ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Melkein mestari

Juha "Fagu" Fagerstedtin mietteitä nuorten MM-skaboista...

Kolleista Suomen U20-maajoukkueeseen singahtanut Juha Fagerstedt saavutti Halifaxin MM-kisoista pronssisen mitalin lisäksi paljon sellaista, mikä ei mahtunut paluulennon ajaksi matkatavaroihin; kokemuksia huippukiekkoilusta, oppia elämästä ja suuren show´n muistoja oli lupa kahmia mukaan rajoituksetta. Mestaruus lipsahti veljille venäläisille, mutta kylmä totuus on kuitenkin se, että jääkiekkoilun nuorten MM-kisoista saavutettu pronssi ei ole ihan jokapojan päiväuni, saati todellisuus.

Fagu kertoi ennen kisoja kuuluvansa siihen osaan joukkuetta, jonka tehtävänä on puolustaa, puolustaa ja puolustaa. Kuinka homma onnistui ja mitkä fiilikset jäivät päällimmäisiksi pelillisestä osuudesta?

"Joo, mun rooli oli alusta asti selvä, nolla-nollaa oli tarkoitus pelata. Toinen pointti mun peluutuksessa oli se, että päästiin antamaan ykköskentän pisterohmuille snadisti huiliaikaa. Tavoitteet onnistuikin paremmin kuin mainiosti ja mun jääaika oli loppujen lopuksi paljon suurempi mitä olin osannut edes toivoa. Siinä mielessä mulla meni siis ihan ok."

Joukkueena pettymys taisi kuitenkin olla melkoinen Venäjä-matsin jälkeen?

"Tottakai. Mestaruuttahan me siinä vaiheessa jaagattiin ilman muuta. Se välierämatsi repes sitten ihan muutamassa minuutissa. Kyllä venäläisillä on kuitenkin niin kova nippu, että huhhuh...ja tietysti Mikko Koivun puuttuminen kokoonpanosta teki ihan älyttömän loven ylivoimaan ja kiekolliseen pelaamiseen. Se olis ollu tärkee jäbä."

Kanada on tunnetua sekopääseutua hokin suhteen. Halifax oli ilmeisen sekaisin näiden nuorten skabojen tiimoilta.

"Heh, joo. Se koko kaupunki oli pelkää skabaa. Halifax muuttu hetkessä median ja kiekkofanien mylläkäksi. Tv-kamerat, toimittajat ja nimmarinmetskaajat hillu kaikkialla. Mullakin oli pari kertaa mikki suussa, mutta ei ne meikäläistä sen ihmeemmin häirinny. Pitkäsen Joni, Lehtosen Kari ja tietty Rudi oli kyllä melkein koko ajan jossain kommentoimassa. Aika makee kokemus kuitenkin."

Miten sun kautesi jatkuu tästä eteenpäin. Pelaatko Kolleissa vai tuleeko komennus liigaan?

"Mä en päätä siitä, tack så mycket."
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11