ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Vuonna 1987

HIFK:n A-nuorten edellisestä Suomen mestaruudesta on kulunut jo 16 vuotta. Tuon joukkueen edustajista tavoitettiin muistelukierrosta varten muutama vetreä yksilö: Kollien bussikuski Leif Elers ja liigassakin pelannut maalivahti Pertti "Dave" Packalen.

Kollien nykyinen bussikuski, edellisen mestaruusjoukkueen puolustajakolossi Leif Elers on sitä mieltä, että tällä kaudella olisi mainio paikka jättää vuoden 1987 mestarijoukkue lopullisesti historiaan HIFK:n viimeisimpänä voittajaikäluokkana.

Lefalla on muutamia häilyviä muistikuvia legendaarisesta A-junnujoukkueesta 16:en vuoden takaa.

"Kun me ekan kerran tavattiin kesällä kukaan ei uskonut meidän olevan lähelläkään mestaruutta, oli se sellainen rytmiryhmä", muistelee Elers.

HIFK:n joukkueessa pelasi tuolloin Elersin ja Packalenin liskäksi mm. "Kölli" Kortelainen, Sakke Lindfors, Matti Vuorio, Valeri Krykov, Jari Laukkanen, Kalle Tervonen ja Jokerien A:n nykyinen valmentaja Ari Häkkinen.

"Me hoidettiin finaaleissa Tappara muistaakseni suoraan kahdessa ottelussa", kertoo Elers, joka oli kiekkoilijana "Dave" Packalenin mukaan kova yrittämään, mutta teknisiltä ominaisuuksiltaan hieman raakile.

"Silloin pelattiin vielä vanhalla pitkän kiekon säännöllä, eli kiekkoa piti koskettaa päädyssä. Kerran Lefa tuli hakemaan pitkää pois, mutta juuri ennen kosketusta kiekkoon se veti ihan hillittömät ketarat päin laitaa. Mä repesin nauramaan aivan älyttömästi, jonka jälkeen vastustaja otti kiekon haltuunsa ja teki maalin. Mä en mahtanut sille mitään. Kuka sitä nyt vois kuvitellakaan torjumista kun on tikahtumassa nauruun", kihertelee Packalen.

Joukkueen hyvästi huumorista ja yhteishengestä kertoo paljon tapaus, joka vuoksi muutamia joukkueen runkopelaajia erotettiin juuri ennen playoffin alkua.

Packalen kertoo tilanteesta seuraavasti:

"Me oltiin Oulussa pelaamassa Kärppiä vastaan. Se oli kai viimeinen kierros ennen pleijareita. Minä ja muutama muu kaveri otettiin ritolat hotellista hiljaisuuden jälkeen. Tarkoituksena oli karata parvekkeen kautta yökerhoon. Multa meinas selkä katketa tiputuksen voimasta, mutta baariin päästiin onneksi ilman haavereita. Sattui kuitenkin niin ikävästi, että valmentajat ja joukkueenjohtaja olivat samassa kapakassa. Osa meistä jä nalkkiin rulettipöydällä, osa tiskillä. Kenkäähän siitä tuli koko köörille. Meidät otettiin kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa takaisin tiimiin kun pudotuspelit olivat juuri alkamassa."

"Mestaruus tulikin sitten todella hyvin yhteen hitsautuneella joukkueella."

Vuonna 1987 mestaruutta osattiin myös juhlia.

"Mun omalta kohdalta ne bileet loppu vasta pari vuotta sitten", kiteyttää Packalen ja toivottaa Kolleille hyvää sykettä huomenna alkaviin finaaleihin.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11