ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kiihkeä kärkikamppailu ;)

HIFK kuritti sarjakakkosena majaillutta SaiPaa peräti 12-0.

Tilastomies Tom Ratcshunaksen arkistoista tuskin löytyy dokumentteja A-nuorten SM-liigan kärkikamppailusta, joka on päättynyt 12:n maalin eroon. Nyt tämäkin epäkohta on saatu korjatuksi Kollien toimesta. Lähes euforiseen tilaan joukkueensa lietsonut Samu Kuitunen säteili ottelun jälkeen varovaista tyytyväisyytä, sillä jo seuraavana aamuna Ouluun lähtevässä koneessa tulisi olla parikymmentä nälkänsä säilyttänyttä pelimiestä. "Kylläpä oli ottelu. SaiPalta puuttui viisikollinen pelureita, mutta silti tuollainen romahdus tuntuu erikoiselta. Diggaillaan nyt kuitenkin tästä jonkin aikaa. Koko joukkue oli tänään vahva huoltajista lähtien", makusteli Kuitunen.

Kollit jauhoivat lauantain ottelussa sarjakakkosista mehut lähes mielivaltaisella dominoinnilla. Läpi ottelun huikeita yksilösuorituksia ja näyttävää syöttöpeliä yleisölle tarjonnut HIFK ei jättänyt kiveäkään kääntämätta matkallaan kohti kauden ylivoimaisinta suoritusta.

Hirmuisimmin Sputnikkeja runteli Lapuan Eetu Holma (kuvassa), joka nautiskeli haluttomien vieraiden kustannuksella tehot 3+2.

Myös muut liigajäillä kunnostautuneet Kolli-hyökkääjät kaunistelivat pistesaldojaan normaalia runsaslukuisemmalla täppämäärällä: Juha Fagerstedt merkkautti komeat 1+4 ja Arttu Luttinen 3+1.

HIFK:n maalikarkelot aloitti ajassa 03.51 kimmokebyyrien erikoismies Mikko Turunen, joka onnistui jo toisessa peräkkäisessä ottelussa lyömään kiekon vastustajan maaliin veret seisauttavalla tavalla; tällä kertaa b-pisteen tuntumasta kohti kaukalon kulmaa lähtenyt laukaus löysi tiensä SaiPa-maaliin usean villin suunnanmuutoksen jälkeen.

"Täähän tulee jo tavaksi. Ei mun nähtävästi kannata edes yrittää vetää byyriä kohti. Kaikki kaukalon kulmiin suuntautuvat rännikiekotkin tuntuu osuvan kohdilleen", kertoi "Wolf" Turunen.

Kollien seuraavsta byyristä vastasi Juha Fagerstedt, joka löi pelivälineen lappeenrantalaisten maaliin upean sommitelman päätteeksi ajassa 07.04. A-P Lambergin ja Eetu Holman saumaton syöttöruletti maalin edustalla sahasi vieraiden puolustuksen hulluuden partaalle ja "Fagu" pääsi nassauttamaan mustan vastustamattomasti SaiPa-byyräri Lauri Lipsasen ohi.

Kollien kolmatta osumaa ei tarvinnut odotella kuin kaksi minuuttia edellisestä. Viimeistelijänä toimi tällä kertaa Arttu Luttinen, joka tekaisi koitoksessa kaikkiaan kolme kaunista häkkiä.

SaiPan hurjasti horjahdellut ryhti romahti viimeistään 17 sekunnin kuluttua Luttisen osumasta Joni Purolan toimitettua kiekon verkkoon pelikellon pysähtyessä aikaan 09.39.

SaiPa-valmennus teki neljännestä takaiskusta tarvittavat johtopäätökset ottamalla aikalisän.

Veto oli siinä mielessä onnistunut, että HIFK:n maalihanat tukehtuivat peräti 14:ksi minuutiksi. Ykköserän loppu kuljettiin joka tapauksessa Kollien rytmissä eikä lisämaalien syntymistä estänyt muu kuin huolimaton viimeistely ja uskomattoman huono onni. Tilastomies Kuukauppi laski ensimmäisen erän viimeisellä kympillä Kolleille kolme avopaikkaa, joista olisi voinut ilman suurempia vaikeuksia pistää valotauluvastaavan sormet ns. "Pleikkaripuudutukseen".

"SaiPa oli heti alusta alkaen niin monta potkua jäljessä ettei tapahtumasta tullut sellaista kuin olimme odottaneet. Sarjakakkosta vastaan lähdettiin pelaamaan tarkasti ja odotimmekin kunnon vastusta. Odotus oli kuitenkin aiheeton, sillä muutaman avainpelaajan poissaolo näkyi vieraiden puolelta uskomattomana haluttomuutena", julisti Kollien valmentaja Joonas Tanska.

Peli pantiin pakettiin toisessa erässä sellaisella tyylittelyllä, että jopa satoja kiekko-otteluita kaudessa seuraavilla ammattivakoojilla oli hymy herkässä.

"Uskomatonta. HIFK:n jokainen pelaaja tekee kovaa duunia ja nyt esiin on noussut sellaisiakin nimiä, jotka ovat jääneet alkukaudesta hieman noiden ykköspyssyjen varjoon. Esimerkiksi tuo OV Laaksonenhan on hyvin taitava kaveri, jolta on lupa viimeistään ensi kaudella odottaa kunnon läpimurtoa. Pojassa on potentiaalia vaikka muille jakaa", kertoi huomioistaan nuoria kykyjä katsomossa vaaninut, Floridan auringossa paahtunut kiekkotietäjä.

Neljä maalia tuottaneessa toisessa erässä Kollien maalareina toimivat Arttu Luttinen, Lauri Penttinen ja Eetu Holma kahdesti.

Eritoten Holman toinen maali innoitti katsomon hyväntuuliseen kihertelyyn. Byyrin esityöstä vastasi nimittäin Kollien järjestysmies, lähes kaksimetrinen Samuli "Keijo" Kaikkonen.

Keijon kolme vaihtoa toisessa erässä tuottivat kolme maansiirtokoneen voimalla suoritettua vartalotaklausta, yhden syöttöpisteen ja kaksi plussaa tehotilastoon. Yleisöön menevää kiekkoa pelaava Kaikkonen oli ottelun jälkeen yhtä sanavalmis kuin onnellinenkin.

"Ei pöllömpi startti. Mä otin oppia Vito Varakkaan viisaista sanoista, jotka se oli kuullut isältään joskus pikkupoikana."

"Älä mene sinne missä kiekko on vaan sinne, mihin kiekko menee."

Kolmas erä pelailtiin pois kuljeksimasta Kollien osuessa jälleen neljästi.

Kiekon toimittivat maaliin herrat Holma, Varakas, Luttinen ja Porthén (kuvassa), jonka kymppitili tuli täyteen toisessa erässä. Näin Jebe ei päässyt nousemaan Oulun-koneeseen sunnuntaina.

Vaikka SaiPa ei varsinaista vastusta Kolleille tarjonnutkaan on kuitenkin syytä muistaa nollapelin pelannutta Aku Limnelliä pienehköllä erikoismaininnalla. Limppu korjasi TPS-ottelussa käsistä livenneen täysosuman komeasti 21:llä torjunnalla.

"Hyvä merkki jätkien pelaamisessa on se, että nyt ei lopeteta nöyryyttämistä pelin ratkettua. Kundit haluavat pistää kiekon häkkiin niin monta kertaa kuin mahdollista. Vielä viime kaudella vastaavassa tilanteessa oli toisinaan havaittavissa selän suoristumista ja oman onnistumisen ihailua", kertoi bussikuski Leif Elers, joka oli käynyt Itäkeskuksessa ostamassa opuksen "Matelijat ja limaiset nisäkkäät".

"Mä pääsin jo kolmanteen lukuun, jossa kerrotaan kaikista sellaisista ötököistä, joilla on suomut ja jotka on mukavan liukkaita. Kohta on vuorossa sisiliskot ja krokotiilit."

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11