ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Nousukunnossa

HIFK-Kreipas 5-3 (1-2,2-1,2-0)

Asetelma:

Edellinen keskinäinen ottelu päättyi vähintäänkin outojen vaiheiden jälkeen lahtelaisten voittoon. Kotiedun saamiseksi ensimmäiselle play-off kierrokselle HIFK:n olisi pystyttävä voittamaan.

Ratkaisu:

HIFK aloitti tapansa mukaan vauhdikkaasti mennen Jonas Enlundin ylivoimamaalilla 1-0 johtoon. Isännät hallitsivat pelitapahtumia, mutta muutamasta virheestä vastustaja pääsi rokottamaan itsensä johtoon erätauolle mentäessä. Hyvä, vauhdikas erä molemmilta joukkueilta.

Tauon jälkeen HIFK aloitti suoraviivaisesti ja päättäväisesti. Tasoituksen värkkäsi kukas muukaan kuin Mikko Palotie ja reboundista tottakai. Tilanteen pohjusti hienolla lämärillään Mikael Haanpää. Lahtelaiset menivät kuitenkin kerran vielä johtoon, mutta tasoitus seurasi nopeasti Aleksi Putkosen lavasta ylivoimalla.

Viimeinen erä oli kotijoukkueen hallintaa. Voittomaalin kiskaisi kauden ensimmäisellään Marko Juvonen. Voiton varmisti illan toisella osumallaan Jonas Enlund. Hyvä jääkiekko-ottelu sai ansaitun lopputuloksen. Vauhtia ja kovia tilanteita riitti, joten runsaslukuinen yleisökään ei jäänyt kylmäksi.

Kommentti:

”Joukkue osoittaa heräämisen merkkejä kevättä kohti mennessä, loistavaa. Hyvä peli, mutta muutamat helpot takaiskumaalit harmittavat.” jutusteli headcoach Silander.

HPK-HIFK 4-4 (2-0,0-3,2-1)

Asetelma:

Edellinen kohtaaminen päättyi HPK:n jatkoaikavoittoon. Vierailijoita kiinnosti lohkojohtajan päänahka. Helppoa ei pelistä taida saada mutta kaikki ovat valmiina näkemään vaivan voiton eteen.

Ratkaisu:

HPK otti ohjat käsiin pelin ensimmäisen viiden minuutin jälkeen ja meni johtoon ylivoimalla, tosin HIFK:n huolimattoman alivoiman ansiosta. Kerho karkasi jo kahden maalin johtoon hämeenlinnalaisten parhaan pelaajan Aki Seitsosen värkätessä hieman onnenkantamoisellakin maalin. Ei ollut taistelu ja puolustushalukkuus sitä luokkaa kuin niiden pitäisi.

Toinen erä kaiken muuttaa voi. Keskimmäinen 20 minuuttinen oli HIFK:n, ja etenkin maalivahti Jarno Rytkösen näytöstä. Monta maailmanluokan torjuntaa yhdistettynä yhteen tappeluun. niin voiko veskarilta enempää odottaa. Ensimmäisen erän yrityksen puute oli tipotiessään. Loistavaa vääntämistä ja kovaa maalineduspelaamista oli mukava katsoa, tuumaakaan ei annettu periksi. Maalinteko alkoi jo puolen minuutin jälkeen kun Jon Wärn rystyllä kavensi ylivoimalla. Tasoituksen punnersi maalin edestä pustan härkä Balint Fekti. Kun vielä alivoimalla Aleksi Putkonen rannasi johtomaalin niin lähes täydellinen erä oli valmis.

Viimeinen erä oli sotaa molempien maalien edessä, eikä iskujenvaihdoltakaan vältytty. Sinkkonen suihkuun tappelun seurauksena ja ontuvan tuomarityöskentelyn johdosta Sinkkonen tietysti aloittajaksi, joten alivoimaa oli tiedossa. Alivoima pelattiin hyvin, eikä kotijoukkue saanut maalia aikaiseksi. Unkarin-mies kuitenkin päätti näyttää miten maaleja tehdään seuraavan alivoiman aikana. Haanpään loistava taistelu kulmassa, kiekko maalin eteen jossa päivysti Fekti. Tilanne 2-4 vierailijoille. HPK oli kuitenkin päättänyt taistella. Se tuli tasoihin kahdella komealla osumalla, joten jälleen jatkoaika tiedossa.

Jatkoaikaa hallitsi HIFK, eikä voittomaalikaan ollut kaukana. Junnu Uotilan hirmulämäri viidestä metristä mutta veskari oli hereillä ja koppasi kiekon upeasti räpyläänsä.

Kommentti:

” Tämä oli ainoata oikeata lätkää ” tuumi Wacklin ja jatkoi: ”Tuomari oli aivan hukassa. Jos laitetaan noin hätäinen junnu kovaan peliin tuomitsemaan niin siitä ei hyvää seuraa. Meiltä hylättiin yksi maali liian hätäisen vihellyksen takia.” Myös päävalmentaja Silanderilla oli sanottavaa: ” Hyvä esitys, töitä tehtiin korkealla moraalilla. Vähän tietenkin harmittaa menetetty johto mutta tasatulos oli kuitenkin oikeutettu. Jake oli maalissa tänään loistava.”
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11