ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Täydellinen viikko

Maaottelutaukoa edeltänyt viikko oli Kolleilta täydellinen suoritus. Keskiviikkona kaatui Jokerit, perjantaina Lukko ja lauantaina TPS. Kolmella peräkkäisellä voitollaan pikkupedot nousivat huipputasaisessa sarjasssa kolmanneksi. Johtavaan JYP:iin on rakoa vain neljä pistettä. Viikon Kolli oli ehdottomasti Harri Hautajoki, joka iski kolmessa ottelussa tehot 5+4. Kiekkolehden tähtipörssi-pisteitä Hautis keräsi kaikkiaan 7 kappaletta.

Kollit-Lukko 5-1

Vuoristoratakiekkoilua kauden alussa aktiivisesti harrastanut Kollit lähti hakemaan toista peräkkäistä voittoaan vahvaa Lukkoa vastaan. Liigan kärkisijoilla heilunut raumalaisjoukkue on viime kauteen verrattuna kuin toiselta planeetalta, joten hiljainen toivomus kotijoukkueen kopissa oli se, että liigan pistepörssin kärkinimet Ilkka Saarela ja Teemu Virtala saataisiin pysymään aisoissa.

Sen lisäksi, että Kollien toivomus toteutui, kotijoukkue esitteli oman nousevan tähtensä, Harri Hautajoen (2+2) johtaman ykkösnyrkin. Hautiksen ohella moukariketjussa viilettäneet Pasi Salonen (1+0) ja Lennart Petrell (1+1) olivat raumalaisille lähes mahdottomia pideltäviä. Vitja iski Kollien kaikki viisi maalia ja saalisti yhteenlasketut tehot 5+3!

Ottelun alku oli tasainen. Vieraiden ykkönen Saareloineen ja Virtaloineen puski tasavahvasti Kollien kanssa päästä päähän, kunnes Harri Hautajoki rykäisi Arne Köhlerin esityöstä kotijoukkueen 1-0-johtoon ajassa 07.54.

Kauden kuudennen maalinsa vääntänyt Petrell oli ottelun jälkeen hikinen, mutta onnellinen.

"Tää on just ultracoolia. Toinen peräkkäinen voitto maistuu aina mansikalta", hymyili U20-maajoukkueen otteluvahvuuteen nimetty kolossi.

Toisen erän ainoasta maalista vastasi Lukon Marko Virtala, joka latvialaisen Lauris Darzinsin ohella oli vieraiden eliittiä.

Maalin johtoasemassa viimeiseen erään lähteneet Kollit nostivat lopullisesti kytkintä ajassa 42.39. Maalintekijänä kunnostautui jälleen Petrell, joka iski lätkän verkkoon, yllätys yllätys, Hautajoen erinomaisesta passista.

3-1-tappioasema lamaannutti Lukon, joka ei enäää kyennyt nousemaan suosta, vaan keskittyi lähinnä hakemaan pitkillä syötöillä uffaffaa-aiheisia onnenkantamoisia keskialueelle.

43 kertaa torjunut Timo Lehtovirta esitteli näistä Toivotaan Toivotaan -syötöistä erikoisimman. Lehtovirta lähti hakemaan ison riskin läpisyöttöä oman maalin edustalta keskialueelle, mutta valppaasti karvannut sähkökitaristi Pasi Salonen katkaisi syötön ringetteviivalla ja sai ampua kauden kuudennnen osumansa tyhjään byyriin.

Viimeisen kaunisteluhäkin tekaisi viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Harri Hautajoki. Syöttäjänä oli tällä kertaa Petrellin lisäksi puolustaja Juha Uotila, joka merkkautti tililleen kauden seitsemännen esityöpisteen.

Kollien maalissa torjunut Aku Limnell hankkiutui mustan eteen kaikkiaan 23 kertaa.

"Moraalinen nollapeli Limpulle. Se Lukon byyri tuli maskista ja muutti suuntaa tavalla, joka ei ole tästä maailmasta", kehui Kollien pakkikaluston isähahmo Ville Varakas.

"Huomenna vielä pannaan Tepsua pataan, niin voidaan lähteä hyvillä mielin katsomaan minkävärisiä valoja Helsingistä löytyy", huuteli rihman kiertämättä kopissa etureisiään venytellyt eräskin Kaikkonen.

Stats

Kollit - TPS 5-2

Jos oli Lukko ihmeissään Kollien käsittelyssä perjantaina, oli sitä TPS lauantaina. Tasaisen alun jälkeen Kollit löivät turkulaisille luun kurkkuun viemällä viimeisen erän nimiinsä tyylipuhtaasti luvuin 4-1. Tällä kertaa ottelun ratkaisi Kim Hramoff, joka nelinkertaisti kauden maalisaldonsa tekemällä hattutempun 25 minuutin sisään.

Vierailijat starttasivat salamana Lasse Lintulan avausosumalla, jonka Kollien Karri Ahokas keräsi maalistaan ajassa 03.54.

"Olihan se aika hämmentävä avaus, mutta onneks Hrami oli liekeissä. Nää oli kerrassaan tärkeet pisteet. Toisaalta tauko tulee nyt hyvään mestaan, mutta toisaalta taas ei. Ollaan nyt niin hyvässä ravissa, että olis tässä voinu muutaman voiton napata vielä samaan laskuun", totesi 22 torjuntaa esittänyt Ahokas.

Ottelu ehti jo lähes puoliväliin saakka, ennen kuin Kollit nousivat taululle.

Harri Hautjoki petasi Hramoffille mainion paikan maalin eteen ja "Russian Rocket" suti kiekon maaliin aivan Juho Santasen mykistyneen naaman edestä.

Viimeisten erien hyviä puristuksia jatkaneet Kollit pääsivät ensimmäisen kerran johtoon ajassa 43.57 Kim Hramoffin kauden kolmannella osumalla. Maali syntyi alivoimalla varusmiespalveluksen uuvuttaman Timo Pieninkeroisen pedattua ratkaisijalle takopaikan.

TPS:n Valtteri Haavisto suti vielä omasta reboundistaan tasoituksen kymmenisen minuuttia ennen ottelun loppua, mutta sitten iskivät itsevarmuutta uhkuneet Kollit.

Hautajoki ja Hramoff löivät maalin mieheen kolmen minuutin sisään ja peli oli paketissa. Loppuluvut viimeisteli tyhjiin PS2:sta tutulla wrap aroundilla jälleen kerran Harri Graveriver.

Hramoffin hattutemppumaalin syötti pisteitä rohmuava Juha Uotila, joka on tekaissut pakin paikalta kauden 15:ssä ottelussa tehot 3+8. Uotila on Kollien sisäisessä pistepörssissä Hautajoen ja Petrellin jälkeen kolmantena ja tehotilastosas ykkösenä tuloksella +9.

Alkukauden pelit ovat siis sujuneet Gladiaattorilta hyvin. Samaa ei voi sanoa nuorukaisen valinnoista koppimusiikin suhteen. Kollien tiskijukkina hääräävät Uotila ja Miikka Jouhkimainen nostattivat ottelun jälkeen fiilistä soittamalla kopissa Lady in red - ja I wanna know what love is -slovareita.

Hevimiehenä tunnettu Pasi Salonen hermostui, aiheellisesti kyllä.

"V***U. Tollasta p****a. Noilta molemmilta pitäis ottaa ajokortit ja DJ-lisenssit veks koko loppuelämäksi."

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11