ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

HIFK ja HJK yhteistyöhön

HIFK Jr Hockey ry. ja Helsingin Jääkiekkoklubi ry. ovat solmineet yhteistyösopimuksen koskien juniorijääkiekon edistämistä pääkaupunkiseudulla.

Seurojen toimintamalleissa on eroavaisuuksia. HIFK:n ydinosaamista on kilpaurheilu erityisesti A – C –nuorissa. Lisäksi HIFK:ssa toimii D – G –junioreitten ns. juniorijaosto, jonka toiminnassa painotetaan muita kuin kilpailullisia arvoja.

HJK on SJL:n sinettiseura, jonka toiminta painottuu lasten harrastekiekkoon.

HIFK:ssa harrastajamäärät ovat korkeat, josta syystä uusien pelaajien vastaanottaminen on vaikeaa. Toisaalta HIFK on avoin seura, joten uudet yrittäjät ovat aina tervetulleita. Mikäli pelaajia on yli tarpeen, ts. joukkueisiin pyrkii enemmän pelaajia kuin voidaan ottaa vastaan, tapahtuu väistämättä karsintaa. Tämä kohdistuu eritoten C-junioreihin.

HJK:ssa harrastajamäärät ovat vähäisemmät ja tietyissä ikäluokissa on jopa ollut vajausta. Lisäksi HJK:ssa on ollut jo varsin nuorissa ikäluokissa pelaajakatoa lahjakkaiden junioreitten siirtyessä alueen suurseuroihin.

Nyt solmitulla sopimuksella pyritään taklaamaan nämä epäkohdat.

”Yhteinen C-joukkue”

Yhteistyön ensimmäisessä vaiheessa HIFK ja HJK perustavat kaudella 2003 – 2004 yhteisen C89-juniorijoukkueen HIFK:n C89:n rinnalle, joka pelaa HJK:n väreissä pääkaupunkiseudun C89 –ikäluokassa AAA -tasolla. HIFK vastaa tämän joukkueen valmennuksesta ja toiminnan laadusta. Lisäksi nämä pelaajat säilyttävät HIFK:n jäsenyytensä ja saavat mm. HIFK:n jäsenkortin, jolla pääsee seuraamaan HIFK:n liigaotteluita.

Jatkossa on tarkoitus monistaa oheinen malli koskemaan myös perässä tulevia ikäluokkia.

”Näin varmistamme, että jokaisella pelaajalla on mahdollisuus jatkaa harrastustaan ja saada hyvää valmennusta”, toteaa HIFK:n manageri Tom Nybondas, joka on toiminut sopimuksen aloitteen tekijänä.

HJK:n puheenjohtaja Auvo Karhu on niin ikään tyytyväinen sopimukseen: ” Tällä tavoin HJK varmistaa toiminnan jatkuvuuden myös C-ikäluokassa. Lisäksi toivomme, että tämä sopimus hillitsee pelaajakatoa nuoremmissa ikäluokissa. Lapset voivat harrastaa jääkiekkoa rauhassa omassa joukkueessaan ja kun aika koettaa on jokaisella mahdollisuus halutessaan panostaa kilpakiekkoon C-ikäisenä, joko HIFK:n punaisissa tai HJK sinisissä väreissä ! ”

” Muuta yhteistyötä ”

Seurat pyrkivät myös lähentämään toimintojaan muilla tavoin, mm. valmentajakerhojen kautta, jolla pyritään kehittämään juniorijoukkueiden valmennusta. Toinen yhteistyön kohde on seurojen luistelu- ja kiekkokoulut, joiden avulla pyritään takaamaan riittävät harrastajamäärät.

”On paljon asioita, joita voi kehittää. Täytyy kuitenkin muistaa, että puhumme harrastustoiminnasta, joka perustuu vapaaehtoistyövoimaan. Suuria muutoksia ei saada aikaiseksi yhdessä yössä, joten etenemme pienin askelin. Sopimuksen taustalla on kuitenkin paljon hyvää tahtoa ja haluamme kantaa vastuumme lajin kehittämisestä,” toteaa Tom Nybondas.

Auvo Karhun mukaan HJK:lla on korkeat odotukset: ”Tämä sopimus on HJK:n kaltaiselle kasvattajaseuralle merkittävä. Yhteistyösopimus huippuseuran kanssa antaa meille kokonaan uudet eväät tarjota junioreillemme uusia mahdollisuuksia. Tästähän sopimuksessa loppujen lopuksi on kysymys; tarjota jokaiselle jotakin, joko harrastaa tai kilpailla. Pääasia on, että jääkiekko on hauskaa !”.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11