ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Revanssi Kärpistä

HIFK-Kärpät 3-1

Runkosarjan voittaneen HIFK:n osalta merkityksettömässä ottelussa oli rutkasti jännitettä joukkueiden edellisessä kamppailussa tapahtuneen yhteenoton vuoksi. Kollien Samuli "Goon" Kaikkosen ja Kärppien Ville Vimparin Oulussa esittämä näytös ei kuitenkaan saanut jatkoa Helsingissä. Ottelu oli kaikin puolin siisti ja vauhdikas tapahtuma, jonka kotijoukkue vei nimiinsä kovasta harjoitusjaksosta aiheutuneesta "happojalkaisuudesta" huolimatta. HIFK sai maistuvan revanssin Kärppälaumasta, joka pelaa viimeisissä otteluissaan kotiedusta pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Tapparan kanssa tiukkaa kilpajuoksua runkosarjan neljännestä sijasta käyvä Kärpät lähti otteluun vauhdilla ja ryminällä. Taitavia yksilöitä vilissyt vierasjoukkue sai ensimmäiseen erään hyvän paineen, joka tuotti heti ottelun alussa muutaman maukkaan maalintekotilanteen. Kollien puolustus oli kuitenkin hereillä ja maalivahti Aku Limnellin johdolla byyri saatiin pidettyä puhtaana.

Ottelua seurannut 853-päinen yleisö näki ensimmäisessä erässä hieman rauhattoman ja jopa varovaisen HIFK:n.

Tunnusteleva alku ja tarkka puolustuspelaaminen molemmin puolin ei jättänyt sijaa mieleenpainuville yksilösuorituksille saati vaarallisille maalipaikoille.

Pienehkö hermoilu kuihtui kuihtumistaan erän edetessä, ja viimeistään Samuli Kaikkosen esittämä avojään pommi omalla puolustusalueella sai kotijoukkueen suupielet kohti hallin kattoa. Tunnelma vapautui ja otteluvaihde saatiin silmään.

Avauserän ainoa maali nähtiin ajassa 18.59, kun hyvään pelivireeseen itsensä saattanut Paavo Torkkola vei Kollit johtoon byyrin edestä hakatulla tahtomaalilla. Loistavan juonikkaan esityön avausosumaan teki Kollien pakkikaluston perupilari Joni Purola.

"Hyvä, että saatiin avausmaali. Koivet oli vaan nyt niin puhki, että virta tuntui loppuvan ekan erän jälkeen. Oli snadisti tukit pönkkönä, mutta ei tässä hätää ole. Pari peliä kun saa vielä alle ennen pleijareita, niin kaikki on taas bueno", kertoi Voima-Joni.

Itse maalintekijä ei ollut osumasta moksiskaan.

"Meillä oli ekassa erässä muutama ylivoimakin, mutta niistä ei saatu sohittua limppua sisään. Toi mun byyri tuli kyllä hyvään aikaan, sillä johtoasema erätauolla on aina positiivinen juttu. Jonkan esityö oli nappisuoritus ja itse viimeistely onnistui kivasti, vaikka tilaa oli vähän. Se ruuhka muistutti Ateenan metroverkoston vihreää linjaa virastoajan loputtua."

Toisessa erässä Kollilauma oli kuin uudesti syntynyt. Kiekko liikkui näyttävästi ja peli saatiin jatkuvasti pyörimään oululaisten kenttäpäätyyn. Hyvin luistellut HIFK vei välillä vieraitaan kuin lambada-lattialla.

Kärppien hyvin pelannut maalivahti Pekka Rinne joutui antautumaan kakkosperiodissa kerran ja torjumaan peräti 14 kertaa. Maalintekotilanteet menivät Kollien hyväksi lähes ylivoimaisin lukemin.

HIFK:n 2-0-johtomaali merkittiin alati vaarallisen Harri Hautajoen piikkiin. Muutamia kertoja ennen onnistumistaan Kärppä-maalia maalia ärhäkkäästi hätyytellyt Hautajoki sai luksusluokan avaussyötön kentän kuninkaalta Hannu "Hank" Pikkaraiselta.

Harri otti lätkän upeasti haltuunsa Kärppien sinisellä ja kiepsutti itsensä näppärästi kohti oululaisten maalia. Hautajoki harhautti Rinteen ulos tilanteesta veivaamalla kiekkoa byyrärin nokan edessä kuin kaljun kääpiön päälakea KELA:n jonossa.

Maali oli Hautajoelle jo kauden 19. Pisteitä Harrilla oli lauantain ottelun jälkeen tilillään huimat 42 kappaletta.

"Nyt on saanu olla terveenä ja treenit on mennu putkeen. Toki myös ketjukaverit ovat olleet tehokkaita. Porthénin Jeben kanssa on päästy erityisen hyvin samoille taajuuksille ihan kauden alusta saakka", kertoi Hautis.

Tällä kertaa Mr. Porthén ei pisteille päässyt, mutta tilastoista löytyi miehen nimi useampaankin otteeseen aivan muissa yhteyksissä: Jebe viihtyi jäähypenkillä neljän kakkosen verran.

Yksi Jermun rangaistuksista nähtiin heti kolmennen erän alussa, ajassa 40.11., jolloin tehopelaajalle vislattiin 2+2 minuutin istunto korkeasta mailasta.

Tämän neliminuuttisen Kärpät käytti tehokkaasti hyväkseen. Oululaisten ylivoimapeli tuotti tulosta ajassa 43.25. Kiekon iski Aku Limnellin reppuun Heikki Huovinen.

"Ennen sitä niiden häkkiä mä lähdin kerran sekoilemaan byyrin taakse, ja kaveri meinas päästä iskemään tyhjiin. Tuli pikku tykytykset rintakehän tienoille. Onneksi hoidettiin tää homma tyylillä, sillä se Oulun-reissu jäi snadisti kaivelemaan", tuumasi Timo Laaksoharjun kakkoseksi seuraavan päivän tv-peliin hälytetty Limnell.

Kaikkiaan kolmas erä meni hienokseltaan Kärppien hallinnassa. Maalivahtien torjunnat merkittiin historiaan siten, että "Limppu" otti kiekon kiinni 9 kertaa ja Kärppien Rinne kolmasti.

"Kahdessa ensimmäisessä erässä me lauottiin Rinnettä kohti 28 kertaa ja viimeisessä vain muutama. Erikoinen tilasto kerta kaikkiaan, sillä pelillisesti me ei kyllä oltu lopussa aivan noin paljon jäljessä. Meille tuomittiin vikassa erässä yhteensä viis kakkosta, eli pelattiin aika runsaasti alivoimaa. Eiköhän tuo fakta osaltaan myös selitä Limnelliä kohti tulitettujen lätkien lukumäärää", summasi Kollien kakkosluotsi Joonas Tanska.

Hyvin taistellut Kollien puolustuslinja piti Kärppien lähentelyt pelkkinä yrityksinä kunnes kello tikitti sekunteja pois taululta niin sujuvasti, että vieraat päättivät vaihtaa maalivahtinsa kuudenteen kenttäpelaajaan.

Eetu Holma pääsi yrittämään ratkaisua tyhjään maaliin, mutta keskialueelta ammuttu kiekko meni maalista sivuun ja tuomioksi saatiin pitkä kiekko.

Virheen korjasi vauhdikas, rakkikoiramaisesta pelityylistään tuttu Heikki "Hesus" Laine, joka karkasi keskialueelta Ville Varakkaan ja Holman alustuksesta maalintekoon.

Kollit saivat siis revanssinsa luvuin 3-1, ja mikä parasta; ilman erikoisempia tunnekuohuja. Oululaisten suursuosikki Samuli Kaikkonen pääsi kentälle harvakseltaan, mutta toimi joka kerta roolinsa edellyttämällä tavalla.

"Kyllä ne mut vielä muisti. Yksi vastustajan chickeneistä lässytti koko pelin ajan, että mä taklaan liikaa. Voitteko kuvitella? Kuinka kukaan voi sanoa, että mä taklaan liikaa? Mikä on liikaa? Onko viisi liikaa, vai kuusi?", kyseli Kaikkonen.

"Toinen Kärppä oli sitä mieltä, että mä sain liikaa peliaikaa. Kuinka niin liikaa? Se tais olla niin keskittyny meikäläiseen, että laski mun peliajan. Totta se kyllä on, että multa jäi tällä kertaa se Lydmanin puoli timmaa karvan verran vajaaksi, mutta kivaa oli jokaisessa vaihdossa. Myönnettäköön, että en tänään ihan kerenny aina iholle. Muutaman pusun saldo jäi mun osuudeksi, oli nimittäin koivet jääny punttisalille", lopetti Beast Kaikkonen.

Vastuuvalmentaja Samu Kuitunen oli tyytyväinen omiinsa.

"Ihan ok-suoritus, vaikka nyt ei panosta enää ollutkaan. Fagerstedtin Juha oli jälleen hyvä hyökkäyspäässä. Fagu meneen tilanteisiin sellaisella tahdolla ja voimalla, että heikompia hirvittää. Pakeista parhaiten onnistui Hannu Pikkarainen."

Kaksi pistettä rikkaamman HIFK:n tuplaviikonlopun ensimmäinen osakilpailu päättyi mukavasti. Seuraavan päivän KalPa-koitos olisi Kollien viimeinen kotiottelu tämänvuotisessa runkosarjassa.

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11