ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Tilastotappio Oulussa

Kollien 14 ottelua kestänyt tappioton putki päättyi 4-2-häviöön Kärppiä vastaan.

Lupauksista huolimatta pohjalainen tuomarikolmikko ei ottanut Helsingistä asti saapuneita vierailijoita siipiensä suojiin vaan otti kaveriperiaatteella toimineen Kärppä-valmennuksen erätauko-opastukset todesta. HIFK kärsi sulavasti kotiinpäin vetäneen päätuomarin oikuista kunnes oikeus jouduttiin ottamaan matsin viimeisellä minuutilla omiin käsiin.

"Ei tuomari ottelua ratkaissut, siitä ei ole kyse. Kärpät oli juuri tuon kahden maalin verran parempia kenttätapahtumissa. Meidän kiri ei oikein koskaan päässyt vauhtiin ja otettiin muutamia tyhmiä jäähyjä. Myös huolimaton kiekollinen peli muutamissa matsin taitekohdissa pisti silmään, vaikka on tässä kuitenkin todettava se tosiasia, että paremmalla tuomaritoiminnalla oltais oltu ehkä enemmän mukana pelissä", muotoili tunteitaan HIFK:n pakkivastaava Joonas Tanska.

Kärpät aloitti ottelun tyylilleen uskollisena: heti ensimmäisessä vaihdossa (17 sekuntia) oululaishyökkääjä ajoi törkeästi Kolli-byyräri Aku Limnellin yli. Toimintatapa ei ole Kärppien juniorikiekkoilua läheltä seuraanneille yllätys. Pikemminkin kyse on taktisesta tyylisuunnasta kuin yksittäisestä vahinkolaukauksesta.

Joka tapauksessa ottelun luonne selvisi välittömästi tapahtuneen jälkeen. HIFK nimittäin joutui alivoimalle oman maalivahdin maatessa jäällä ns. "älyttömänä".

Maalinteon aloitti kaikesta huolimatta HIFK. Kollien pirtein hyökkääjä Eetu Holma käveli Hannu Pikkaraisen ja Juha Fagerstedtin esityöstä Kärppien reiälle ja ujutti taidokkaasti kiekon pussiin.

"Hänkki jauhaa ja Fagu röyhii. Näin se menee. Nättiä, nättiä", hehkutteli ottelun lopussa ikävän polvitaklauksen kohteeksi joutunut Holma.

Kärppien tasoitus ajassa 12.48 oli oululaisten tehomiehen Tommi Paakkolanvaaran käsialaa. Tasaisen ensimmäisen erän aikana ei tämän jälkeen enää maaleja tehty.

Toisessa erässä Kollit hukkasivat muutaman maukkaan ylivoimatilanteen, joiden aikana ottelu olisi voitu paketoida kauniiseen kääreeseen, mutta vaisu ja hieman hermostunut pelaaminen ei tuottanut onnistumisia.

Sen sijaan Kärppien Veli-Antti Leinonen iski kiekon Aku Limnellin taakse ajassa 24.04.

Kollien tasoituksen teki hyvän haaston päätteeksi taitava ja vikkeläkinttuinen Harri Hautajoki.

"Mä laitoin sen putkien kautta sisään. Se on hauskempaa niin. Tiedättehän kuinka vanhoissa Tex Willereissäkin rauta kilkkuu ja kalkkuu. Tulee makeet fiilarit kun muistelee auringossa snadisti kärähtänyttä valkoista sarjakuvapaperia ja Kärppien maaliputkien kulunutta väritystä", pohdiskeli "Dirty" Harri.

Kärpät hankkiutuivat lopulliseen johtoon vielä toisen erän loppuminuuteilla Juho Keräsen toimesta. Voittomaali kirjattiin tehdyksi aikaan 38.50.

Viimeisen erän jännittävimmästä tapahtumasarjasta vastasi Kärppien Ville "Runaway" Vimpari ja HIFK:n rujo-otteinen, "Kiekkokaukaloiden henkilökohtaiseksi käyttäytymisoppaaksikin" kutsuttu Samuli Kaikkonen.

Vimpari taklasi Kollien täsmäase Eetu Holmaa vaarallisen näköisesti polvella vajaat neljä minuuttia ennen ottelun loppusummeria. Holma joutui jättämään kentän puujalan seurauksena. Toipumisennuste valmistuu alkuviikosta.

Kaikkonen jahtasi viimeisessä vaihdossa ympäri kaukaloa hätäpäissään paennutta Vimparia kuin viitapiru. Pelikatkon aikana "Keijo" läksytti kauhistunutta oululaista isän kädestä, ja sai tilanteesta ennätysmäiset 60 jäähyminuuttia.

Vimpari sai HIFK-leirissä rotan maineen lisäksi muutakin miettimistä, sillä Kärpät saapuu pelireissulle Helsinkiin vielä ennen kerran runkosarjan puitteissa.

Kaikkosen osallistuminen tuohon otteluun on sarjan kurinpitäjien käsissä, mutta sotakorvauksia lienee maksettava ainakin muutaman matsin verran. Myös Vimparin taklauksesta liittoon lähtenyt raportti johtanee toimenpiteisiin.

Kaikkosen kommentti taiston tauottua ei jättänyt paikalla olleille arpomisen varaa.

"Mä en kavereita täältä hae. Jos haluan frendejä, niin osallistun Videotreffeille."

Holman lisäksi HIFK:n pelaajamenetyksiin lasketaan ottelun tuoksinassa aivotärähdyksen saanut Paavo Torkkola, joka jäi arveluttavan kahden miehen taklauksen kohteeksi. Paven sairasloman pituus selviää myös alkuviikon aikana.

"Ikävä maku tästä jäi. Luulisi jo liigassakin puhetta herättänyt ns. vastustajan kunnioittaminen olevan tapetilla Oulussakin. Ilmeisesti sana ei ole vielä ehtinyt porofarmareiden nurkille. Taisto jatkuu kuitenkin jo keskiviikkona kotona Pelicanseja vastaan. Siihen asti, ei muuta kuin Stick ém!!!", lopetti analyysinsä lentokentältä tavoitettu tilastomies Tomi Kuukauppi.

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11