanteissa omaan näppäryyteensä.

Näistä jatketaan. Kollit johtavat alkulohko kakkosta. Viikonloppuna Leifin kyydissä rautakeuhkolla kohti Joensuuta.

Stick 'em.

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11