ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Taas maalilla parempia

Kollit-HPK 4-3 ja. (1-0, 1-2, 1-1, 1-0)

Kollit voitti toisen kerran peräkkäin maalin marginaalilla. Nyt pisteet jäivät Hornaan jatkoajalla, kun kotijoukkueen konkarikaartin Timo Pieninkeroinen (2+0) nousi ottelun ratkaisijaksi ajassa 61.20. Voittomaalin syötti neljännen ottelunsa neljän päivän sisään pelannut Lennart Petrell, joka kovasta ruljanssista huolimatta pelasi pirteästi. U20-maajoukkueen paidassa Kiekko-Vantaata ja Salamoita vastaan pelannut Petrell pääsi hyvin esille etenkin kolmannessa erässä, mutta byyrit jäivät tekemättä. Ehkäpä Lennulle riitti entisen HIFK-häkkäri Jan Lundellin ohittaminen maanantaina Kirkkonummella.

"Kyllä tässä aika puhki tietty on, mutta pelaaminen on nastaa hommaa. Nää oli hyvät pisteet. Tiedossa on tasaisempi sarja kuin viime vuonna, joten me otetaan kaikki mitä tarjotaan", tuumi maajoukkueessa mukavasti onnistunut Petrell.

Ottelun ratkaisumaalin lisäksi Kollien kolmannen osuman upeasti takatolpan kautta upottanut Timo Pieninkeroinen (kuvassa) otti suitsutuksista huolimatta rauhallisesti.

"Ei höntyillä vielä. Pari matsia on vielä pelaamatta. Oma peli meni ihan putkeen lutkeen. Tällasia parin maalin iltamia tulee meikäläiselle tasaisesti kerran kaudessa", pohti "Inkki".

Kaiken kaikkiaan eilinen peli oli sähäkkää menoa päästä päähän. Mistään suuresta kiekkojuhlasta ei voida puhua, mutta lauantaiseen Järvenpään murhenäytelmään verrattuna ottelun laatu oli pykälää korkeammalla. Toki vastustajakin oli aivan eri luokkaa kuin KJT.

Kollien menosta paistoi läpi mukava innostuneisuus. Kananmunat kainaloissa edellisessä pelissä esintyneet petopaidat osuivat maalien lisäksi muutamaan otteeseen myös vastustajiin.

"Tää oli ihan positiivinen matsi, vaikka vauhtia oli välillä ihan kohnottamiseksi asti. Onnistujia löytyi useita ja nuori pakkikalustokin nosti tasoaan", kertoili kohtuullisen tyytyväiseltä vaikuttanut päävalmentaja Samu Kuitunen.

ASM-liigan ensimmäisen maalinsa tehnyt nuori puolustaja Teemu Laakso oli pakkivastaava Joonas Tanskan mieleen.

"Hyvä jätkä", kehaisi Tanska.

Laakson maali syntyi ensimmäisessä erässä ylivoimalla maalineduskohelluksen jälkeen. Epäselvältä näyttänyt tilanne osui ottelua seuranneiden liigamiesten silmiin hieman erilaisista näkökulmista. Eetu Holma ja Hannu Pikkarainen pääsivät kuitenkin sopuun siitä tosiseikasta, että kiekko lipui verkkoon HPK-puolustajan jalasta eikä suinkaan Kolli-pelurin luistimesta.

Kollien uusin vahvistus Arne Köhler oli hyvällä pelipäällä. Suoraviivainen, aggressiivinen voimahyökkääjä merkkautti tililleen kaksi syöttöpistettä. Esitöistä upeampi löysi maalin eteen unohtuneen Paavo Torkkolan niin juonikkaasti, ettei HPK-maalissa 37 kertaa torjunut Eero Väre ehtinyt tajuta joutuneensa kuskatuksi ennen kuin "Pave" oli jo iskenyt lätkän tyhjiin.

Kolmannen erän alkupuoliskon raivokkaan Kolli-hallinnan tuloksettomuuden lisäksi ottelu tarjosi muitakin pohtimisen arvoisia asioita.

Yksi kysymyksistä koskettelee erotuomari Ville Vuohtoniemen tasaisia otteita kaudesta ja ottelusta toiseen. Miehen taso ei heilahda erittäin vaatimattoman paremmalle puolelle, vaikka hänen vireystasonsa ottelun aikana joskus saavuttaisikin valvetilan.

HPK:n vaarallisin oli viekas peijooni Max Kenig (1+0). Vikkelä Kenig oli aina lootassa ollessaan uhka Kollien luottoveskari Aku Limnellille.

"Voitto on voitto on voitto on voitto. Mä en aio enää koskaan mennä samaan hotellihuoneeseen Jebe Porthénin kanssa", puhisi muutamia loistopelastuksia esittänyt, mutta vain 11 kertaa kiekon tielle joutunut Limnell. Olkoon sitten niin.

Tilastot

Kollien taival jatkuu sunnuntaina Tampereella. Isäntänä toimii viime kaudella välierissä Kolleille saappaat jalassa hävinnyt Tappara.

PS. Jos joku tuntee jonkun, jolla on karvoja jalkapohjissa, ottakaa yhteyttä Kollien tiedottajaan aki.fahler@phs.fi. Myös aiheeseen liittyvät jpg:t tutkitaan.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11