ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit sarjakärkeen

Kollit voitti neljännen ja viidennen peräkkäisen ottelunsa kaatamalla lauantaina K-Vantaan ja sunnuntaina SaiPan. Neljän pisteen viikonloppu nosti puolustavat mestarit sarjakärkeen. Molemmissa otteluissa kentän parhaana palkittiin Kollien pelaaja, kun Hannu Pikkarainen sai ykköstähden Vantaalla ja Heikki Laine vastaavan tunnustuksen Lappeenrannassa.

K-Vantaa - Kollit 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)

Vain Kollien huono viimeistely ja hienoinen yksityisyrittäminen pitivät lukemat K-Vantaan näkökulmasta siedettävinä lauantain paikallisottelussa Tikkurilan Valtti Areenalla.

Kollit vei peliä mielin määrin ensimmäiset 50 minuuttia. Ilman varsinaista pelisysteemiä kaukalossa viuhtoneet vantaalaiset saivat hengen päälle viimeiseksi 10 minuutiksi, mutta peli oli siinä vaiheessa jo auttamattomasti ratkennut. Aku Limnellin nollapelin pääsi rikkomaan 5-3-ylivoiman aikana kotijoukkueen Antti Sundström ajassa 50.01.

"Lennart Petrell on mun tähtäimessä kunnes se tajuaa pyytää anteeksi jäähyään", puhisi hyvin pelannut, 18 kertaa torjunut Limnell.

Paljoa ei sarjanousijoille voi lauantaisen esityksen perusteella povata. Kaikki ottelunsa tällä kaudella hävinnyt K-Vantaa ei pystynyt missään vaiheessa antamaan tasapäistä vastusta punapaidoille. Erityisesti henkilökohtainen taitotaso ja jalkojen liikenopeus olivat kuin kahdesta eri urheilulajista. K-Vantaan isokokoinen maalivahti Antti Niemi (26 torjuntaa) oli kotijoukkueen paras pelaaja, mutta hänkään ei onnistunut viimeistelyssä.

Ensimmäisessä erässä kaverin pelitsysteemittömyyttä hetken hämmästeltyään Kollit iskivät kiekon kahdesti Niemen taakse. Ensimmäisen häkin teki Paavo Torkkola ja toisen Pasi Salonen, joka pelasi ensimmäisen ottelunsa jalkavamman jälkeen.

Toisen erän Kolli-byyristä vastasi huimasti itseluottamusta viime kauteen verrattuna haalinut puolustaja Juha Uotila, jonka kiekolliset nousut olivat vantaalaisille vaikeita pysäytettäviä läpi ottelun.

Neljännestä Kollien osumasta vastasi Harri Hautajoki. Esityön maaliin teki kentän ykköstähti Hannu Pikkarainen, joka on noussut armeijakiireistään huolimatta Kolli-puolustuksen liideriksi. Myös Pikkaraisen parina pelannut Ville Varakas oli mainio. Toista moista pakkiparia on ASM-liigasta vaikea löytää.

Valmennusjohto oli tyytyväinen pisteisiin.

"Me odoteltiin Vantaalta snadisti ärhäkämpää panosta, sillä paikallisvastustajat syttyy meitä vastaan usein aika kovaan meininkiin. Nyt vastus oli yllättävän lepsu", kommentoi kakkoskoutsi Joonas Tanska.

Ottelun jälkeen Kollien kopissa kävi kova kreikkalaistyyppinen molotus ja spekulointi Lappeenrannan-matkan ruokajärjestelyistä. Menomatkalle oli määrä ottaa mukaan omia eväitä. Ruokavalintoja vertailtiin kovaäänisesti. Gourmet-voiton vei tällä kertaa Ville Varakas, joka askeettiselle tyylilleen uskollisena pysyi yksinkertaisessa.

"Mä otan banaaneja ja ehkä jotain juomaa."

Ottelutilastot

SaiPa - Kollit 3-6 (0-0, 0-4, 3-2)

Maalittoman avauserän jälkeen Kollit löivät toisessa erässä kiekon neljästi SaiPa-pussiin kahdeksan minuutin sisään ja peli oli pelattu.

"Kyllä me voitettiin maalipaikat myös ekassa erässä, mutta viimeistely ontui. Taidettiin saada viis mestaa kaverin yhtä vastaan", kertasi Joonas Tanska.

Kollien salamavaihe toisessa erässä alkoi ajassa 25.23 kun Lennart Petrell avasi maalinteon Harri Hautajoen syötöstä.

Timo Pieninkeroinen (kuvassa), Aleksi Putkonen ja kentän parhaaksi valittu Heikki Laine (1+1) jatkoivat maali-ilottelua vieden vieraat tavoittamattomaan 0-4-johtoon.

Kolmannessa erässä Kollien maaleista vastasivat mahtavassa iskussa oleva Arne Köhler ja Tommi Heinonen. SaiPan tehomiehenä hääri kaksi maalia tehnyt Ville Kylliäinen.

Kollien puolustuksen avainhahmoja olivat jälleen kerran Hank Pikkarainen ja Ville Varakas, jotka saalistivat kaksi syöttöpistettä mieheen.

"Kaikki pakit olivat tänään hyviä. Ilahduttavin esitys oli kuitenkin Timo Seppäsen paluu. Nuorimies pelasi saamansa vaihdot todella miehekkäästi", kehaisi pakkien peluutuksesta vastaava Tanska. "Hyvä matsi, ei siinä mitään, mutta snadisti ottaa pannuun tapa jolla SaiPa sai pari byyriä. Niillä oli kaksi kertaa äijä selvästi meidän maalialueella Ahokkaan Karrin sylissä ja sinne toimitettu kiekko hakattiin sitten sisään ehkä hieman liian primitiivisellä tavalla. Monessa muussa kaupungissa peli olis jo vislattu poikki, mutta täällä sai hakata olematonta irtokiekkoa sisään melkein toista tuntia."

Kollien seikkailu jatkuu keskiviikkona Hornassa paikallismatsilla Espoon Bluesia vastaan. Kiekko tippuu 18.30.

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11