ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

SaiPa kumoon avauksessa

HIFK- SaiPa 6-1, Otteluvoitot 1-0

HIFK aloitti kauden 2002-2003 playoff-urakkansa selvällä voitolla SaiPasta. Kaikkiaan 10 eri Kollia merkkautti itselleen tehopisteen ja yhteensä 19 pelaajaa onnistui laukomaan vähintään kerran kohti lappeenrantalaisten maalia. Laajalla rintamalla onnistuneen HIFK:n maalissa pelasi mainion ottelun pienestä kuumeesta kärsinyt Aku "Limppu" Limnell.

"Jätkillä oli yllättävän levollinen ja rento fiilis ennen matsia. Joka ukosta huokui terve itseluottamus ja peli olikin tänään sen näköistä", kommentoi Kollien onnellinen kakkosvalmentaja Joonas Tanska.

Ottelun ensimmäinen erä päättyi HIFK:n 2-0-johtoasemassa.

Maalinteon aloitti ylivoimalla HIFK:n tehopelaaja Harri Hautajoki, jonka pelaaminen ratkesi vasta aamuharjoitusten jälkeen. Jokerit-ottelussa niskansa loukannut "Dirty" Harri oli pelin jälkeen tyytyväinen joukkueen otteisiin.

"Kaikki meni oikein hyvin. Päästettiin kyllä SaiPa vähän liian lähelle tossa toisessa erässä, mutta hyvä näin. Huomenna uudella höökillä kohti itää."

Hautajoen byyrin edestä liruttaman avausosuman jälkeen maalintekijätilastoihin hankkiutui pitkänhuiskea "snaipperi" Timo Pieninkeroinen.

Pieninkeroinen jätettiin hetkeksi yksin SaiPa-maalin eteen, josta "Inkki" latasi kumilätkän erittäin tarkalla rannelaukauksella Esa-Tapio Palmun vartioiman maalin ylänurkkaan.

"Se tuli hyvään mestaan vain pari minsaa Harrin maalin jälkeen. Mä luulen, että siinä jo snadisti taipui SaiPan fiilis", arveli Pieninkeroinen.

Kolleilla oli jo ennen maaliahnojen avautumista muutamia oivallisia tilanteita: Paavo Torkkolan röyhkeä nousu alivoimalla vastustajan maalin eteen ja Jermu Porthénin sekä Arttu Luttisen lähietäisyydeltä saamat kutipaikat.

Toisessa erässä Kollit pelasivat kolmesti miesalivoimalla ja erä oli muutenkin rikkonaisempi kuin ensimmäinen. SaiPa pääsi mukaan peliin.

Tasavajaalla kavennusmaalin ajassa 26.41 tehnyt SaiPa sai osumastaan innon päälle ja pääsi hätyyttelemään muutamaan otteeseen vaarallisesti Limnellin maalia. Pienestä kuumeestaan huolimatta hyvin torjunut Limnell sai kuitenkin pidettyä häkkinsä puhtaana. Torjuntoja Limpulle kerääntyi kakkoserässä kaikkiaan 12 kappaletta. Koko ottelussa hän hankkiutui kiekon tielle 18 kertaa.

Lennart Petrell palautti Kollit jälleen kahden maalin johtoon upealla yksilösuorituksella ajassa 35.10. Petrell nousi erittäin päättäväisesti vasenta laitaa vastustajan reiälle ja höpötti kiekon Palmun jalkojen välistä maaliin.

"Lennu oli tänään hyvä. Todella vahvaa duunia kahteen suuntaan ja hieno maali kaupantekijäisiksi. Petrell on kehittynyt tällä kaudella lujasti ja tullee olemaan ensi kaudella todella kova jehu. Toki hän on sitä jo nyt, mutta yksi lisävuosi saa Lennun lentoon", iloitsi tilastokeisari Tomi Kuukauppi.

Sekavahkon toisen erän jälkeen HIFK jätti lappeenrantalaiset nuolemaan näppejään kuin Laajasalon Lions Clubin makkarakojulla konsanaan.

Vain 40 sekuntia ehdittiin pelata kolmatta erää kun Kollipakki Mikko "Wolf" Turunen tälläsi kotijoukkueen ratkaisevaan 4-1-johtoon Arttu Luttisen ja Juha Fagerstedtin alustuksesta.

"Kiva että upposi. Mulla oli niin monta skodemestaa (5 maalia kohti ja saman verran ohi), että tilastojenkin valossa tää oli varmaan ihan odotettavissa. Nyt on hyvä fiilis lähteä Lappeenrantaan hakemaan balsamia viimevuotisiin pleijarihaavoihin", tuumasi Turunen.

Turusen maalin jälkeen SaiPa ryhtyi keskittymään seuraavan päivän kakkososaan ja HIFK sai iskettyä vielä kaksi maalia.

Kollien viidennen tinttasi lujalla lyöntilaukauksella B-pisteen kaarelta romuluinen A-P "Julmahuvi" Lamberg ja kuudennen kuutisen minuuttia ennen loppusummeria Juha "Satuttaja" Fagerstedt (1+1), joka oli tällä kertaa Kollien ainoa kahden pisteen mies.

"Liikkuvinta ja iloisinta kiekkoa meiltä pelasi tänään Hautajoki-Porthén-Salonen, jotka ovat olleet raisussa iskussa läpi kauden. Muitakin onnistujia toki oli, mutta nämä nuoretherrat olivat tänään lieskoissa", tuumasi Samu Kuitunen.

"Huominen kokoonpano ei vielä ole tiedossa, mutta luultavasti joudumme lähtemään Lappeenrantaan kapeammalla ryhmällä kuin tänään. Muutamalla jätkällä on niin paljon pelikiireitä meillä ja liigassa, että pikku lepo lienee poikaa. Tämä tullee vaikuttamaan myös pelityyliimme, joka rustataan kondikseen pitkällä bussimatkalla", lopetti Kuitunen.

Helpolla Kollit eivät sunnuntaina tule pääsemään, se on varmaa. Vastassa on kova kotijoukkue, joka saa aina omassa kaukalossaan hurmoksen päälle. Arvoitukselliset saimaalaiset tuomaritkin saattavat antaa osansa sunnuntain laskiaisrokkaan.

Ottelutilastot

Stick ´em!
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11