ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kahden pisteen viikonloppu

Kollien viikonloppu alkoi surullisissa merkeissä, kun Lahden Pelicans haki perjantaina pisteet Hornasta kahdella viimeisen viiden minuutin aikana tehdyllä maalilla. Lauantaina ilmeet onneksi kirkastuivat Tampereella. Ilves kaatui tasaisen väännön jälkeen luvuin 4-3 ja Harri Hautajoki näytti elpymisen merkkejä iskemällä hurjat tehot 3+1.

Kollit - Pelicans 1-2

"Paska matsi. Molemmilta jengeiltä", tyytyi Kollien Heikki Laine kommentoimaan perjantain Pelicans-ottelua jääpussi reidellään. "Aivan käsittämätöntä kohnottamista."

Laine oli oikeassa. Sääli vain, että Kollit olivat kahdesta huonosta se vieläkin huonompi.

Kollien tehottomuus oli lähes anteeksiantamatonta. Vaikka Pelicansin maalivahti Karri Rämö torjuikin (26) mainiosti ja piti joukkuettaan ajoittain pystyssä, olivat Kollien maalintekoyritykset muutamaa sähäkkää väläytystä lukuun ottamatta kehoja ja haluttomia.

Varsinkin ylivoimapelin saamattomuus näkyi perjantaina kauas. Siinä missä Kollit missasivat kaksikin kahden miehen ylivoimaa, Pelicans iski armotta heti kun sai tilaisuuden. Lahtelaisten ylivoimatasoitus tuli vasta ajassa 55.54, kun Esko Seppänen latasi siniseltä vasemman ylänurkan tuntumaan ohi pahassa maskissa seisseen karri Ahokkaan (24 torjuntaa).

Tasoituksesta ehti kulua vain hieman vajaat kaksi minuuttia, kun ottelun paras pelaaja, Pelicansin väkkärämäinen Jesse Saarinen tarjoili ylivoimalla poikittaissyötöstä Antti Kautoselle paikan voittomaalin iskemiseen. Kautonen ei paikastaan erehtynyt ja lahtelaiset saivat tuliaisiksi kaksi mehevää pistettä.

Kollien 1-0-johtobyyristä vastasi vikkelä kajaanilainen Jarkko Oikarinen, joka pääsi iskemään kiekon pussiin lähietäisyydeltä Heikki Laineen kovasta namupassista.

Agentti, jonka nimeä ei tule mainita, oli tyytymätön Kollien otteisiin.

"HIFK:n olis pitäny ratkaista matsi jo kahdessa ekassa erässä. Parin kolmen byyrin johtoasemassa ei olis tollasta paniikkia päässy tulemaan. Okei, dumari antoi loppuminuuteilla Pelicnsin jäbien sorkkia Ahokkaan näppejä aika kovasti, mutta turha sen taaakse on piiloutua. Matsi olis tosiaan pitäny ratkaista jo aiemmin."

Onnittelut Pelicansille taitavasta puolustuspelistä ja oikeaoppisesta pelitavasta Kolleja vastaan. Viime kaudesta rutkasti tyylikkäämmäksi joukkueeksi kasvanut vierasjengi tulee olemaan, ja on ollutkin, kuluvalla kaudella vaikeasti voitettava vastustaja.

Kollien vahvuudesta erottuivat erityisesti maalivahti Karri Ahokas ja ennen ulosajoaan taitavasti kenttätapahtumia säädellyt puolustaja Ville Varakas. Voimahyökkääjät Arne Köhler ja Heikki Laine väläyttelivät osaamistaan muutamaan otteeeseen, mutta loppuun asti ei rutistus tällä kertaa riittänyt.

Ottelutilastot

Ipa - Kollit 3-4

Liekö perjantain Pelicans-rämpiminen vaikuttanut positiivisesti Kollien pääkoppaan, sillä Ilves taipui kotikentällään Hakametsässä maalin marginaalilla.

Kollien ja koko ottelun vaikuttavin pelimies oli huimassa iskussa kaukalossa viilettänyt Harri "Graveriver" Hautajoki, joka nakutti pisteet 3+1. Harrin huippuhetki osui ottelun kolmenteen erään, johon Kollit luistelivat maalin takaa-ajoasemassa.

Hautajoen 3-3-tasoitus tuli ajassa 41.51. Maalin esityön tekivät nuori pakkilupaus Teemu Laakso ja kaksi syöttöpistettä ahminut Lennart Petrell, joka esiintyi jälleen sunnuntaina U20-maajoukkueessa FPS:ää vastaan.

Voittomaalin Hautajoki teki vain viittä minuuttia myöhemmin, tällä kertaa ilman apuja.

Kollien kakkoskoutsi Joonas Tanska oli tyytyväinen pisteisiin, mutta omiin päästetyistä byyreistä Jode ei ollut taaskaan otettu.

"Kyllä meillä nyt näyttää tulleen tavaksi se, että aina annetaan pari lahjabyyriä ´joko omista virheistä tai tyhmistä jäähyistä. Niistä pitää päästä eroon, sillä tällä sarjatasolla kaveri rankaisee välittömästi ja matsien voittaminen vaikeutuu eksponentiaalisesti. Hyvä, että saatiin tärkeät pisteet. Nyt on parempi ja levollisempi olo lähteä keskiviikkona kohtaamaan Ässät Poriin", kertoili Tanska.

Harmaita hiuksia Tanskalle antoi Pasi Salosen ulosajo heti ensimmäisessä erässä.

"Paso ajoi kaverin lyttyyn, mutta ei mielestäni noin suuren rangaistuksen arvoisesti. Dumari oli aika varovainen, mutta tasapuolinen. Molemmilta lähti äijiä boksiin ihan perusniiteistä. Ipakin sai muutaman sellaisen jäähyn, että oikein hävetti tuomarin puolesta."

Kollien toinen maalintekijä Hautajoen lisäksi oli tehokasta syksyä pelaava pakki Juha "Gladiaattori" Uotila, joka löi pelivälineen maaliin heti toisen erän alkajaisiksi ajassa 20.33. Uotilan maali vei Kollit 1-2-johtoon.

"Mä ostin hallin kirppikseltä viime viikonloppuna Ben-Hur -action figuurin ja sille vankkurit ja vaihtovaatteet. Yleensä sillä on päällään haarniskan tyyppinen teräsjuttu, mutta mä pakotin sen kulkemaan ajanlaskun alun muotiuikkareissa. Oltiin kylvyssäkin kimpassa. Se voi olla, että Beni antoi mulle tänään voimaa", analysoi Uotila.

Kollien maalissa pelasi jälleen Karri Ahokas, joka torjui ottelussa yhteensä 23 kertaa. Virkaveli Krister Antila pääsi pälkähästä 17:llä estollla.

Kollit jatkavat keskiviikkona Porissa, jossa vastaan asettuu aina ärhäkkä Ässät.

Stick 'em.

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11