ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kaukalokiusausta by Kollit.

HIFK-Tappara 5-3

HIFK:n ja Tapparan välisestä kohtaamisesta oli ennakkoon odotettavissa vierasjoukkueen aktiivista voiton jaagausta, sillä Tapparan tilanne sarjataulukossa vaatii viimeisistä runkosarjaotteluista pelkkiä voittoja, voittoja ja voittoja. Kollien tilanne on siinä mielessä helpompi, että runkosarjan ykkösposti on jo varmistettu, ja joukkue voi hyvillä mielin keskittyä hitsailemaan epäsopivia rakennuspaloja toisiinsa pleijareita silmällä pitäen. Tamperelaiset ovat niin ikään jo pudotuspelipaikkansa varmistaneet, mutta kotietu lienee Tapparalle kultaakin kalliimpi, sillä viidenneksi jääminen mitä suurimmalla todennäköisyydellä merkitsee puolivälierävaiheessa vastustajaksi Kärppiä, ja sitä kautta tarpeettoman kovaa reissaamista sinne jonnekin.

Kollien osa ottelun kiusanhenkenä ja kapuloiden rattaisiin asettelijana onnistui kertakaikkisen hienosti, etenkin erittäin vajaalukuisella miehistöllä esitettynä. HIFK:n vahvuudesta puuttuivat kokoonpanon peruspilareista mm. Arttu Luttinen, A-P Lamberg, Pasi Salonen ja Joni Purola.

Hyvin liikkunut Tappara pääsi ensimmäisessä erässä taululle kuin varkain; Antti Uiton ajassa 15.02 omalta puolustusalueelta pitkäksi kiekoksi ammuttu laukaus pomppi HIFK-vahti Aku Limnellin hanskakäden yli kuin vähämielinen terapiapallolla.

"Joku tollanen munaus tulee kerran kaudessa. Ei sille vaan voi mitään. Mun aika oli tänään", kommentoi 19 torjuntaa ottelussa esittänyt Limnell, joka skarppasi kiitettävästi ottelun loppua kohden. Erityisesti toisen erän puolivälin tietämillä ja viimeisen erän loppuhetkillä "Limppu" oli mainioimmillaan.

Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty.

Kollien parhaimman maalitilanteen sai aivan erän lopussa alivoimalla läpiajoon singahtanut Harri Hautajoki, joka joutui kuitenkin toteamaan Tappara-häkkäri Perttu Mattasen etevyyden. Mattanen torjui ottelussa kaikkiaan 23 laukausta.

"Kyllä mulla siinä tuli mieleen viime kauden ekassa pleijarimatsissa vedetty rankkari, jonka mä luirutin Sasi Hovin puikoista sisään. Nyt ei onnannu, mutta kuka näitä jaksaa muistella kun voitettiin", uteli pirteästi pelannut Hautajoki.

Ottelun ikävin insidentti nähtiin ajassa 18.13, kun Kollien Lennart Petrell passitettiin suihkuttelemaan Anti-Hangover-geeliä rintakehälleen keskialueella tapahtuneen polvitaklauksen seurauksena.

"Onneksi kaveri ei loukkaantunu. Onneksi mä en loukkantunut. Onneksi kukaan ei loukkaantunut. Ei mulla mitään puolusteltavaa tässä ole. Selvä juttu, mutta ei todellakaan tahallinen vahingoittamisyritys. Siinä vaan jäi koivet urille, eikä enää ehtiny muuttaa välityksiä. Tehty mikä tehty", tuumi Petrell kuulusteluissa.

Petrellin ulosajo antoi maan pelätyimmälle A-junnulle, Samuli "Beast" Kaikkoselle, näytön paikan Kollien kolmosketjussa. Kaikkosen edesottamukset jäivät tällä kertaa yhteen huitomisjäähyyn, joka vihellettiin kolmannen erän loppuminuuteilla. Tehoille Kaikkonen ei aivan päässyt, vaikka tämä tyylikäs herrasmies pääsi kehiin ylivoimallakin.

Silmiinpistävää on kuitenkin Kaikkosen kentällä saaman kunnioituksen määrä, jota ei elintarvikevaa'alla punnita. Vastustajat väistelevät Petoa jopa pelikatkoilla, joka on jääkiekon aggressivisen ja miehisen olemuksen huomioon ottaen melkoinen suoritus.

"Olis pitäny ehkä koittaa Gordie Howe -hattutemppua, mutta tällä kertaa tähdet ei ollu oikeessa suhteessa aurinkoon", puhisi turhautunut Kaikkonen.

Niille, jotka Gordie Howe -hattutemppua ihmettelevät, kerrottakoon, että kyseessä on suoritus, jossa pelaaja ansaitsee tililleen yhden ottelun aikana maalin, syötön ja kaksintaistelun. Kakkoserään Kollit saivat lentävän lähdön. Eetu Holma pääsi irtautumaan läpiajoon heti erän startissa, mutta Mattanen sai vielä pidettyä häkkinsä puhtaana.

1-1-tasoitus tuli ylivoimalla näyttävän kuvion päätteeksi. Nuori Jarkko Oikarinen (1+2) antoi maalin takaa kiekon HIFK:n ykkössentteri Jermu Porthénille (0+2), joka otti hienosti löysät pois b-pisteellä ja jakoi nappisyötön takakulmalla bostanneelle Harri Hautajoelle.

Tappara könysi pari minuuttia myöhemmin jälleen maalin johtoon Jarkko Pyymäen tekaisemalla osumalla. Johtobyyrin jälkeen Tappara sai muutaman hyvän sarjatulituksen kohti HIFK:n maalia, mutta Limnell ja puolustus esti täydellisesti hämäläisten pyrkimykset.

Ratkaisun makua saatiin erän puolivälissä Kollien kahdella pikamaalilla.

Tasoituksen ajassa 31.35 iski Paavo Torkkola, joka pääsi upean "änäribyyrin" makuun lyömällä kiekon verkkoon Tappara-häkkäri Mattasen varusteiden kautta maalin takaa.

Vain 15 sekuntia ehti kulua edellisestä kun asialla oli ottelun paras pelaaja, Kollien B-ikäinen Jarkko "Jakke" Oikarinen (kuvassa), jonka hyvät otteet puhuttivat katsomossa niin NHL-scoutteja kuin keskivertokatsojaakin. Jaken hyvä luistelu ja taidokkaat kädet saivat aikaiseksi jatkuvaa painetta vieraiden kenttäpuoliskolle. Oikarisen maalilla Kollit pääsivät ensimmäisen kerran johtoon, eikä tahtipuikkoa enää vastustajelle tämän jälkeen annetukaan.

Viimeiselle kolmannekselle Tappara lisäsi selvästi taklauksia ja arhäköitti karvaustaan.

Kollit olivat osan ajasta jopa ottavana osapuolena isokokoisten vieraiden käsittelyssä. Vilkkaasti liikkuneet vastustajat pääsivät jatkuvasti HIFK-pelureiden iholle, ja lukumääräisesti suuri kiekonmenetystilasto sai lisäströmminkiä huolimattomien purkukiekkojen sekä keskialueen epäonnistuneiden viivanylitysten seurauksena.

Kollit nousivat lyhyen kohdan kuluttua kahden maalin johtoon Hannu "Kuljetusliike" Pikkaraisen ammattimaisella soololla. Hank otti kiekon varmasti hallintaansa keskialueen poikittaisliikenteessä ja rusautti muutamalla polvenojennuksella ohi hölmistyneen Tappara-pakin. Pikkarainen lopetti upean nousunsa varmaan takakulmasijoitukseen.

"Älä kerro kenellekään tai voidaan joutua molemmat boseen. Mulla on nimittäin sisäpiiritietoa yhdestä kohteesta. Sen nimi on Takakulma Oy Ab ja ainakin mä aion sijoittaa kaikki loppukauden patini juuri sinne. Näyttää tuottavan tulosta."

Pikkaraisen pelaaminen oli läpi ottelun miellyttävää katsottavaa. Kamppailuissa Hank oli lähes poikkeuksetta vastustajaansa väkevämpi ja kiekollinen pelaaminen oli uskomattoman rauhallista ja fiksua kentän molemmissa päissä. Muutamaa yli-itsevarmaa nousua lukuun ottamatta Pikkarainen pelasi koko pelin kuin Suurherttua Kostajankäsi konsanaan.

Pienellä riskilläkin pelannut tamperelaisporukka pääsi vielä maalin päähän Heikki Silvennoisen röyhkeällä kulmanousulla, jonka tuo mainio pelimanni lurutti Limnellin haarojen välistä byyriin.

Viimeisen 5-3-niitin Tapparan arkkuun hakkasi Kolli-kapteeni Juha Fagerstedt pohjalaisen Eetu Holman esityöstä kymmenisen minuuttia ennen summeria.

Ottelun lopussa Tappara pelasi muutaman tovin ilman maalivahtia ja saikin rakennettua pientä painostuksenpoikasta Kollien byyrille. Uhrautuvasti pelannut puolustus maalivahti Aku Limnellin opastuksella sai kuitenkin pidettyä Tapparan poissa Jumbotronilta.

"Loppu hyvin kaikki hyvin. Erikoismaininta upeasta matsista menee tänään Oikarisen Jakelle. Erittäin kypsä ja ennakkoluuloton suoritus kautta linjan", kommentoi kiireinen kakkosvalkku Joonas Tanska.

"Harjoittelu ensi viikonlopun tuplakotimatsisettiä varten alkanee huomenissa. Kolme matsia meillä olis vielä aikaa katsella ja kokeilla kokoonpanoja, erikoistilanteita ja sen sellaisia, joten kiiruhan tässä tulee. Playoff-tonttu kolkuttaa jo ikkunaan", tiivisti joukkueen tulevaisuutta Kolli-keisari Samu Kuitunen.

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11