ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Palkinto kovasta duunista

HIFK – Kiekko-Reipas 2-1 ja.

Sanonta työ tekijäänsä kiittää piti paikkansa keskiviikkona kun Pirkkolan Pedot ottivat kauden avausvoittonsa kotiluolassaan. Hyvistä peleistä huolimatta ilman voittoa olleet punapaidat tulivat kentälle nöyränä, mutta tiedostaen sen, ettei näissä peleissä mitään saisi ilmaiseksi. "Töitä, töitä", sanoisi eräskin jääkiekkoasiantuntija.

Matsi oli kuin parhaasta Stephen Kingin romaanista. Ensimmäinen erä oli erittäin tasaista vääntöä tilanteiden vaihdellessa molemmissa päissä tiuhaan tahtiin. Jo ensilämäreistä lähtien huomattiin, että molempien jengien veskarit olivat mainiolla pelipäällä. Vauhtia oli kotitarpeisiin saakka, mutta yllättäen myöskin kiekollisessa pelissä oli ajatusta mukana molemmilla jengeillä. Erän torjunnat tasan, joten tauolle tilanteessa 0-0.

Keskimmäisessä erässä alkoi ote kääntyä kotijoukkueelle, mutta kuparinen ei rikkoutunut millään. Reippaan veskari oli ns. tulessa. Lukuisia kertoja kiekko saatiin tolppaan tai omaan lapaan kun vastustajan maali oli tyhjillään, mutta aina hyvin uhrautunut lahtelaispuolustus pelasti tilanteen viime hetkillä. Valitettavasti erän ainokaisen teki Reipas. Hyvin pelattu tilanne maalin eteen ja siitä vapaa mies sutaisi kiekon verkon perukoille.

Viimeisen erän juoni oli selkeä. HIFK painosti ja lahtelaisryhmä yritti kaikin tavoin pitää johtonsa. Taas oli monta paikkaa laittaa musta ohi Reippaan veskarin, mutta loistotorjunnoillaan ja kotijoukkueen huonolla tuurilla maali pysyi koskemattomana, kunnes…! Pedot pelasivat ilman molaria viimeisen minuutin, mutta valitettavasti kiekko livahti petomaaliin. Onneksi tuomarit olivat hereillä ja vihelsivät paitsion ja vieläpä tahallisen sellaisen. Aloitus isäntien hyökkäyspäähän ja peliaikaakin oli vielä parikymmentä sekuntia. Lahtelaispurku ja nopea haku omasta päästä, lopputuloksena oli taas hyökkäyspään aloitus pelikellon näyttäessä 59.53. Aloitusvoitosta pääsi Laakkonen tykittämään, mutta veskari oli hereillä. Ruuhkasta ”Vapahtaja” Enlund kuitenkin pääsi sörkkimään kiekon maalin kun vain kolme sekuntia jäi varsinaista peliaikaa pelaamatta. ”Mitä sitä turhaan höntyilemään aikaisemmin”, totesi vaatimaton maalintekijä.

Jatkoaika oli lyhyydestään huolimatta kuitenkin kuin koko peli pienoiskoossa. Reippaan puolittainen läpiajo kun oli pelattu vain 12 sekuntia, mutta maalissa Nieminen otti varman kopin. Ajassa 60.46 Balint Fekti vapautti kotijoukkueen piinasta tekemällä hallitusti voittomaalin jälleen Olli Laakkosen syötöstä.

”Hyvää peliä molemmilta joukkueilta, mutta itseensä ja omiin tekemisiinsä uskominen ratkaisi tämän matsin. Loistosuoritus kundeilta ja tärkeä voitto meille.” iloitsi pääkäskyttäjä Silander. ”Päätettiin jo ennen peliä Silanderin kanssa, että annetaan siimaa vastustajalle ja lopussa viedään karkki suusta. Suunnitelma toimi loistavasti!” jutusteli fysioterapeutti ”Musa” Hämäläinen samalla kysellen löytyisikö mistään ikäluokasta valmennuspestiä?
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11