ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Pakkopisteet Joensuusta

Kollit Jokipoikia etevämpiä numeroin 6-4

Pitkä matka Joensuuhun lisäsi HIFK:n pistesarakkeeseen kaksi tärkeää täppää. Ennakkoon vaikeaksi vastustajaksi arvioitu Jokipojat teki Kollien illasta kaikkea muuta kuin helpon. Jo 4-3 johtoonkin päässyt kotijoukkue taipui kuitenkin vahvemman edessä, ja HIFK vahvisti asemiaan alkulohkonsa kärjessä. Jo kahdeksan peräkkäistä tappiotonta ottelua pelannut HIFK hilluu lohkonsa ykkösenä viiden pisteen etumatkan turvin. Kakkospaikan neljän joukkueen kesken (KalPa, JYP, Jokerit ja SaiPa) jakava haastajaryhmä vaanii kuitenkin iskuetäisyydellä.

Kollien vakiokokoonpanosta puuttuivat herrat Pasi Salonen, Arttu Luttinen ja A-P Lamberg.

Uutena nimenä Kolliryhmässä luisteli puolustaja Jani Saarinen. Myös loukkaantumisista kärsinyt Paavo Torkkola oli päässyt mukaan vahvistamaan ryhmää.

Ei ihan kuten oltiin sovittu.

Joensuun taistoon oli sovittu lähdettävän kovalla liikkeellä ja suoraviivaisella pelaamisella. Valmennusjohdon luoma pelitapa oli kuitenkin pelaajien toimesta päätetty jättää toteuttamatta.

"Me pyörittiin ja kaarreltiin ympäri kaukaloa. Suoraviivaisuus oli suurimman osan ajasta tipotiessään. Ei ihmekään, että Jokipojat teki ottelusta meille hemmetin vaikean", kiteytti ottelun konseptia Kollien kakkoskoutsi Joonas Tanska (kuvassa paita päällä).

Ensimmäisen erän alku oli punapaitojen hallintaa. HIFK hankkiutui nopeassa tahdissa johtoon Paavo Torkkolan ja Juha Fagerstedtin maaleilla, mutta erän loppua kohden kotijoukkue sai rytmistä kiinni ja iski kavennuksen ennen summeria.

"Kakkoserän alkuun kaveri teki tasoituksen. Siinä kohtaa tapahtui meidän penkillä jotain eriskummallista. Jätkät rupesivat ottamaan penalteja minkä kerkesivät ja ottelu muuttui viimeistään tässä kohtaa todella vaikeaksi. Osa rangaistuksista oli omia hölmöilyjä, osa aiheettomia. Onneksi Vehviläisen Simo byyrissä oli kuitenkin hyvin hereillä", jatkoi Tanska.

Viimeisessä erässä Jokipojat siirtyivät ylivoimaosumalla jo 4-3 johtoon.

"Me seikkailtiin eka kymppi aivan päättömästi. Aikalisä vajaat seitsemän minsaa ennen täyttä aikaa sai kuitenkin ihmeitä aikaan. Painettiin vikat kuus minuuttia hyvin ja hoidettiin homma himaan, vaikka pahalta jo ehti näyttääkin", summasi Tanska ja nosti muutamia pelimanneja muiden yläpuolelle.

"Juha Fagerstedt (2+0) oli taas mies paikallaan. Samoin uuteen nousuun yltynyt Paavo Torkkola (2+0) ja hyvin tsempannut Lauri Penttinen (1+2). Tärkein pelaajamme tänään oli kuitenkin Harri Hautajoki, joka pelasi kuten oli sovittu, vaikka pisteiden valossa ei paras ilta ollutkaan. "

Torkkola oli itsekin onnellinen onnistumisistaan.

"Ei kai sitä nyt ihan dominoinniksi voi sanoa, mutta hyvin meni kuitenkin. Ekan byyrin mä sijoitin takanurkkaan pakin längistä ja toinen oli semmoinen räkämaali byyrin edestä. Tais olla ribari. Mun mielestä Kaikkonen oli tänään aika hassu. Se veti nilkkarallit alkulämmöissä eikä pystyny pelaamaan", kertoi Paavo ja antoi täydet pisteet matkanjohtajalle, bussikuski Elersille.

"Lefan suoritus oli tasainen. Varma ja asiansa osaava ammattimies ei anna muiden kiusausten häiritä keskittymistä olennaiseen. Leif on kova äijä ajohommissa."

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11