ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Vaisu voitto

HIFK-Kalpa 4-1

Pakko pelata pois -sarjaan kuulunut ottelu kahden innottoman joukkueen välillä oli ajoittain puuduttavaa katsottavaa. Kollien paremmuus ja ryhdikkäämpi yleisilme näkyi kuitenkin lähes kaikessa, mitä kentällä tapahtui. Kyseessä oli molemmille joukkueille kauden runkosarjassa toiseksi viimeinen ottelu. Ennen A-nuorten ottelua hallissa pelattu SM-liiga-peli HIFK:n ja Ilveksen välillä sekoitti joukkueiden valmistautumisen, sillä lehdistötilaisuudet ja yleinen härdelli eivät antaneet pelaajille mahdollisuuksia täysipainoiseen keskittymiseen.

"Yllättävän pirteä ensimmäinen erä joka tapauksessa oli. Valmistautuminen ei nyt ollut ihan paras mahdollinen, mutta ehkä kohtuullinen yleisömäärä (698) kuitenkin sytytti pelaamaan", pohti HIFK:n valmentaja Samu Kuitunen.

KalPa on menettänyt mahdollisuutensa playoffeihin jo aikaa päivää sitten, ja Kollien runkosarjavoitto on ollut selviö jo parin viikon ajan, joten lähtökohdat varsinaiselle taisteluottelulle olivat melko olemattomat.

Kun HIFK kaiken lisäksi ratkaisi ottelun jo ensimmäisellä kymmenminuutisella oli hallissa suhteellisen rauhallinen olotila aina pelin viimeiselle minuutilla saakka.

Ajassa 04.43 Harri Hautajoki teki avausmaalin Pasi Salosen avatessa tilanteen upealla keskialueen poikkisyötöllä. Passi napsahti Hautajoen lapaan millintarkasti ja erittäin oikea-aikaisesti, joten Harrin matka maalintekijäksi lyhentyi muutamalla pitkällä metrillä.

Oikeaa laitaa pitkin Eero Kilpeläisen maalille singahtanut Hautajoki ujutti kiekon sisään takakulmasta.

"Olipahan syöttö Pasilta. Siitä oli helppo ottaa Pöyhöset ja ravata pakin ohi. Hyvä, että maalintekokin onnistui. Nyt on vauhdikas draivi päällä", tokaisi Hautajoki.

Kolmisen minuuttia myöhemmin KalPan maali pullotti stadilaista kumia uudemman kerran. Lähes identtisen maalin ensimmäiseen varrattuna teki nyt Jermu Porthén. Tällä kerralla syöttäjänä toimi Hautajoki (1+1).

Toisen erän erikoisuutena voidaan mainita Kollien saama jäähysuma, joka alkoi ajassa 33.07 Eetu Holman kampitusjäähystä. HIFK:lle tuomittiin vajaan neljän minuutin sisään kaikkiaan viisi kahden minuutin rangaistusta — ja jokainen aiheesta.

Ottelun tuominnut Tom Laaksonen on eittämättä paras "kunkku", joka tällä kaudella on A-junnujen otteluissa työtään tehnyt. Erittäin asiallisesti viheltänyt Laaksonen ei epäonnistunut yhdessäkään tuomiossaan eikä jättänyt ainoatakaan selvää rangaistusta viheltämättä. Linja pysyi muuttumattomana ja auktoriteetti oli kohdillaan.

Se, että Kollit istuivat jäähyllä noinkin tiheästi johtui vain ja ainoastaan omasta laiskuudesta ja saamattomuudesta. Kun työnteko loppui, eikä luistelu enää maistunut, saatiin istua orrella oikein porukalla.

KalPan ylivoimapeli oli niin huonoa ja saamatonta, että minuuttitolkulla viidellä kolmea vastaan tahkonnut vierasjoukkue ei olisi tästä ottelusta voittoa ansainnut, vaikka sitä tarjottimalle heille tyrkytettiinkin. Yli kuusi minuuttia putkeen eriasteisilla ylivoimilla pelannut KalPa sai aikaiseksi vain muutaman hassuan laukauksen kohti Simo Vehviläisen maalia, ja lukemattomia ohilaukauksia lähietäsiyydeltä.

Maalivahtien torjunnat ottelussa olivat Vehviläisen 18 kappaletta ja Eero Kilpeläisen 34 estoa.

KalPan ainokaisen teki komean kuljetuksen päätteeksi ajassa 31.05 keltapaitojen paras pelaaja, taitavakäsinen Jere Kolari. Myös viihdyttävää kiekkoa pelannut Timo Kuuluvainen onnistui hyvin, vaikka nuorukaisen kulmikas pelityyli ei kaikkia katsomossa olleita miellyttänytkään.

Taistelun tauottua katsomosta poistumassa ollut mieshenkilö ilmoitti kuuluvalla äänellä, että esittämillään otteilla ja yhdellä joukkuettaan vahingoittaneella jäähyllä Kuuluvainen pääsisi varmasti Hjalliksen Jokereihin. Mitä lie miekkonen tarkoittanut?

Kolmas erä pelailtiin pois sen kummempia hikoilematta.

HIFK:n kaksi nopeaa maalia erän puolivälissä (Juha Fagerstedt ja Heikki Laine) katkaisivat KalPan ruodon eikä viimeisellä kymmenminuuttisella enää nähty juuri muuta raportoitavaa kuin Samuli Kaikkosen puolittainen läpiajo, josta olisi voinut useiden mielestä tekaista maalinkin.

"Jos jollekin on sattunut jäämään epäselväksi mun rooli tässä jengissä, niin kerrottakoon vielä kerran että se ei todellakaan ole maalintekijän rooli", tiesi rauhallisesti pelannut Kaikkonen.

Kollien valmennuskaksikko ei suuremmin voittoa hehkutellut.

"Hyvää harjoitustahan tämä oli pudotuspelejä varten, mutta kyllä oli fiilis kadoksissa molemmilta joukkueilta. Pakiston paras oli ehdottomasti Joni Purola. Hyökkääjistä nousivat esiin Pasi Salonen, Harri Hautajoki ja muutaman kerran väkevästi punnertaneet Lennart Petrell ja Lauri Penttinen", totesi Joonas Tanska.

"Keskiviikkona lähdetään vielä Pirkkolaan haastamaan kovakuntoinen Jokerit. Sitten onkin jo puolivälierä lauantaina. Katsellaan vielä keskiviikon tulokset ja ryhdytään rakentamaan käärmesoppaa pudotuspeleihin", tuumasi Kollien ykköskoutsi Samu Kuitunen.

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11