ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Narrit taas polvilleen

Kollit - Narrit 3-2

Kollit jatkoivat eilen Hornassa paikallispelien dominointia. Tällä kertaa Jokerit pääsivät viime kauden finaaleihin verrattuna todella vähällä, sillä ottelu ratkesi vasta ajassa 57.48 Harri Hautajoen läpiajoon.

Jokerien vahva ensimmäinen erä sai Kollit näyttämään puusta pudonneilta. Hyvällä liikkeellä ja aggressiivisella kontaktilla ottelun alkua hallinut vierasjoukkue ei kuitenkaan kyennyt pistämään kiekkoa sisään hyvistäkään paikoista. Suurin kiitos tästä kuuluu mainiosti pelanneelle maalivahti Aku Limnellille, joka joutui torjumaan avauserässä peräti 16 kertaa.

Vaarallisimmat paikkansa Narrit saivat kahdessa ylivoimapelissään. Taitavan Arsi Piispasen johtama Jokeri-paletti pyöritteli Kolleja ajoittain lähes mielin määrin. Piispasen parhaimpina apureina toimivat siniviivalla loistanut Kevin Kantee ja ärhäkkä hyökkääjälupaus Jesse Uronen.

Alivoimien uuvuttama kotijoukkue ei päässyt jaloilleen missään vaiheessa ykköserän aikana. Vieraiden maalissa hyvin pelannut Nestori Kaksonen sai odotella kahden seuraavan erän myrskyä kaikessa rauhassa.

Toiseen erään luisteli ärsyyntynyt Kolli-lauma. Pikkupedot laittoivat heti alkusekunneista lähtien Jokerit ahtaalle. Vahvasti vääntäneet Miikka Jouhkimainen (kuvassa), Lennart Petrell ja ottelun ykköstähti Harri Hautajoki (1+1) saivat Jakke Oikarisen ja Paavo Torkkolan säestyksellä Nestori Kaksosen pyörryksiin useammin kuin usein.

Tilastovastaava Tomi Kuukauppi laski toiseen erään kymmenen laadukasta maalintekopaikkaa, joista kuitenkin onnistuttiin vain kerran.

"Tän vuoden jengi näyttää joutuvan tekemään erityisen paljon duunia yhden maalin eteen, mutta väliäkö sillä, kun tulosta tulee", tuumi maalivahtivalmennuksesta vastaava Lasse Nousiainen.

Vaikka peli pyörikin toisessa erässä pääsääntöisesti Jokerien maalilla, vieraat iskivät taululle 0-2-johtolukemat kuin vaivihkaa.

Ensimmäinen onnistuja oli nollakulmasta kiekon maaliin lyönyt Aki Selin ajassa 31.18.

Seuraavan kerran Aku Limnell (30 torjuntaa) keräsi kiekkoa verkosta nelisen minuuttia myöhemmin. Asialla oli Mikko Silvennoinen, joka pääsi tälläämään lätkän lähes tyhjään maaliin Arsi Piispasen loistavan esityön jälkeen.

Kollien ansaittu kavennus syntyi Ville Varakkaan rannelaukauksella vain 20 sekuntia ennen erätaukoa. Maaliin antoi upean syötön ottelun ratkaissut Harri Hautajoki.

"No. Näitä tulee ja menee", tuumasi kolmatta kauttaan Kolleissa vääntävä konkari-Hautajoki. Kolme Jääkiekkolehden tähteä blokannut Hautis on vasta nyt pääsemässä viime kauden tasolleen. Useista loukkaantumisista kärsinyt väkkärä on pelannut kaikki alkukauden ottelut enemmän tai vähemmän lääkityksen alaisena. Milloin on ollut rikki ranne, milloin kylkiluut ja milloin molemmat.

Kollien tasoitus tuli maajoukkuemies Lennart Petrellin (1+1) mailasta heti viimeisen erän ensimmäisessä vaihdossa, ajassa 40.14. Ylänurkkaan osunut ranneskode oli Petrellin mukaan onnenkantamoinen.

"Sinnepäin vaan. Kyllä Samu (Kuitunen) jutteli erätauolla, että jos maalin haluaa Kaksoselle tehdä, niin kandee kokeilla ylös. Siinä mielessä se oli tehty byyri, mutta kyllä maskikin oli erinomainen. Ei tainnu Nestori paljon nähdä", kertasi Petrell.

Kollien piikkiin mennyt kolmas erä oli jo loppua tasanumeroihin, kunnes Hautajoki iski läpiajosta ratkaisun pari minuuttia ennen summeria.

Jokerit yritti viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia, mutta Kollien hyvät aloitukset ja varmat purkukiekot tekivät tehtävänsä, eikä Narri-ryhmä päässyt hätyyttelemään Limnellin maalia.

Kollien omistaja Tom Nybondas hehkui pelin jälkeen onnesta.

"Pitkästä aikaa meidän näköistä peliä. Jokerit on aina kiva voittaa ja erityisesti kahden byyrin takaa-ajosta nouseminen kertoo henkisestä kantista ja hemmetinmoisesta asenteesta. Hyvä duuni."

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11