ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Avaus

Ilves-HIFK 5-4 ja.

Viime vuoden C:n SM-finaalit on unohdettu ja katse molemmilla joukkueilla on jo tulevassa. Sarjaohjelmien laatijoilla on ollut kynä väärinpäin kädessä kun pelejä on sijoitettu paikoilleen. Joillakin joukkueilla kolme ottelua kolmeen viikkoon ja yhdellä neljä peliä viikkoon. Onneksi härkäviikko osuu sarjan ensimmäiselle viikolle, joten peliväsymystä ei varmastikaan ole.

Peli oli hyvää B-junnulätkää alusta loppuun. Tuli maaleja, taklauksia, tappelu ja kaikin puolin tiukkoja tilanteita. Ipa aloitti maalinteon jo parin minuutin kohdalla. Tämä ei hätkähdyttänyt vieraita. Enlund sijoitti rystyllä kiekon ohi tamperelaisveskarin Fektin syötöstä tilanteeksi 1-1. Unkarin härän aloitus oli hyvä ottaen huomioon lyhyen valmistautumisen. Mies saapui härmään vasta viime sunnuntaina.

Toisen erän helsinkiläismaaleista vastasi ensin Teemu Ramstedt upealla alivoimamaalillaan, joka vei pedot 1-2 johtoon ja Peter Freiberg, joka tuli suoraan jäähyltä tekaisemaan 2-3 johtomaalin maalin edustalta. Tässä erässä pedot antoivat peliä hieman kotijoukkueellee useiden jäähyjen ansiosta, mutta kaikesta huolimatta erä vierasjoukkueelle.

Viimeisessä erässä HIFK maalasi ensin ylivoimalla, maestrona Marek Harjumäki. Sitten kaksi mustaa vaihtoa peräkkäin ja Ilves tasoitti tilanteeksi 4-4 ja näin mentiin jatkoajalle. Erän hahmo oli kuitenkin oli punaisten neljännen maalin tekijä Harjumäki. Hän aloitti 13. hyökkääjänä, mutta Sandbäckin kympin aikana paikan Tuohimaan viereltä ottanut terrieri teki heti maalin ja jo seuraavassa vaihdossa osoitti taistelijan lahjojaan hanskaamalla tupsukorvan kanssa. Miehen työ.

Jatkoaika onkin sitten surullista kerrottavaa. Ajassa 60.04 kotijoukkue teki voittomaalin. Kukaan ei tiedä miten se oli mahdollista. Ilvesmaalin tekoajan kuultuaan Kollikoutsi Tanska tokaisi:”Olipas vikkelä kaveri. Mä en ois saanut edes maankuululla lämärilläni kiekkoa noin nopeasti keskipisteestä maaliin.”

”Kohtuullinen sarja-avaus vieraissa. Toki voitto oli jo käsissä, joka hieman harmittaakin mutta piste on ihan jees. Täytyy nostaa esiin yksi pelaaja. Todellinen joukkuepelaaja ei valita vähistä vaihdoita vaan tekee aina kentälle päästyään sikana töitä. Marek näytti olevansa joukkuepelaaja isolla J:llä.” tuumaili kaksikko Silander-Wacklin pelin jälkeen.

TPS-HIFK 3-2

Kauden avausvoittoa lähdettiin hakemaan Impivaaraan, mutta vielä ei tärpännyt. Mutta HIFK:n peli oli jo ajoittain erittäin hyvää.

Vierailijat olivat selvästikin valmistautuneet otteluun TPS:aa paremmin. Peli vyöryi vaihdosta toiseen kohti kotijoukkueen maalia. Vain hieman huolimaton viimeistely ja turkulaisvahdin hyvä onni esti peliä ratkeamasta jo ensimmäisessä erässä. Erän ainokaisen onnistui tekemään HIFK:n Henri Kivioja ylivoimalla. Paikkoja oli 3-4:ään maaliin.

Toisen erän aloitus oli yhtä vauhdikasta kuin ensimmäisenkin erän alku. Tässäkin periodissa nähtiin vain yksi maali. Se tehtiin kuitenkin valitettavasti HIFK:n kannalta väärään maaliin. Tekijänä siis TPS ylivoimalla. Erä oli hyvää taistelua puolin ja toisin molempien joukkueiden yrittäessä raivokkaasti tehdä lisäosumia.

Peli ratkesi viimeisessä erässä turkulaisten tehdessä ensin ylivoimalla tilanteeksi 2-1 ja myöhemmin voittomaaliksi osoittautuneen 3-1 johto-osuman. Pedot eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan kavensivat vielä tilannetta eikä tasoituskaan ollut kaukana; tai oikeastaan se oli jo maalissa mutta turkulaistuomarin alussa jumissa ollut herne löytyikin yllättäen. Pillipiipari ehti viheltää pelin poikki ennen kuin pikkumusta ylitti maaliviivan. Ei tässä mitään ihmeellista mutta kun ei ollut edes syytä viheltää peliä poikki. TPS oli saamassa jäähyä kun Matias Nousiainen nosti lätyn kohti TPS maalia. Kiekko osui sitä kurottavan pakin käteen ja muutti suuntaa kohti maalia, veskari suti kiekosta ohi ja kiekko lipui maaliin. Jälkikäteen tuomarin mielestä maalivahti sai kiekon haltuun ja tiputti kiekon maaliin sen jälkeen. Turkulaiset ovat hätäistä porukkaa.

”Hyvää peliä puolin ja toisin. Paljon taklauksia, kovaa vauhtia ja taitavia suorituksia molemmilta joukkueilta.Tepsiä vastaan on aina mukava pelata. Harmittaa vain kun pisteillekin oli mahiksia.” kertoi ottelun jälkeen tavoitettu Silander.

Keskiviikkona Pirkkolan Petojen vieraaksi luistelee Jokerit. Ottelu alkaa Pirkkolassa 19:30.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11