ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Pelaa loppuun

Jääkiekko on taistelijoiden laji. Jokainen kaukaloon astuva pelaaja haluaa voittaa ja nauttia jätkien kanssa fiilistelystä silloin kun fiilistelylle on aihetta. Maailman arvostetuimman jääkiekkoliigan NHL:n voittopytty on tässäkin suhteessa muita edellä — ainakin mitä voittobileisiin tulee. Tämän tarinan voittaja on New Jersey Devilsin lisäksi Puolan oma poika, Stanley Cup -mestari Krzysztof Oliwa, joka ei jättänyt vuonna 2000 kiveäkään kääntämättä päästäkseen jätkien kanssa mestaruusbileisiin.

Devils johti finaalisarjaa voitoin 3-2. Kuudes ottelu pelattiin Dallasissa, eikä Oliwaa oltu hyvistä otteistaan huolimatta nimetty joukkueeseen. Hereillä ollut puolalainen teki tilanteesta omat johtopäätöksensä ja päätti osallistua mahdollisiin mestaruusbileisiin hinnalla millä hyvänsä.

Oliwa meni ottelun kokoonpanon kuultuaan kotiinsa, puki päälleen tyylikkään puvun ja varasi lentolipun Dallasiin.

Koska illan ottelu oli loppuunmyyty, Oliwa hengaili hallin läheisyydessä metsästämässä mustan pörssin lippua oman joukkueensa otteluun. Kun kysyntä ja tarjonta kohtasivat sopivalla summalla, Oliwa oli varmistanut ainakin olevansa sisällä hallissa jos — ja tässä tapauksessa kun — Devils voittaisi himoitun kannun.

Devils vei ottelun lopulta numeroin 2-1 Jason Arnottin iskemällä byyrillä. Bileet alkoivat, lippikset lentelivät ja partasuiset miehet halailivat toisiaan kuin tuskassa. Mutta Oliwapa olikin katsomossa.

Hyvät neuvot olivat kalliita, kun newjerseyläiset asettuivat jäälle perinteistä joukkuekuvaa varten. Oliwa teki nopean ratkaisun ja osti samassa katsomossa ottelua seuranneelta Devils-kannattajalta fanipaidan päältä.

Krzysztof loikkasi pleksin yli jäälle Devils Storesta ostettu pelipaita yllään ja asettui muina miehinä joukkuekuvaan.

Tarina ei kerro mikä nimi Oliwan fanipaidassa oli, mutta hyvin suurella todennäköisyydellä jäällä oli juhlimassa kaksi Nieuwendykiä, Arnottia tai Brodeuria.

Oli miten oli, mies pelasi tilanteen loppuun ja voitti.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11