ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Pisteet Kahvakylästä

JYP-HIFK 4-5 ja.

Säälittävällä tavalla jatkoaikapisteen Kolleja vastaan koukkinut JYP pystyisi materiaalinsa puolesta pelaamaan jääkiekkoakin. Totuus on kuitenkin se, että jyväskyläläisten sisäänrakennettu kahvaustyyli on opittu jo hiekkalaatikon tossupeleissä, eikä vanhoja tapoja ole helppoa muotoilla pelillisempään suuntaan — siksi JYP on sarjassa kahdeksantena, eikä esimerkiksi ensimmäisenä kuten HIFK. Tässä vaiheessa jopa kaikkein piittaamattomimpien oppilaiden katseet kääntyvät kohti paikallista juniorivalmennusta, jonka ällistyttävin esimerkki nähtiin ilmielävänä JYP:in A-junnujen vaihtoaitiossa.

Lähinnä huvittavan epäammattimaiseen lässytykseen ja lökäpöksyilyyn ottelun aikana keskittynyt JYP-valmentaja sai ottelun parhaimmat "kicksit" huudettuaan Kolli-kapteeni Juha Fagerstedtille "Sähän oot pahempi kuin Caloun" tämän jouduttua kiekottomana pelaajana selkään kohdistuneen taklauksen kohteeksi. Erikoiseksi kyseisen valmentajan käytöksen tekee se, että hän toimii Suomen U18-maajoukkueen kakkoskoutsina. Sopii toivoa, ettei näin korrekti kiekkotietäjä myrkytä maamme tulevaisuuden valioita vastaavalla ryhtivirheellä, vaan keskittyy vain oman kumaransa suoristamiseen.

Kahvaus, koukkiminen ja vastustajan vauhdin pois ottaminen on Jyväskylässä jopa niin suosittua, että siitä on tehty sääntöjen puitteissa hyväksyttävää, riemuksta hurvittelua. Ainakin paikallisen päätuomarin ummikkomaisuus ja apaattisuus kyseistä trendiä kohtaan oli lauantaina sen verran silmiinpistävää, että kyseisen "kunkun" viheltämiä otteluita seuranneiden on luultavasti mahdotonta ymmärtää mistä lajissa todellisuudessa on kyse. Ehkäpä tuomari ei itsekään ymmärrä jääkiekkoilusta tuon taivaallista. Juuri siksi hänen olisikin jo korkea aika ripustaa hokkarit naulaan, tai antaa jonkun muun tehdä se hänen puolestaan, jos homma ei omin kätösin luonnistu.

Lisäväriä katsomoon toi HIFK:n runsaslukuinen ja kiitettävän äänekäs Booster Club, joka oli tullut kaupunkiin seuraamaan nuorten Petopaitojen otteita. Ottelu toimi hyvänä lämmittelynä seuraavan päivän liigaottelua silmällä pitäen.

"Kannustus oli mainiota, kiitos siitä kaikille kollektiivisesti. Tänään lisäapu olikin tarpeen, sillä ottelu oli kaikin puolin hemmetin vaikea", kertoi voittomaalin jatkoajalla tyhjään JYP-maaliin muutaman pompun kautta tyylitellyt Hannu Pikkarainen.

Hank kertoi fiiliksen nousseen Kollien aitiossa kuin Viagran vaikutuksesta Joonas Tanskan avattua ennen jatkoaikaa psyykkausarkkunsa sanallisen kannen.

"It's their rink. It's their ice and it's their f*****g town. But we've got our fans. They paid their own dough to get here. Let's go now!", siteerasi Pikkarainen sekä kakkosvalmentaja Joonas Tanskaa että Charlestown Chiefsin kovasanaista koutsia Reggie Dunlopia.

Varsinainen peliaika oli syystä tai toisesta hyvin tasainen.

Molemmille joukkueille laskettiin sama määrä maalintekotilanteita varsinaisella peliajalla, eikä maalia kohti suuntautuneiden laukaustenkaan määrässä suurta heittoa ollut. Kollien Aku Limnell torjui kaikkiaan 36 kertaa JYP:in Tommi Tervon 30:a vastaan.

"JYP:in joukkueessa on taitavia kavereita, jotka pelaavat ja taklaavat miehekkäästi. Tuolla joukkueella kuvittelisi olevan jo pisteplakkarinkin puolella enemmän numeroita, mutta ilmeisesti jätkät ovat niin keskittyneitä kahvaamiseen, että olennainen unohtuu. Joka tapauksessa ottelu oli kaikin puolin tiukka ja tasainen. Ja mikei myös opettavainen, sillä nyt me ainakin tiedetään tasan tarkkaan mitä on odotettavissa, jos JYP tulee vastaan pudotuspeleissä", kertoi Tanska.

Kaikkien vauhdikkaan kiekkoviihteen kannattajien on tässä vaiheessa kuitenkin syytä salamavauhtia ristiä kätensä kyynärpäitä myöten ja rukoilla, että JYP pullahtaa ulos mahdollisimman nopeasti oikeiden jääkiekkojoukkueiden playoff-mittelöstä.

Maalinteon aloitti heti ottelun toisella minuutilla vaarallinen maajoukkuemies Pasi Salonen, joka pelasi Kollien parhaassa ketjussa Jermu Porthénin (2+0) ja Harri Hautajoen kanssa.

HIFK:n johto kesti vain hieman yli minuutin, sillä kotijoukkueen tehomies, kaksi maalia tehnyt Jouni Virpiö tasoitti tilanteen 1-1:een ajassa 02.51.

Vielä ennen ensimmäistä erätaukoa Kollit hankkiutuivat maalin johtoon Jebe Porthénin kauden 22:lla maalilla.

Amerikan Jebe laukoi itsensä liigan maalipörssin kärkeen kolmannen erän alussa Harri Hautajoen syötöstä. Kaikkiaan 23 häkkiä tähän mennessä iskenyt Porthén kiitteli tehoillastaan laiturikaksikkoa Hautajoki-Salonen.

"Noilla kavereilla luistin kulkee ja lätyt osuu lapaan millintarkasti. Hautis on aivan omaa luokkaansa kiekollisena ja Salosen ärhäkkää pelityyliä jää joskus tuijottelemaan jopa kesken vaihdon. On se niin päällikkö", kertoi Porthén.

Toisessa erässä nähtiin kotijoukkueen tehominuutti, jonka aikana JYP nousi maalin takaa-ajoasemasta maalin johtoon.

Ajassa 25.41 Jouni Virpiö tasoitti ylivoimalla ja 41 sekunnin kuluttua edellisestä Juha Jääskeläinen vei JYP:in johtoon.

Kollit kokosivat kuitenkin itsensä nopeasti ja pääsivät kuittaamaan Lauri Penttisen toimesta kymmenisen minuuttia myöhemmin.

Heti kolmannen erän alkuun nähtiin ottelun koomisin ratkaisu tuomarin toimesta.

Kolmen ottelun pelikiellosta vapautunut Kollien maansiirtotraktori Samuli Kaikkonen sai 5+20 minuutin rangaistuksen poikittaisesta mailasta.

"Mitä tähän voi sanoa? Vastaavia tilanteita jäi dumarilta viheltämättä ottelun kahdessa ekassa erässä. Etenkin kotijoukkue käytti hyväkseen seepran linjattomuutta. Ei tässä mitään sen ihmeempää ollu, se kaveri jäi pötköttelemään jäähän pelkkää iltaunisuuttaan. Sehän pelasi heti seuraavassa vaihdossa elämänsä iloisinta kiekkoa", totesi Kaikkonen.

"On sääli, että pelaajien historia seuraa mukana valtakunnan jokaiseen kolkkaan. Keijon niitissä ei todellakaan ollut mitään sellaista, mitä Jyväskylän-pojat eivät kahdessa ekassa erässä olleet kokeilleet", puhkui joukkueenjohtaja Juuso Koskinen.

Oli miten oli, HIFK pelasi tilannetta seuranneen viiden minuutin alivoiman kuin hurmiossa. JYP ei päässyt Kollien raivoisan taistelun aikana koskettelemaan Limnellin vartioimaa maalia erityisellä tavalla (in a very special way).

Voimaa kyseenalaisesta tuomiosta saanut petolauma iskeytyi maalin johtoon ajassa 52.32. Kiekon upotti maaliin tehokas Jermu Porthén.

Villiä mailaviidakkoa muistuttanut kolmas erä saatiin päätökseen taululla loistaneen 4-4-tasatilanteen puitteissa. JYP:in tasoituksen maalasi alle neljä minuuttia ennen kongia Tuomo Laukkanen.

"Mailapeli lähti aivan käsistä vikassa erässä. Tuomari antoi lähes kaiken mennä läpi, eikä kaukalon tapahtumia oikein voi pelaamiseksi kutsua. Toivottavasti ei tavata enää koskaan", toivoi Kollien maalivahti Aku Limnell.

"Ei Olarissa tollasta oo edes luonnonjäillä. Yök."

Pakkien peluutuksesta vastaava Joonas Tanska veti omiensa edesottamukset yhteen lyhyesti ja ytimekkäästi.

"Loppu oli vaikeeta. Pelattiin pitkään viidellä pakilla ja vikat viis minsaa sekä jatkoaika neljällä. Hyvin jaksoivat kundit painaa, kiitos siitä. Jaksavatkohan painaa vielä himassa?", kyseli Tanska katsellessaan ottelun jälkeen minuuttien uuvuttamaa legioonaansa.

"Hyvä, että Pikkaraisen sihti oli kohdillaan jatkoajalla. Oikeus voitti."

Kollit hiovat kynsiään pleijareita varten seuraavat kaksi viikkoa hikisessä Hornassa. Kauden lopullisen ottelurumban aloittaa koitos Tapparaa vastaan 16.2.

Stick ém.

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11