ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Nihkeää Järvenpäässä

KJT-Kollit 2-3 (2-1, 0-1, 0-1)

Kollit voitti toisen kerran kuluvalla kaudella kaatamalla KJT:n vieraissa kankean esityksen jälkeen. Täyden pistepotin ansiosta stadilaiset nousivat sarjataulukon keskikastiin. Kollien maaleista vastasivat kauden avausosumansa tehneet Miikka "The Bull" Jouhkimainen ja Hannu "Private 1st class" Pikkarainen (1+1) sekä sesongin toisen maalinsa värkännyt Harri Hautajoki (1+1).

Kollit aloitti ottelun salamana, kun Miikka Jouhkimainen iski johtomaalin vain 16 sekunnin jälkeen. Ottelun ensimmäinen laukaus yllätti KJT-häkkäri Joonas Lindbergin (30 torjuntaa) etukulmasta. Tässä vaiheessa kaikki näytti vielä kohtuulliselta, mutta liekö juuri nopean avausmaalin syytä, että Kollien peli jäätyi jatkossa lähes täysin.

KJT käänsi pelin edukseen nopeilla keskialueen ylityksillä ja suoraviivaisilla hyökkäyspään ratkaisuilla. Erän puolivälissä kotijoukkue pääsi taululle kahdella pikaosumalla ja hankkiutui näin itseluottamusta kohottaneeseen 2-1-johtoon.

Pimeässä yössä puolustusalueellaan harhaillut Kollilauma oli kuin hatara varjo entisestä. KJT voitti enemmän kulmavääntöjä ja Kollien kiekonmenetystilastossa oli Doc Kuukaupin mukaan jo ensimmäisen erän jälkeen samat luvut kuin viime joulutauolla.

Luvattoman usein petopaidat yrittivät tuhoon tuomittuja coast to coast -tempauksia, joiden jälkitilanteista KJT pääsi iskemään vaarallisia ylivoimahyökkäyksiään.

Laiska puolustaminen ja taklauksien puute sopi mainiosti KJT:lle. Ryhmässä riitti sen verran taitoa ja pelikäsitystä, että Karri Ahokas (25 torjuntaa) Kollien byyrissä sai olla taukoamatta varpaillaan. Vapaisiin maalintekopaikkoihin hanakasti hankkiutuneet kotijoukkueen hyökkääjät olivat hallitsevien mestarien onneksi hieman tehottomampia kuin Kollit itse.

Kollien vauhtikone Heikki Laine oli voitosta huolimatta ottelun jälkeen hiljaista miestä.

"En tiiä. Olipahan kauheeta toimintaa, ei voi muuta sanoa. Meinattiin lahjoittaa bointsit ihan suosiolla. Nyt pitää tulla muutos", virkkoi hapan Laine.

Varusmiespalvelustaan suorittava puolustuksen pappa Hannu Pikkarainen dominoi peliä kiekollisena ja pääsi iskemään tyylikkään 2-2-tasoitusmaalin b-pisteen kaarelta. Mainion esityön Hankin byyriin tekivät Kim Hramoff ja taitava Jon Wärn.

"Pelistä ei viitti puhua mitään, mutta ite oon tyytyväinen siihen, että pääsin taas pitkästä aikaa kehiin. Kivaa oli, mutta kyllä nää kaks bojoa menee kuitenkin kaiken edelle", naureskeli maalin ja syötön merkkauttanut Pikkarainen hieman arvoitukselliseen tapaan.

Paljon pitää tapahtua ennen tiistain kotiavausta, kun Hornaan saapuu vieraaksi HPK. Hämäläiset eivät lahjoita mitään ilmaiseksi ja antavat takuuvarmasti puolta vauhdikkaamman vastuksen kuin sarjapaikastaan kamppaileva KJT.

Järvenpään-matsin erikoisuutena mainittakoon erotuomari Jami Mandelinin onnistuminen.

Uransa parhaan pelin viheltänyt Mandelin oli kolmannessa erässä jo niin hekumoissaan, että äityi kehuskelemaan peliuraansa Kollien kakkoskoutsi Joonas Tanskalle.

"10 vuotta se on kuulemma pelannut itse ja 12 vislannut. Komeat luvut, mutta komea on mieskin", hämmästeli Tanska, jonka kunnioitus Mandelina kohtaan nousi yhtä nopeasti kuin arabi avannosta.

Tottahan se on, että kymmenen vuotta kiekkoa pelannut tuomari on selvästi kypsempi kuin esimerkiksi yhdeksän vuotta pelannut. Toivottavasti Espanjan mestaruussarja ei kuppaa Mandelinia riveihinsä.

Siinäpä olisikin Jääkiekkoliitolla paikkaamista.

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11