ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Extra terrestial

Jokerit-HIFK 2-3

Pirkkolan jäähallissa käyty runkosarjan päätöskierroksen paikallisottelu sai jo ennen kamppailun alkua jännittäviä piirteitä. Hallin ympäristössä pyöri sotapoliiseja, Korkeasaaren eksoottisten eläimien hoitajia tainnutuskivääreineen, muutama Pasi-panssariauto ja aimo liuta Suomen Tähtitieteellisen seuran jäseniä. Silminnäkijöiden mukaan myös Juhan af Gran oli saapunut paikalle tutustumaan taivaalta hallin pihalle pudonneeseen meteoriittiin. Muutama innokas Ursan tutkija ehti kertoa ennen ottelun alkua tilanteesta muutamalla sanalla: "Tänne on mitä ilmeisimmin tippunut meteoriitti, joka joidenkin lähteiden mukaan voisi olla lähtöisin sellaisesta aurinkokunnasta, jossa on tavattu alkeellista elämää. Me haluamme tutkia asian tarkasti ja siksi toivommekin, että kaikki lätkämatsia katsomaan tulevat pysyisivät jäähallin sisällä. Näiden asioiden kanssa pitää olla tarkkana, että kukaan ei loukkaannu. Säteily ja alkukantaisten eliöiden käytös paineen alla ovat arvoituksellisia." Mutta ratkaisupa olikin lähempänä kuin kukaan osasi kuvitellakaan...

Merkityksettömän ottelun vievänä osapuolena oli tilastojen valossa Jokerit, joka voitti maalintekotilanteet luvuin 21-12. Myös pelilliseti HIFK oli ajoittain hätää kärsimässä liukkaiden narripaitojen kanssa, sillä ottelun tuominnut M. Virtanen ei missään vaiheessa ottelua saanut tilannetta hyppysiinsä vaan heitteli summamutikassa vierailijoita jäähyboksiin. Runsas alivoima vei mehuja.

HIFK:n vakiokokoonpanosta huilivuoron olivat saaneet muiden kiireiden vuoksi Hannu Pikkarainen, Arttu Luttinen, Eetu Holma, Juha Fagerstedt ja Mikko Turunen. Tilalle oltiin saatu B-junioreista mielenkiintoinen hyökkääjälupaus: unkarilainen Balint Fekti.

"Fekti pelasi ottelun alun todella sähäkästi, mutta hiipui hieman pelin edetessä. Tämä on aivan ymmärrettävää, sillä ensimmäinen A:n ottelu on usein vaikea paikka kenelle tahansa. Etenkin tällainen kiihkeä paikallispeli on aika paha paikka astua remmiin", kertoi HIFK:n valmentaja Samu Kuitunen.

Ottelun alku ei ollut HIFK:lle se kaikkein paras mahdollinen. Ylimielisesti tuominnut Virtanen heitti Samuli "Peto" Kaikkosen jäähylle laitataklauksesta jo ajassa 01.41.

"Tässä on yhden miehen maine (Kaikkonen) saanut sellaiset mittasuhteet, että tuomari selvästi kyttäsi jokaista liikettä suurennuslasilla. Keijon saama jäähy ei missään nimessä olisi tullut puhalletuksi jos kyseessä olisi ollut Matti Meikäläinen Iisalmesta. Tuomarin esitykset eivät parantuneet missään vaiheessa tämän tuomion jälkeen, päinvastoin", sanoi Kollien joukkueenjohtaja Juuso Koskinen.

Jokerit siirtyi johtoon ajassa 07.52 Sami Tervosen osumalla, mutta Kollit pääsivät atsoihin jo viiden minuutin kuluttua jämerän Rami Hovisen ensimmäisellä A-liiga-maalilla.

Fyysisen ja jatkuvasti kiehumispisteen rajalla edenneen ottelun ikävin tapaus sattui viisi minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa. Kaksi narripelaajaa ajoi Kollien tehopelaaja Harri Hautajoen laitaan sillä seurauksella, että mies joutui jättämään kaukalon verta vuotavana.

Tilanteesta ei vihelletty jäähyä.

"Koppi oli nilkkohin asti roiskuvan veren peitossa. Mitähän tässä voi sanoa? Mitä isot edellä sitä pienet perässä", huokaili jäykkäniskainen Hautajoki.

"Nyt ei tosiaan pää käänny mihinkään suuntaan, joten antaas kattoa kuinka toi lauantain pleijaristartti luonnistuu."

Toiseen erään molemmat joukkueet saivat päälle hyvän sykkeen. Ylilyönneiltä onneksi vältyttiin, vaikka ainekset kunnon nyrkkitalkoisiin olivat jatkuvasti olemassa.

"Olipahan oudot vibat läpi matsin. Ehkä se avaruusmies jota hallin läheisyydestä etsittiin oli tuonut mukanaan yliluonnollisia voimia", totesi Kollien paras pelaaja, maalivahti Aku Limnell.

Limnell torjui erittäin luotettavasti läpi ottelun ja piti Kollien sieraimet vedenpinnan yläpuolella erityisesti rajujen alivoimaosuuksien aikana. 35:een torjuntaan mahtui useita maagisia pelatuksia, joista merkittävin oli viimeisellä minuutilla tyylikkäästi hoidettu läpiajo, joka pelasti pisteet punapaidoille. Moinen huippuvire lupaa hyvää maaliskuun playoff-rutistusta silmällä pitäen.

Ajassa 29.30 syntyneen Jokerien johtomaalin jälkeen Kollit sisuuntuivat siinä määrin, että paine saatiin toistuvasti kotijoukkueen päätyyn.

Odotetun tasoituksen löi maaliin kaukalon paras häkkipää Pasi Salonen. Ylivoimamaalin syöttäjänä toimi pakkikaluston ykkösnimi Joni "Chippendale" Purola.

Kollit joutuivat lähtemään kolmanteen erään kahden miehen alivoimalla. Toisen erän lopussa Kollit kärsivät kaksi vääryyttä Samuli Kaikkosen jouduttua puhtaan taklauksen takia 2+10 minuutin istunnolle ja Lennart Petrellin istahtaessa kampituksesta pikkukakkosen.

Alivoima hoidettiin tyylikkäästi pois päiväjärjestyksestä. Tasaisen loppuerän ainoasta osumasta viisi minuuttia ennen kongia vastasi Kollien Lauri Penttinen, joka pääsi yllättämään liigavahti Tommi Niemelän lähietäsiyydeltä.

"Läheltä ylös. Niinhän se Jutikin aina mainostaa", kommentoi ottelun onnellinen ratkaisija.

"Hyvä peli hieman kaventuneella kokoonpanolla. Tää matsi oli yllättävän kiihkeä siihen nähden, että molemmilla jengeillä oli sijoitukset selvillä jo etukäteen. Nyt vaan ryhdytään keskittymään lauantain pleijariavaukseen SaiPaa vastaan", analysoi kakkosvalmentaja Joonas Tanska, joka jäi hallilta poistuessaan Ursan tähtitutkijoiden syyniin.

Perusteellisesta ja kivuliaasta tarkastuksesta selvittyään Tanska huokaisi helpottuneena, sillä ottelutapahtumaa vainonnut epätietoisuuden ja pelokkaan tunnelman syy oli vihdoin selvinnyt.

"Olemme tulleet siihen johtopäätökseen, että ottelun päätuomari ei ole tältä planeetalta. Kaikki merkit viittaavat siihen, että hän on saapunut maan päälle Jaw-nimiseltä galaksilta, jonka asukit pelaavat häilyvästi jääkiekkoa muistuttavaa peliä. Syytä huoleen ei ole, vaikka miestä ei tällä kertaa saatukaan kiinni. Hän tulee luultavasti palaamaan ennen pitkää johonkin pääkaupunkiseudun jäähalliin tuomariksi naamioituneena. Pelkoa siitä, että hän pääsisi siirtymään muualle Suomeen, ei ole", rauhoitteli Ursan pettynyt tutkija.

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11