ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

?????? 2-7 ?????????

Eipä ole nykyisellä HIFK A:lla paljoakaan yhteistä kymmenen vuoden takaiseen ryhmään ainakaan Porissa pelaamisen suhteen, se voidaan todeta ilman vastaväitteitä kummastakaan kaupungista. Vaikka HIFK onkin aina ollut maan eliittiä A-nuorten SM-liigassa, on Porissa poikkeuksetta ollut vastassa jonkinlainen röyhkeä lihamuuri, lauma sekopäisiä satakuntalaisia tai muuten vain stadilaisten kiusaamiseen erikoistuneita ässäläisiä. Montaakaan pistettä ei ole tähän päivään mennessä Ässien kotikaukalosta herunut. Mustelmia ja rumia tappioita sitäkin enemmän.

Ei enää.

Kollit palauttivat kunnian Stadiin 2-7-vierasvoitolla Ässistä.

Kyllä kakkosvalmentaja Joonas Tanskan nyt kelpaa. Karmeita, jopa pelonsekaisia muistoja omilta pelivuosilta herättänyt hullujen porilaisten kotiluola nimittäin muuttui Harri Hautajoen valtakunnaksi heti ensimmäisellä yrittämällä, ja selkeä tyrmäysvoitto luettiin viiden maalin erolla Kollien hyväksi.

"Tänne palatessa tulee aina kylmiä väreitä", suostui Tanska kommentoimaan ennen ottelun alkua.

"Nyt ne nitkahti yllättävän helposti. Olisiko joku raumalainen päässyt 80-luvun alussa viljelemään vahingossa tänne parikymmentä kiekkoilullisesti lahjakasta siementä? Ei porilaiset ole koskaan näin sopuisasti pelanneet", kommentoi hän ottelun jälkeen.

Niin tai näin, Kollien voittoputki liigapeleissä venyi peräti kahdeksan ottelun mittaiseksi..

Sarjakärjessä tavarajunan lailla porskuttava HIFK esitteli vierasyleisölle historian ensimmäisen nuoren petopaidan, joka onnistuu iskemään Porissa tehot 4+1.

Harri Hautajoen upea ilta aukesi byyrin muodossa ajassa 6.32. Maalin takaa veskarin suojuksien kautta verkon perille mennyt laukaus kiteytti Hautajoen illan täydellisesti.

"Silloin tunsi, että kaikki onnistuu", totesi hikinen viiden pisteen sankari.

Tasainen ensimmäinen erä ei tarjonnut edes kohtuullista peliesitystä niin koti- kuin vierasjoukkueeltakaan.

"Eipä se kovinkaan hyvää peliä ollut. Koko matsi oli kautta linjan aika sekava", kertoi Tanska ja jatkoi kehumalla rauhallisesti kaukalossa esiintynyttä Samuli Kaikkosta.

"Keijo oli kertakaikkisen pirteä niin kiekollisena kuin kiekottomanakin. Hän ei lähtenyt mukaan muutamaan pikku provosointiin vaan antoi takaisin sääntöjen puitteissa. Keijomaisen kovaa kylläkin."

Toista erää oli ehditty pelata vain hieman yli viisi minuuttia kun H. Hautajoki iski toisen kerran, nyt ylivoimalla Eetu Holman passista. Kolmen maalin johtoon HIFK:n vei muutamaa minuuttia myöhemmin nousujohteisesti viime aikoina pelannut Kim Hramoff. Osumaan merkittiin syöttäjiksi luonnollisesti Harri Hautajoki ja Pasi Salonen.

Kerran Ässät pääsi yllättämään Kollien byyrissä pelanneen Simo Vehviläisen puolittaisesta läpiajosta ennen kuin Harry Graveriver iski kolmannen ja ratkaisevan maalinsa — jälleen ylivoimalla, nyt Joni Purolan syötöstä ajassa 38.10.

Ratkaisumaalista innostuneet helsinkiläiset löivät kiekon vielä kahdesti Ässien maaliin 40 sekunnin sisään ja ottelu oli paketissa ennen toista erätaukoa.

"Vika erä oli pelailua. Molemmat porukat pelasivat siististi, eikä mitään ylilyöntejä tapahtunut vaikka kaikki ainekset turhautumiseen olivat vastustajan leirissä olemassa. Siitä pisteet, tai ei sentään — hatunnosto Ässille", lopetti analyysinsä pakkeja peluuttava Tanska.

Hautiksen illan kruunannut 2-7-osuma ladottiin taululle vain minuuttia ennen peliajan umpeutumista. Harry Graveriverin kommentti vastustajasta oli pohjoisamerikkalaisen mairitteleva rumista luvuista huolimatta:

"Ässät pelas ihan fiksua liikkuvaa peliä. Kovin fyysiseltä porukka ei vaikuttanut vaikka muuta oltiin ottelun alla kuultu. Ehkä niiden heikohko sarjasijoitus vaikutti myös tohon aikaseen rangan katkeamiseen. Ei kai sitä kukaan jaksa loputtomasti ottaa dunkkuun buutsitkaan jalassa, you know?"

HIFK:n viimeinen ottelu ennen joulutaukoa pelataan Hornassa lauantaina klo 16. Vastassa silloin Turun Esikaupungin Blues. Taas on Viking Linen risteilykortteja tarjolla tuhannelle ensimmäiselle hippailijalle. Ja jännää pikkujoulutunnelmaa tietty kaikille.

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11