ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

FINAALIIN!!!!!!!

Kollit-Tappara 4-2, otteluvoitot 3-0.

HIFK A selvitti tiensä kauden 2002-2003 unelmafinaaliin Jokereita vastaan voittamalla Tapparan välierissä puhtaasti otteluvoitoin 3-0. Viimeisessä välierässä HIFK:n menestyksen pääarkkitehteinä hosuivat huimassa vedossa oleva maalivahti Aku Limnell sekä dynamiittiduo Arttu Luttinen-Juha Fagerstedt. Molemmat voimahyökkääjät iskivät tehot 1+1 ja byyrissä loistanut Limnell torjui kaikkiaan 30 kertaa.

"Edellisessä ottelussa Tampereella mun jalat ei ollu vetreimmillään, mutta tänään kulki mukavasti. Liigan ja A:n välillä sukkuloidessa oon joutunu aika erilaisiin rooleihin. Ylhäällä peliaikaa on tullu suht varovaisesti kun taas A:ssa rooli on isompi. Rytmin löytäminen ja tasapainon saavuttaminen on ollu joskus vaikeeta. Nyt näyttää ja tuntuu kuitenkin tosi hyvältä", kertoili mainion ottelun pelannut Luttinen.

Arttu iski Kollien voittomaalin (3-0) Juha Fagerstedtin syötöstä ajassa 24.03. Tuohon osumaan loppui Tapparan todellinen usko omiin mahdollisuuksiinsa nousta voittoon Stadin Hornassa.

"Me saatiin nopea kaks-yks-ylivoimahyökkäys. Fagun passi oli sen verran osuva, että en kehdannu sutia ohi", kehui Luttinen voimakastahtoista ketjukaveriaan.

Myös Kollien toinen maali oli Luttinen-Fagerstedt-kaksikon käsialaa. Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen Lauri Penttinen sai kiekon Tapparan b-pisteiden väliin ja antoi kauniin poikkisyötön Luttiselle oikeaan laitaan, josta tämä löysi tarkalla lätyllä Fagerstedtin maalin edestä. Fagulla oli helppo työ viedä Kollit arvokkaaseen 2-0-johtoon lähietäisyydeltä. Maali oli Fagerstedtille playoffeissa jo viides.

"Näihin peleihin syttyy uskomattomalla tavalla. Nyt on enää niin snadisti kautta jäljellä, että kaikki pannaan peliin ja loppu onkin laskettelua. Tänään yhteistyö Luttisen kanssa oli aika mehevää", naureskeli Fagerstedt.

HIFK:n avausmaalin tekaisi räväkän ensimmäisen erän pelannut Lennart Petrell, joka pääsi päätuomari Teemu Salmisen luokattoman tuomion jälkeen ennenaikaiselle pesuvuorolle raikkaaseen ruiskuhuoneeseen.

"Sledgehammer" Petrell aloitti ottelun maalikinkerit ajassa 13.32 matsin komeimmalla yksilösuorituksella. Petrell kieputti Tapparan päädyssä kolme porkkanapöksyä nippuun, pinkaisi röyhkeästi maalin edustalle ja löi kiekon rystyltä maalin kattoon. Esityön ottelun avausmaaliin tekivät Paavo Torkkola ja riehakas voimapussi Heikki Laine.

Ajassa 14.11 kaukalossa nähtiin jotain sellaista, mikä pisti paatuneimmankin penkkiurheilijan verenkierron toimimaan samalla voimalla kuin August Kiurun "voittoeliksiiri" 1954 hiihdon MM-kisoissa. Petrell taklasi Tapparan puolustajakolossia Atte Pentikäistä vieraiden päädyssä sellaisella voimalla, että tamperelaisen valot sammuivat kertalaakista. Pentikäinen kannettiin kaukalosta paareilla pienelle lepotauolle, eikä miestä sen koomin enää kentällä nähty. Pentikäinen selvisi kuitenkin rajusta tilanteesta onneksi säikähdyksellä ilman vakavampia vaurioita.

Tyylipuhtaasta taklauksestaan Petrell sai täysin käsittämättömän ottelurangaistuksen ja Kollit joutuivat viiden minuutin alivoimalle.

Linjattomasti läpi ottelun tuominnut päätuomari Teemu Salminen ei saanut toiminnastaan suurkiitosta HIFK:n valmennusjohdolta.

"Taklaus oli täysin puhdas. Lennu tuli tilanteeseen kädet alhaalla olkapää edellä, kuin suoraan oppikirjasta. Hän liukui viimeiset metrit, joten ryntäyksestä ei todellakaan ollut kyse. Pentikäisellä oli pää alhaalla ja lopputuloksen näkivät kaikki. Tämän tyylikkäämpää taklausta ei kiekko-otteluissa olla vähään aikaan nähty, ja taklaajaa rangaistiin täysin kohtuuttomasti. Jossain muussa sarjassa tilanne olisi päätynyt highlights-videolle. Koko dumaritrio oli tilanteesta pihalla kuin puutarhatontut", sähisi Kollien ykköskoutsi Samu Kuitunen.

Toisen erän alkua HIFK dominoi mielin määrin. Tilanteita syntyi ensimmäiset 10 minuuttia jokaisessa vaihossa. Kolmikko Luttinen-Fagerstedt-Penttinen pyöritti peliä todella näyttävästi useaan otteeseen, tuloksena yksi maali.

Huulille maalinteon suhteen jäivät puolustajat Mikko "Wolf" Turunen tolppalaukauksellaan sekä Joni Purola ja Risto Larmio, jotka erehtyivät avopaikoista Pekka Tuokkolan nenän edessä. Myös Kapteeni Fagulla oli oma tilaisuutensa tehdä toinen henkilökohtainen kaappi, mutta 23 kertaa torjuntatöihin joutunut Tuokkola oli parempi.

Erän loppua kohti Tappara sai juonen päästä kiinni ja kävi hätyyttelemässä Kollien maalia muutamaan otteeseen erittäinkin vaarallisesti. Tulokset vain jäivät anorektisen laihoiksi Limnellin loistotorjuntojen takia.

Kolmanteen erään Tappara tuli väkevästi taistellen. Vieraat löivät tunnollisesti kiekkoa kohti HIFK:n maalia, mutta onnistumiset tulivat auttamatta liian myöhään.

Tapparan parhaisiin kuulunut Eerik Halonen kavensi ajassa 43.48 tilanteen 3-1:een.

Aku Limnell joutui HIFK-maalissa kuumotettavaksi useaan otteeseen ennen maajoukkuepakki Ville Varakkaan ylivoimalla ajassa 50.09 iskemää 4-1-maalia.

Varakkaan siniviivalta iskemä sinetti oli "Vitolle" playoffien toinen merkintä osumatilastoon.

"Enhän mä mihinkään tähdänny, kiskaisin vaan. Piti ottaa vielä perinteiset Messier-tuuletukset pykälään. Unelmana olis tehdä Niemelän Tommia (Jokereiden maalivahti) vastaan finaaleissa ranteella etukulmasta yks byyri ja sit vois liukua katse jäässä kädet ylväästi ylhäällä punaviivalle", toiveajatteli Varakas.

Kirvesrintojen viimeinen epätoivoinen teko toi toivotun lopputuloksen, sillä Tappara kavensi ilman maalivahtia loppunumeroiksi 4-2 vajaat seitsemän minuuttia ennen loppusumeria.

Lopun aikaa HIFK heitteli kiekkoja keskialueelle ja välillä hieman liikaa höntyillen jopa pitkäksikin.

"Ne pitkät oli vähän turhia, mutta ihan hyvä, että hoidettiin kuitenkin tärkeitä aloituksia omille. Matsi oli muuten yllättävän helppo, vetoja tuli tasaisesti ja vire pysyi koko ajan", hymyili maalia vahtinut Akkari Limnell.

Kollien valmentajakaksikko säteili pelin jälkeen ansaitusti tyytyväisyyttä. Samu Kuitusella oli heti tuoreeltaan selvä ajatus sarjan ratkaisseista tekijöistä.

"Me oltiin kokonaisuudessaan parempia. Ratkaisijoita riitti kolmessa ketjussa ja pakitkin saivat tärkeitä tehoja. Myös Limppu oli maalissa todella mojovassa vedossa. Tapparalla riitti pelimiehiä pariin ketjuun, mutta loput olivat sitten jo aika paljon heikompia. Materiaali oli meillä yksikertaisesti leveämpi. Jos SaiPa oli kouluarvosanalla seiskan jengi, niin kyllä Tappara ehdottomasti ansaitsee ysin. Miehekästä playoff-pelaamista."

Myös Joonas Tanskalla oli sanansa sanottavana.

"Tapparalla ei ehkä ollut selvää liideriä, joka olisi kovassa mestassa ottanu isoa vastuuta. Hyviä jätkiä heillä silti oli, ei siinä mitään. Mielestäni Janne Jaakkola ja Teemu Nurmi olivat hyvässä vedossa. Nurmella näytti olleen tänäänkin eniten skodeja meidän maalivahtia päin, viisi kappaletta."

Kollien kopissa oli ottelun jälkeen onnellinen, mutta rauhallinen tunnelma. Kuin tyyntä myrskyn edellä, tuumaisi ehkä joku.

Kollilauma murahtelee seuraavan kerran kaukalossa ensi torstaina. Kyseessä on tuolloin ensimmäinen erä taistelussa valtakunnan mestaruudesta.

Finaalit alkavat Hornassa unelmavastustaja Jokereita vastaan klo 18.30. Mission 9:stä puuttuu vielä kolme askelmaa. Niitä odotellessa...

STAY RED AND WATCH OUT FOR KAIKKONEN...the beast is out there.

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11