ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Hakametsän Hank Show

Ipa - Kollit 3-5

Hannu Pikkaraisen neljän pisteen (2+2) nappiottelu ratkaisi Kolleille viidennen peräkkäisen voiton, kun Kollit hakivat Ilvekseltä pisteet kahden maalin marginaalilla. Pikkaraista komppasivat parhaiten Ville "Veronica" Varakas (1+1) ja kaikkien yllätykseksi Harri Hautajoki (0+2), jonka pisteputki venyi jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

Innokkaan taustatyön toimivuus osoitti taas voimansa teoriatasolla. Kollien kakkoskoutsi Joonas "Kojak" Tanska oli saanut selville, että Ilves on rynnännyt lähes kaikissa otteluissaan ensimmäisen erän höyryveturin lailla.

Tällä kertaa kotijoukkueen pysäyttäminen ei kuitenkaan onnistunut käytännössä, sillä Ilves vei ensimmäisen erän nimiinsä lukemin 1-0. Maalintekijänä kunnostautui kaksi maalia Karri Ahokkaan (36 torjuntaa ja papukaijamerkki) taakse rykinyt Pirkka Kontiola.

"Eka erä oli pelillisesti meidän hallintaa, paikkoja oli, mutta viimeistely oli avutonta", kertasi Tanska.

Ottelu pysyi pattitilanteessa aina toisen erän puoliväliin saakka, kunnes Kollien kippari Ville Varakas pääsi tasoittamaan lukemat ylivoimalla 1-1:een Pikkaraisen ja Lennart Petrellin (1+1) alustuksesta ajassa 29.58.

Tässä vaiheessa Kollien peli meni hetkellisesti sekaisin ja Ilves iskeytyi puolessa minuutissa kahden maalin johtoon. Viimeistelijöinä toimivat toistamiseen Pirkka Katajala ja Vesa Inkeroinen.

"Meillä sekos konsepti hetkeksi, mutta onneksi Petrell sai kavennettua vielä ennen erätaukoa. Se oli tärkeä byyri", mietti ottelun ykköstähdeksi valittu Hannu Pikkarainen, joka syötti Petrellin kavennuksen ajassa 35.37.

Kollien kolmannen erän salama-alku muutti pelin kulun lopullisesti. Vain 26 sekuntia oli pelattu kun Pikkarainen tasoitti pelin alivoimalla.

Hank Show sai jatkoa vain kahdeksan minuuttia myöhemmin. Pikkaraisen tyylikäs voittomaali ajassa 48.40 pylläytti hämäläiset hännälleen ja Paavo Torkkolan varmistusmaali 5-3:een sinetöi puolustavien mestarien viiden ottelun voittoputken.

Ottelun erikoisuuksiin kuului vienosti läpi ottelun hymyillyt päätuomari.

Kännykällä Korkeasaaresta tavoitettu bussikuski Leif Elers epäili, että kunkku oli käynyt Kollien lääkekaapilla ennen ottelua.

"Välillä ukko oli kiekonkin edessä, mutta hymy ei hyytynyt missään vaiheessa. Ehkä hän oli joutunut ajassa irralleen ja eli Tralfamadoren aurinkokunnan ajattomassa tilassa. Sellaisessa mielentilassa tähdet lentävät taivaalla niin nopeasti, että ne näyttävät venyneiltä spageteilta", tuumasi Elers.

Kollien ykköskoutsi Samu Kuitunen oli pelin jälkeen ihmeissään Ilveksen toiminnasta.

"Mun näkemyksen mukaan Ipalla on kasassa niin hyvä porukka, että mahdollisuudet olis vaikka pytyn kannatteluun, mutta poikien päät hajoavat yllättävän nopeasti. Vai olisiko ongelma sittenkin penkin takana. Mene ja tiedä."

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11