ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Näin on

Kollit välieriin suoraan kolmessa ottelussa, HIFK- SaiPa 5-3.

Kollien Mission 9 (yhdeksän voittoa playoffseissa) sai lentävän lähdön puolivälieräsarjassa puolustavaa Suomen mestaria SaiPaa vastaan. Kolme peräkkäistä voittoa maalierolla 17-6 ei jättänyt sijaa spekulaatioille vaikka lappeenrantalaiset heräsivätkin viimeisessä koitoksessa rajuun taisteluun. HIFK:n kaikki kaikessa oli jälleen kerran valtavalla sydämellä pelannut kapteeni Juha Fagerstedt (2+0). Fagu iski Kollien 4-3-johtomaalin lisäksi SaiPan arkkuun myös viidennen ja viimeisen naulan ajassa 51.00.

"Mitäpä tässä voi sanoa. Kaveri antoi juuri sen verran siimaa, että niistä oli pakko antaa pikku muistutukset. Mun ekassa byyrissä O-V Laaksonen pelasi ihanasti taaksepäin ja mä pääsin tälläämään ruuhkan takaa sisään. Se toka ja jengin viides tuli vähän kummallisesti. Vedin vaan b-pisteeltä ääntä kohti ja jostain hässäkän läpi sekin lopulta lipsahti ineen", iloitsi Fagerstedt.

Kollien kolmas koetinkivi SaiPaa vastaan oli playoff-kiekkoa parhaimmillaan. Vauhtia riitti vaikka jakotavaraksi asti ja molemmat joukkueet pelasivat fyysistä, joskin ajoittain hieman hermostunutta peliä.

Kollien kiistaton paremmuus tuli parhaiten esiin ottelun ensimmäisen 12:en minuutin aikana. Huikealla sykkeellä, vauhdilla ja voimalla matsin aloittanut HIFK rynnisti kerta toisensa jälkeen kohti vierasmaalia kuin raivotaudin kourissa.

Hieman nukuksissa ollut SaiPa sai ensimmäisen rangaistuksen jo 33 sekunnin pelin jälkeen.

Ajassa 02.24 Kollipuolustaja Ville Varakas löi taululle ottelun ensimmäisen maalin. Tyylikkäällä kärkikikalla alivoimahäiritsijän siniviivan tuntumassa harhauttanut Varakas otti pari terävää askelta ja ampui kiekon pikku kimmokkeen kautta verkkoon.

"Eihän toi ole onnistunu kertaakaan edes treeneissä. Ihan hyvät fiilarit tällä hetkellä...istuin tosin pari kertaa jäähyllä. Taas. Niitä on viimeaikoina tupannu tippumaan tasaiseen tahtiin. Täytyy vissiin hillitä", aprikoi avausmaalari Varakas.

Myös HIFK:n toinen osuma syntyi puolustajan mailasta. Maalintekijätilastoissa vain harvakseltaan esiintyvä konkaripakki Pekka Huhtaniemi malttoi mielensä b-pisteen kaarella ja sutaisi kiekon tyhjään SaiPa-maaliin. Lappeenrantalaisten byyrissä pelannut Ville Hostikka harhaili maalikehikon liepeillä kuin eksynyt ja heitti vielä pötkölleen Huhtaniemen kanuunan edessä.

"Mitähän se veskari puuhaili? Kaveri oikein tarjoili sen paikan, että ammu nyt vaan. Jos tässä nyt ihan totta puhutaan, niin mun nimi siinä tilastossa on tällä kertaa aika aavemainen. Siellä oli Petrellin Lennu nääs hääräämässä maalilla ja veto taisi osua matkalla häneen. Mutta en mä valita, eka pleijaribyyri meikäläiselle tässä liigassa."

Kahden maalin johtoaseman turvin olikin sitten lupa aloittaa perinteinen sekoilu.

SaiPa pääsi kaventamaan pahan oman pään hölmöilyn jälkeen ajassa 13.24, maalarina Ville Oittinen. Vain puoli minuuttia myöhemmin SaiPalle vislattiin kaksi peräkkäistä kakkosta, ja Kollit pääsivät pyörittämään 5-3-yv:tä lähes pari minuuttia.

Paikka oli mitä otollisin pelin ratkaisemiselle, mutta SaiPapa päättikin toisin.

Tehottoman Kolli-ylivoiman päätteeksi vieraat saivat läpiajon, jonka päätteeksi jäähyboksista karkuun juossut Jussi Laine tasoitti pelin 2-2:een.

Ja jotta lamaantuminen olisi saatu täydelliseen päätökseen, Kollit laskivat lappeenrantalaiset vielä 2-3-johtoonkin ennen erän päättymistä. Vain 40 sekuntia ennen summeria Tuomas Vänttinen iski kiekon Simo Vehviläisen längistä sisään.

"Ekat erät ei ole mua varten. Hyvä, että sain koottua konseptin kasaan loppua kohden", sihisi 26 torjunnan Vehviläinen, joka torjui ottelun loppuajan kuin hurmoksessa. Useita vaarallisia laukauksia ja ylivoimahässäköitä hoitanut sekä fiksuja kiekonsulkemisia oikeissa paikoissa esittänyt Simonaattori pelasi miehekkään ottelun.

"Ihan omia möhläyksiä kaikki maalit. Ei muuta voi sanoa. Ja toisessakin erässä tarjoiltiin vielä muutamalla aika alkeellisella virheellä tikkaria suuhun, mutta nyt ei maistunut itäsuomalaiseen suuhun stadilainen nanna", huokaili Kollien ykköskäskyttäjä Samu Kuitunen.

Toinen erä meni pelillisesti tasan. Molemmilla oli omat ratkaisupaikkansa etenkin ylivoimalla.

Maalinteon aloitti jo puolen minuutin pelin jälkeen HIFK:n paukkurauta Harri Hautajoki. Raivokkaan maalinedussutinan päätteeksi loppuun asti pelannut Hautajoki löi pukin verkon perukoille yhdennellätoista hetkellä.

"Kiekko oli sellaisessa kulmassa, että dumari ei saletisti nähny sitä pitkään aikaan, mutta hyvä kun antoi pelata, sillä kiekko oli kyllä mulla näkyvissä koko ajan. Tärkeeseen paikkaan tuli tasoitus, heti erän alkuun ja silleen", totesi Hautajoki.

Vielä ennen erän loppua Juha Fagerstedt vei Kollit ratkaisevaan 4-3-johtoon kovan painostuksen päätteeksi.

"Mulla oli just edellisessä vaihdossa mesta maalin edessä, mutta en saanu sisään. Tilanne korjattiin välittömästi", hehkutti ottelun paras pelaaja "Satuttaja" Fagerstedt.

Viimeinen erä oli SaiPan raivokasta takaa-ajoa, joka kuitenkaan ei koskaan päässyt aivan kaikkein kovimpaan raviin. Fiksusti ja uhrautuvaisesti pelannut HIFK löi kiekkoa keskialueelle ja pääsi vieläpä esittämään kovia mylläköita vastustajan päätyyn asti.

Perinteisestä johtoaseman suojelemisesta ei Fagerstedtin iskemän viidennen häkin jälkeen ollut tietoakaan. Kollit pelasivat aktiivisesti ja liikkuvasti eivätkä päästäneet SaiPaa kertaakaan ilmaiseksi hyökkäysalueelle. Erityisesti Hannu Pikkaraisen varmat otteet omalla puolustusalueella olivat mannaa jokaiselle kaukalossa tapahtuvasta pakkitoiminnasta vähääkään ymmärtävälle. "Hankin" villisti vispanneet kädetkin antoivat muutamaan otteeseen sellaisen työnäytteen kyvyistään, että katsomossa kostui varmasti muukin kuin viimassa rohtunut ylähuuli.

"Hyvä, että nähtiin nyt tämäkin puoli lajista. Kovasta paikasta huolimatta jäbät nousivat loistavaan lopputulokseen. Varsinkin vika kymppi oli hyvä ja itsevarma suoritus. Alivoima toimi hyvin, Simo oli erinomainen tolppiensa välissä ja Fagun huikea peli sai hienon lopetuksen kahden maalin muodossa", tilitti Samu Kuitunen.

"Nyt meillä on tasan viikko aikaa treenata ja valmistautua toiseen sarjaan. Vastustajasta ei ole vielä tietoakaan, sillä JYP ja Blues sekä Tappara ja Kärpät jatkavat ainakin torstaina omia pelejään", tuumi kakkosvalmentaja Joonas Tanska.

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11