ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Yhteenveto alkusarjasta

Samu Kuitusen kommentit kauden ensimmäisestä kolmanneksesta antavat luvan odottaa positiivista jatkoa.

Alkusarjan pistetavoitteesta ei joukkueen kesken puhuttu ennen kauden alkua halaistua sanaa. Juniorisarjojen ennalta-arvaamattomuus ei Samu Kuitusen mukaan puolla tarkkojen, numeraalisten tavoitteiden asettamista.

"Joukkueet muuttuvat joka vuosi niin rajusti, että tarkan pistetavoitteen asettaminen kauden kynnyksellä on liian absoluuttinen ajattelutapa. Koskaan ei voi tietää minkälainen vastustaja kaukalon toisessa päädyssä odottaa. Kokoonpanot saattavat muuttua yhdessä yössä suunnattomasti vahvemmiksi tai vastaavasti heikommiksi. Siksi meidän sarjamme on paljon arvaamattomampi kuin esimerkiksi miesten liiga, jossa vastustaja on aika hyvin ennakkoon tiedossa."

Hyvänä esimerkkinä mainittakoon Kollien KalPa-ottelu, jossa vahvistuksia liigasta saapui lähes kentällisen verran. "Kaiken kaikkiaan onnistuimme alkusarjan otteluissa hyvin. Oman alkulohkon voitto ja eniten pisteitä myös toisen lohkon joukkueisiin verrattuna ei voi olla kuin positiivinen asia. Nyt pelit kuitenkin kovenevat selvästi. Mukaan tulevat esim. aina vahvat TPS, Kärpät, Tappara ja Blues. Myös Lukolta ja Ässiltä on lupa odottaa kovaa vastusta", tuumii Kuitunen.

"Parannettavaa toki löytyy aina. Voin suoraan sanoa, että meidän jäbistä ainakin 5-10 pelimannia voi parantaa otteitaan runsaastikin oikeiden asioiden painottamisella oikeaan aikaan. Kun nämä kymmenisen kaveria saadaan omalle tasolleen, voidaan odottaa entistäkin parempaa tulosta koko joukkueen osalta."

Alkukauden komeetat, onnistujat ja yllätykset.

"Yksi vahvuuksistamme oli ehdottomasti maalivahtipeli. Molemmat (Simo Vehviläinen ja Aku Limnell) veskarit saavat kiekkoja kiinni illasta toiseen, eikä meillä tällä kaudella ole ns. yhden byyrärin ongelmaa. Molemmat jätkät saivat luottoa ja osoittautuivat luottamuksen arvoisiksi. Tämä puoli on nyt paremmassa formussa kuin vuosiin."

"Pakeista Mikko Turunen, Ville Varakas ja Joni Purola ovat olleet vahvoja kautta linjan. Heidän varaansa on hyvä rakentaa toimivaa kokonaisuutta. Yksi kauden yllättäjistä pakkipuolella on ehdottomasti B-ikäinen Juha Uotila, joka tuli joukkueeseen ja pelaavaan kokoonpanoon ikään kuin puskista. Muutamalla treenillä alkanut kokeilu osoittautui menestykseksi, ja Junnu onkin pelannut kaikissa otteluissa varmasti ja itseluottamusta uhkuen. Iso Plussa."

"Hyökkäyskalustosta on mainittava onnistunein kokonaisuus, eli ketju Hautajoki-Porthén-P. Salonen. He ovat palanneet tehokkaasti, tasaisesti ja nousujohteisesti. Hyvä suoritus kaikilta."

"Ilman muuta on mainittava myös komeetat Eetu Qvist ja Juha Fagerstedt, jotka saivat myötätuntoa myös 20-vuotiaiden maajoukkueen suunnalta. Fagu pelaa maajoukkueessa tärkeässä roolissa ja Qvist valittiin varalle neljän maan turnausta pelaavaan joukkueeseen, mutta ikävä olkapäävamma esti miehen pääsyn näytille."

A:n SM-liiga jatkuu ensi viikolla. Kollien avausvastustaja keskiviikkona 13.11. on TPS. Ottelu pelataan Turun Kupittaalla.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11