ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Pataan patapaidoilta

Kollien kausi on alkanut vuoristorata-tyyliin. Hyvää suoritusta seuraa huono ja kohtuullista kohtuuton. Sama tahti jatkui Porissa, kun Ässät voitti Kollit selkein 6-3-loppuluvuin. Tehokkain Kollin-tappaja oli Petteri Tasku, joka iski kypärätempun ja putsasi palkintopöydän. Stadilaisten tehot lepäsivät tällä kertaa pakkien harteilla: kaksi kolmesta byyristä merkittiin puolustajien nimiin ja neljästä syöttöpisteestä tasan puolet laskettiin takalinjalaisten tehosarakkeeseen.

Kollit menivät ottelussa ainoan kerran johtoon heti ajassa 1.20 nuoren Teemu Laakson maalilla. Tästä innostuneena Kollit saivat nopeahkoon tahtiin neljä selkeää maalintekoapaikaa, mutta 28 kertaa Ässä-maalissa torjunut Marko Tåg esti ne täydellisesti.

"Siihen alkuun olis pitäny saada pari häkkiä niin matsi olis muuttunu täysin. Maalintekopaikat tais mennä aika tasoihin, mutta kun ei saada kiekkoa häkkiin, niin mitäs teet. Ja sit toi ylivoimapeli pitäis saada sellaseks, ettei kaveri ainakaan heitä häkkiä", tuumasi murheellinen Kolli-pakki Ville Varakas (0+1), joka pääsi seuraamaan Ässien toisen erän alivoimabyyriä ringside-paikalta.

Pikku hiljaa kotijoukkue sai juonenpäästä kiinni ja kovan rymistelyn seurauksena hankkiutui ensin tasoihin ja pian myös maalin johtoon.

"Ne kaksi ekaa häkkiä oli snadisti kyseenalaisia. Ekassa vastustajan jäbä hengaili mun selän takana maalialueella puolisen tuntia ja häiritsi torjuntaa. Toisessa mun maski tippu päästä, mutta dumari ei viitsinyt vislata peliä poikki ja kaveri iski maalin. Mä odottelin pelikatkoa, joka olis ilman muuta pitäny tulla, mutta turhaan", kertasi 21 torjuntaa esittänyt Kolli-häkkäri Karri Ahokas.

Enempää apuja eivät ässäläiset tarvinneet. Perusporilaisella "hulluudella" rymistelleet patapaidat olivat vahvempia ja valmiimpia kaksinkamppailuissa ja hieman arastellen pelannut Kollit saivat opettavaista kovuutta koko tehokkaan tunnin ajan.

"Kyllä tuli vanhat hyvät ajat mieleen kun katsoi Ässien menoa. Ylilyöntejä ei tullu. Niiden peli oli vahvaa, kovaa ja oikealla tavalla rikkovaa. Paremmallemme hävittiin, ei siinä mitään. Meillä oli homma tänään hieman liikaa kahden kentän varassa, eikä kuumiakaan kavereita voi loputtomasti peluuttaa. Nyt tarttettais vikkelästi neljä työmoraaliltaan tasavahvaa kentällistä, ettei tuu koko ajan nuha", kertoi Kollien kakkosvalkku Joonas Tanska.

Ottelun parhaana pelaajana palkittu Ässien Petteri Tasku esitti Helsingin-vieraille melkoisen näytöksen. Tasku iski kotijoukkueen toisen, kolmannen ja kuudennen maalin.

Kollien tasoitusmaalin 2-2:een tekaisi pakin paikalta Sami Kautto ennen Ässien neljää peräkkäistä tyrmäysbyyriä. Vasta tilanteessa 6-2 pikkupedot pääsivät kaunistelemaan numeroita 6-3:een Miikka Jouhkimaisen maalilla.

Jos tappiosta pitää löytää yksi hyvä puoli, se olkoon se tosiasia, että Kollit hävisivät valtakunnan toiseksi tyylikkäimmälle jääkiekkoseuralle. Porilaista hulluutta on mukava seurata.

Mutta ei liian usein.

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11