ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Piukeat pisteet

Lukko taipui vasta loppumetreillä 5-4

Jääkiekko-ottelusta voidaan tehdä omalle joukkueelle monella tapaa vaikea. Yksi tapa on olla huolimaton. Toinen tapa on jättää tarjottimella eteen kannettu tilaisuus käyttämättä. Kolmas on olla läpi ottelun vastustajaa huonompi erikoistilanteissa. Kollit käyttivät kaikki vaihtoehdot eilisessä Lukko-pelissä, mutta selvisivät loppujen lopuksi voittajana, sillä raumalaiset tekivät yhden virheen kotijoukkuetta enemmän.

HIFK-leirissä laskettiin jo sarjapisteitä toisen erän puolivälin kahden pikamaalin jälkeen. Lukon maalissa pelannut Iiro Tarkki hankki mailanheitollaan Kolleille rangaistuslaukauksen ajassa 30.15. HIFK:n kylmäverinen Harri "Sählykäsi" Hautajoki upotti rankkarin varmalla harhautuksellaan ja vei Kollit 3-1 johtoon.

Vain 23 sekuntia ehti kulua edellisestä, kun kotijoukkueen pistepörssiykkönen Eetu Qvist (1+1) tökkäsi Lukkoa peukalolla silmään Juha Fagerstedtin (0+2) esityöstä vieden punaiset turvalliselle 4-1 karkumatkalle.

Sinnikäs Lukko ei kuitenkaan moisesta hätkähtänyt vaan palasi kolmanteen erään uutta tatsia puhkuen. Jarkko Karhusaaren ja Ilkka Heikkisen ylivoimabyyrit kolmannen erän alkuun jäädyttivät HIFK:n pelin, ja viimeisen erän paniikki oli toteutusta vaille valmis. Kolmen maalin johtoasema oli kutistunut yhteen kuin avannosta noustessa.

Ajassa 48.07 Kollien Eetu Holma nosti lähietäisyydeltä HIFK:n jälleen kahden maalin johtoon, 5-3. Kaikki näytti vielä tuuletuksen aikana lupaavalta mutta kuinka ollakaan, Lukko kavensi heti seuraavasta hyökkäyksestä 5-4:ään Jaakko Hagelbergin viedessä Kollipuolustusta kuin Irakista salakuljetettua gallonan tynnyriä.

Ottelun loppuminuutit HIFK kesti huojuen, sillä Lukon raju rynnistys yhdistettynä Kollien lukuisiin oman alueen kiekollisiin jäätymisiin loi puitteet raumalaisten ankaralle painostukselle. Ilman maalivahtia viimeisen minuutin pelannut Lukko esitti ottelussa hyviä otteita. Joukkue liikkui hyvin ja toteutti niin iloista hyökkäyspeliä, että katsomossa ihmeteltiin kettupaitojen heikkoa sarjasijoitusta yksissä tuumin.

"Lukolla on hyvä ja pirteä joukkue. Vaikea matsi meille, mutta hyvä näin", kommentoi HIFK:n juniorikeisari Tom Nybondas.

HIFK:lla oli ensimmäisen erän puoliväliin saakka niin loistava mahdollisuus pistää peli pakettiin, että kahteen maaliin jäänyt johtoasema oli jopa pienoinen yllätys. Kollit vyöryttivät vaarallisia hyökkäyksiä Iiro Tarkin maalille jatkuvalla syötöllä, mutta maalinteossa onnistuivat "vain" ketteräjalkainen Simo Tiilikainen ja tänäkin vuonna jouluksi otteitaan parantava Lauri Penttinen.

Lukko pääsi ensimmäisessä ja toisessa erässä muutamaan kertaan hätyyttelemään Kollibyyriä lähietäisyydeltä, mutta 19 kiekkoa illan aikana torjunut Simo Vehviläinen osui näyttävästi varmoilta maaleilta näyttäneiden laukausten tielle.

"Olipas ottelu. Muutama veto meni suoraan sisään, yhdessä en nähnyt kiekkoa ja viimeisen kaveri ketkutti taitavilla käsillään ineen. Niillä oli aika himmee jätkä se yks pakki, joka teki kai pari häkkiä ja veti kerran ylärimaan. Tollasella skodella varustettua jäbää ei sais päästää kävelemään noin helposti vetosektoriin", kertoi Vehviläinen.

"Lukko oli ilmeisesti snadisti nukuksissa ekat 10 minsaa. Silloin oli tilaisuus ratkaista ottelu, mutta näin ei tällä kertaa tapahtunut. Lukko tulee tuolla pelityylillä olemaan vaikea vastustaja mille tahansa joukkueelle. Etenkin kotonaan he ovat varmasti vaarallisia" totesi Kollien Joonas Tanska.

"Lukko pelasi hyvin. Varsinkin viimeisessä erässä me annettiin niiden pakeille liikaa löysää ja hyvin liikkunut hyökkäyksen kärki sai kiekkoja haltuun sillä seurauksella, että paikkoja syntyi", jatkoi ykkösvalmentaja Samu Kuitunen.

Mielenkiintoinen yksityiskohta ottelun tilastoista nähtiin erikoistilannepelaamisessa. Tähän asti sarjan tehokkainta ylivoimaa pelannut HIFK ei onnistunut yv:llä kertaakaan. Lukko sitä vastoin iski kolme neljästä maalistaan HIFK-pelaajan istuessa rangaistusaitiossa.

HIFK:n näkyvimmät pelimannit olivat hyvin aloituksia napsinut Jermu Porthén sekä turbulenssiketju Torkkola-Tiilikainen-J.Salonen, joka presentoi epäilijöille uuden tavan touhuta kiekkokaukalossa. Lukko hämmentyi jätkien arvaamattomista liikesarjoista vähintään yhtä paljon kuin vastustajat, jotka aikanaan pelasivat liigahieroja Sami Hämäläisen johtamaa "Freak Show Linea" vastaan.

Ottelutilastot

Sarjataulukko
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11