ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kaikki liha tottelee kuria

Kollien omistaja Tom Nybondas hallitsee joukkojaan rautaisella, mutta oikeudenmukaisella kädellä. Juuri tämä on monien muidenkin suurten kiekkomiesten mukaan perusedellytys kaikessa tavoitteellisessa ryhmänjohtamisessa. Kurt Vonnegutin kirjallisuutta ahmiva Nybondas on innoissaan spartalaisen ajatusmaailman siirtämisestä jääkiekkojoukkueen managerointiin. Aivan identtisesti hän ei kuitenkaan halua esikuvansa oppeja ammentaa.

Huomiseen Pelicans-peliin omalla tahollaan valmistautuva Nybondas haluaa omalla pukeutumisesimerkillään rohkaista Kolleja suoraselkäiseen taisteluun. Vertauskuvia haetaan tällä kertaa hieman normaalia kauempaa, antiikin Kreikasta asti.

"Mä en halua lähteä Vonnegutin linjoille ihan suoraan, yks yhteen. Se ei jääkiekkoilussa vie pitkälle, mutta jotain kiehtovaa siinä miehessä kyllä on. Eräässä kirjassaan hän kertoo kuinka spartalaiset nuoret miehet laitettiin kävelemään toogat päällään ympäri kaupungin katuja samalla itsestään rienauslauluja laulaen. Se varmasti sytytti taistelemaaan. Mutta se on saletti, että kaiken maailman maratoonarit ja härkiä pakoon juoksevat taustahörhöt eivät tiedä mitään oikeanlaisesta treenaamisesta. Onneksi meidän pelaajat kuitenkin osaavat harjoitella, ja rakastavat varmasti jokaista minuuttia", hymyilee Nybondas sarkastisesti.

Miehen kommenteille saattaa löytyä taustaa hänen omasta elämästään, josta todisteena on löytynyt oheinen otos.

"Meikäläinen lähtee nyt 70 kilsan fillarilenkille, ja sit vedetään vielä 25 km metsässä marssien. Niin hauskaa täällä on, että mahaan sattuu kun ollaan repeilty kavereiden kanssa", kertoo vapaa-aikanaan maanpuolustusta harrastava, AUK:n huippuarvosanoin aikanaan suorittanut Chief.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11