ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollien sarja-avaus Kuortaneella

Nuorten SM-liigan uudistuneessa sarjasysteemissä järjestetään ns. viikonlopputurnauksia, jotka vähentävät pitkien pelimatkojen määrää merkittävästi. Kollien kauden avaus pelataankin ensi viikonloppuna poikkeuksellisesti Kuortaneella, jossa mestarit kohtaavat perjantaina Kärpät, lauantaina KalPan ja sunnuntaina JYP:in. Näin kolme pitkän matkan matsia saadaan pelattua kerralla pois päiväjärjestyksestä.

Systeemi on kaksipiippuinen. Kuten sarjajärjestelmät yleensä, tämäkin versio jakaa mielipiteitä. Toisaalta nuorisojoukkueiden matkalaskuissa saadaan aikaan pieniä säästöjä ja pelaajat saavat arvokasta kokemusta kansainvälisestä turnaustyylistä, jossa rypistetään useita otteluita lyhyen ajan sisällä.

Toisaalta kovina kotijoukkueina tunnetut jengit, kuten Kollit, Kärpät ja SaiPa, saavat mahdollisesti tuta uudistuksen tuomat muutokset pistepussissaan. Sarjasysteemi horjuttaa kotiluolan suomaa etua. Myös mahdolliset loukkantumiset saattavat keikauttaa joukkueiden voimasuhteita erittäinkin paljon parin päivän aikana. Kollien kakkonen Joonas Tanska on pohtinut tilannetta ja vastaa mietteliäänä.

"Joo, kyllä me ollaan pantu merkille mahdollisten loukkantumisten aiheuttamat ongelmat. Oletetaan, että meiltä hajoaisi heti perjantaina muutama pakki. Tilanne johtaisi siihen, että me jouduttais roudaamaan Helsingistä kaksi jätkää omilla kyydeillä Pohjanmaalle. Lähtökohtana nimittäin on se, ettei me oteta pelaajia mukaan "varmuuden vuoksi". Kaiken kaikkiaan turnaukset ovat kuitenkin pelaajille hyviä mittareita ja oppipaikkoja, sillä raskaan ohjelman läpivienti kunnialla kehittää satavarmasti."

Kollien kokoonpano viikonlopun reissuun on edelleen enemmän tai vähemmän auki.

"Meillä on pari runkokundia rikki, muutama kuntoutumassa — siinä ja siinä — sekä mahdolliset liiga-avut täysin auki. Varmasti kokoonpanoon palaavia ovat ainoastaan pakkipuolelta Uotilan Junnu ja Hovisen Rami. Miinuksia ekaa matsia ajatellen terveistä, muttei täysjärkisistä, on pelikieltolaiset Kaikkonen ja Jouhkimainen", toteaa Tanska.

Kaikesta päätellen Kollien ryhmä vaikuttaa joka tapauksessa iskukykyiseltä. Erityisesti nuorten, B:stä lainassa olleiden, edesottamukset on pantu valmennusjohdossa poistiiviselle merkille.

"Koko junnuosasto on tehny hyvää duunia kautta linjan", summaa Matinkylän maratonguru.

Kauden ensimmäiset ottelut sarjatasosta riippumatta ovat aina hakemista ja alkujännityksen poistamista. Siksi avausmatsien tulokset eivät välttämättä anna aivan oikeaa kuvaa joukkueiden voimasuhteista.

Vai onko joku jo unohtanut Kollien viime kauden avauksen Lahdessa heittopussi-Pelicansia vastaan? Dunkkuun tuli — ja keväällä oli vaskooli täynnä kultaa.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11