ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

"Halutaanks me?"

Kyllähän me halutaan, HIFK aloitti välieräsarjan Tapparaa vastaan komealla 6-2-voitolla.

Vain yksi voi olla kuningas. Vain yksi voi olla se, jota uskovat sekä omat että vieraat. Välieräavauksessa tuo hahmo oli Kollien Juha "Satuttaja" Fagerstedt. Tappara-pelaajien ilmeistä päätellen kapteeni Satuttajaa vastaan pelaaminen näytti olevan yhtä hauskaa kuin juurihoito ilman puudutusta. Ympäri kaukaloa kautta kiven ja kannon viitapiruna rientänyt kapteeni oli ottelun jälkeen tyytyväinen laumansa otteisiin: "Kiviä taskuihin, kiviä taskuihin. Hähhähhää, kylläkyllä. Nyt saatiin nannaa namia."

"Ankara kolli", oli juniorikeisari Tom Nybondaksen arvio HIFK:n sielusta. Moni muukin kaukalon laidalla notkunut yhtyi kommenttiin täysin rinnoin.

Muiden muassa katsomossa istunut Peter Pesónen, platinankova jääkiekkotietäjä Haagasta, ihmetteli pikakiitäjä Fagerstedtin suurta tahtotasoa. "Onkohan toi kaveri jääny joskus pienenä vaille huomiota, kun tolla intensiteetillä singahtelee mutkat suoriksi?"

Mene ja tiedä. Varmaa on ainakin se, että Fagun panos Tapparan kaadossa oli erittäin vahva, vaikka pisteiden valossa (0+1) näin eivät äkkipikaisimmat analysaattorit tuumaisikaan.

"Fagu oli tänään ykköspyssy. Pariin byyriin olis voinu ihan myötätunnosta antaa syöttöpisteet. Hattua pitää nostaa kapteenin tahtotasolle ja asenteelle. Playoff-kiekkoilija isolla alkukirjaimella", suitsutti myös tilastoguru Tomi Kuukauppi.

Aivan ottelun alussa ei Fagerstedtkaan kohonnut muiden yläpuolelle, sen verran saamatonta peruuttelua ja sivusta katselemista Kollien peli avauserässä oli.

Tappara rynni lähes koko ensimmäisen erän HIFK-päätyyn isolla ruodolla ja raivolla. Useita satavarmoja maalipaikkoja torjunut Aku Limnell oli ainoa Kollipakasta, joka oli ehditty herättää ottelun alla. Ilman Limnellin uskomattomia venytyksiä Tappara olisi saattanut spurtata kauas karkuun jo ensimmäisen parikymppisen aikana.

"Joo, hiki tuli. Ja torjuntoja kans. Helevetin vaikee alku, piti ärjyä kurkku ruvella jätkille herätyksiä, mutta eihän ne mua kuunnellu. Törpöt. Tais olla ekassa erässä melkein yhtä paljon torjuntoja ku kahessa vikassa yhteensä", muisteli Limnell.

Aivan näin kovaan pyöritykseen ei Limnell kuitenkaan joutunut, vaikka pää tuntui kovasti pyörälle menneenkin tamperelaisten rynnistyksessä. Aku torjui avauserässä 12 kertaa ja koko matsissa yhteensä 29 kiekkoa.

Vain viisi sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa Kollit pääsivät hieman ansaitsemattomaankin johtoon Arttu Luttisen byyrillä. Lude sohi kiekon lähietäisyydeltä ohi Tappara-häkkäri Pekka Tuokkolan. Esityön maaliin teki liigaketjun taitava lapualainen, Eetu Holma.

"Tää oli nyt tällanen peli. Mitäs tästä muuta? Viis pitkää askelta vielä Mission 9:n loppuun saattamiseen. Aku oli hyvä", hymyili parrakas Holma.

Myös tv:stä tuttu Luttinen oli voitosta huolimatta suhteellisen rauhallinen.

"Huomenna alkaa sitten noi liigan pleijarit, eli kiirettä pitää. Mutta tätä vartenhan me ollaan koko vuosi tehty duunia, että jaksetaan pelata silloin kun tärkeet pelit alkaa."

Jos oli ensimmäinen erä Tapparan, oli toinen lähes yhtä vankasti Kollien. Vaikka erä olikin melko sekavaa pelaamiseta puolin ja toisin, sai HIFK hyvin juonesta kiinni ja otti niskalenkin sinnikkäistä porkkanahousuista.

Eetu Holma vei punaiset kahden maalin johtoon Luttisen ja Mikko "Wolf" Turusen esityöstä ajassa 27.39.

Minuuttia myöhemmin Kollit kirmasivat jo kolmen maalin karkumatkalle Pasi Salosen (2+0) illan ensimmäisellä osumalla. Hienon ylivoimakuvion päätteeksi lätkän Tapparan maaliin sutinut Vaeltaja oli lähellä hattutemppuakin, mutta pieni kanto oli matkassa.

"Mulla on syytä olettaa, että Porthénin Jebe syötti tahallaan vikalla minsalla kiekon pitkäksi kun mä olin keskialueella karkaamassa läpiajoon. On se sellanen veijari."

Porthén ei nähnyt asiaa aivan samalla tavalla.

"Mulla taas on sellanen tunne, että Paso ei halunnut ottaa syöttöä haltuun, jotta mä en olis saanu syöttöpistettä. Salonen on todella outo tapaus", arvioi Amerikan Porthén ketjukaverinsa ajatusmaailmaa.

Maalirikkaan toisen erän kolmas maali syntyi Limnellin taakse. Tapparan Petri Kontiola pääsi kaventamaan tilanteeksi 3-1 vain 61 sekuntia Salosen maalin jälkeen.

Tappara nousi hyvin peliin mukaan ja sai muutaman makoisan maalipaikankin, mutta tasavajaalla ajassa 32.14 onnistunut HIFK:n vikkeläkinttuinen puolustaja Risto Larmio lamaannutti vieraat jälleen hetkeksi 4-1-osumallaan.

Larmion betoninen lämäri upposi Tapparan byyrin etuyläkulmaan sellaisella voimalla, että jopa koko ottelun vaihtoaitiossa vuoroaan odotellut Samuli "Psycho Killer" Kaikkonen oli otettu.

"Mä näin jo matsipaliksessa, että Larpan reisilihakset pullisteli alusasun alla siihen malliin, että tänään tapahtuu jotain", sihisi hieman hermostuneen oloinen Kaikkonen.

"Joo, kyllä mua snadisti ottaa pattiin. Mä kuulin nimittäin ennen matsia, että Tapparalta oli yks kaveri käsketty ottamaan eräs meidän ykkösjätkistä pois pelistä. Sen verran mä voin nyt tässä tiedottaa, että mä tiedän kenestä on kyse ja pari kivaa kikkaa on mullakin. Mutta halutaanks me sitä?", pohti yleisön suursuosikki Kaikkonen.

Kolmateen erään lähdettiin HIFK:n 4-2-johdossa.

Kollien luotettava maalipyssy Harri Hautajoki lopetti vieraiden pyristelyn jo vajaan minuutin kuluttua kolmannen erän alusta. Ajassa 40.49 synnytetty kaappi teki lopun Tapparan suoraselkäisestä pelityylistä, ja viimeistään Teemu Turusen korkeasta mailasta vihelletty 2+2 minuutin rangaistus sai HIFK-kannattajat rauhoittumaan. Tämän jäähyn jälkeen minuutit pelattiin pois rauhalliseen tahtiin ja seuraavaan kamppailuun keskittyen.

Turusen stagaa sai suussaan maistaa Kolli-pakki Ville Varakas, joka luovutti litratolkulla tervettä urheilijan verta oman vaihtoaition edustalla.

"Mä sain ilmasen kauneusleikkauksen huulihalkion muodossa. Cool", irvisteli veripää-Varakas.

Loppunumerot viimeisteli tyhjään maaliin Kollien kovanaama, kitaravirtuoosi Pasi Salonen, joka oli läpi ottelun vaikea pideltävä kankeille Tappara-pakeille.

"Eka erä me katottiin vierestä kun kaveri polki ja teki peliä. Toinen erä oli sekava, mutta meiltä jo parempi ja viimeinen lähes kokonaan kosmetiikkaa. Seuraavassa ottelussa Tampereella pelin alku tulee olemaan ratkaiseva. Jos me saadaan tehtyä avausmaali, niin uskon Tapparan alkurynnistyksen talttuvan", kertoili tyytyväinen Samu Kuitunen.

Sarja jatkuu torstaina Tampereella klo 18.30.

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11